למה אני מרגישה את מה שאני מרגישה?

khamala

New member
למה אני מרגישה את מה שאני מרגישה?

יש לי אקס שאנחנו נפגשים מדי פעם על תקן כל דבר ( יזיזים, ידידים). היינו חברים 4 חודשים. ניתנו קשר - וחזרנו שוב - אנחנו במין קשר און אנד אוף במשך 4 שנים כמעט. אין ביננו אהבה - אבל יש בנינו משיכה מינית + ידידות - מדברים הרבה, עוזרים אחד לשני. בחודש האחרון נפגשנו בערך פעם בשבוע - והיה ממש טוב. מצד אחד אני שמחה שהקשר הוא מאוד פתוח, ללא מחוייבות וכו'...כי אני לא יכולה להגיד שאני אוהבת אותו ( למרות שיש לי רגש אליו), והייתי רוצה להכיר משיהוא אחר. הבנתי שהוא נמצא באתרי הכריות ( ואפילו פעם היה איזה קטע שהוא יצא עם חברה של חברה שלי - זה התגלה לי דרכה - ודווקא צחקתי איתו על זה) ובעקרון אין לי בעייה עם זה. בחודש האחרון היינו בקשר יותר אינטנסיבי, ופתאום בשבועיים האחרונים הוא נעלם. אולי הוא הכיר מישהיא...העניין הוא שאני מבינה שזה לגיטימי גם מבחינתי , גם מבחינתו. אבל באיזשהו מקום, אם בפעם הבאה הוא יצוץ, אני ארגיש די טיפשי לחזור פתאום לאותו קשר...משהו לא נראה לי בזה ( וא ני לא יודעת למה). הייתה איזה פעם ( בדיוק כשהוא צץ אחרי הניתוק) - הודעתי לו שהתחלתי להיפגש עם מישהוא, ונראה לי שהיה לו די קשה לקבל את זה , הוא התעקש שניפגש. בקיצר...הייתי שמחה לדעת מה אתם חושבים...למה אני מרגישה מה שאני מרגישה , ומה לעשות בפעם הבאה ? תודה...

Cobe Anan

New member
זה בגלל שאת רוצה בעלות עליו.

הבעיה עם קשר ללא מחויבות היא שכבני אדם, אנחנו רוצים לעצמנו את מה שמוצא חן בעינינו. בקשר עם מחוייבות, אנחנו מתפשרים על הזכות להשיג את מי שאנחנו רוצים, כי א. אנחנו לא באמת רוצים מישהו אחר, וכי ב. בשביל לזכות בתשומת הלב המלאה של מי שאנחנו אוהבים, אנחנו מוכנים- וגם רוצים- להקדיש לו את מלוא תשומת הלב שלנו. אבל כשאין מחוייבות, גם ילדים אחרים יכולים לשחק ב``צעצוע`` שלנו, וגם אם יש לנו צעצועים אחרים- זה עדיין מפריע לדעת שאנחנו לא יכולים לשחק בצעצוע הזה מתי שבא לנו. לכן אני לא הכי מאמין בפוליגמיה, חילופי זוגות, קשרי יזיזות וכאלה.. בסופו של דבר זה מתקלקל, כי הקנאה קיימת, גם אם אנחנו מסרבים להכיר בזה. מצטער, אבל כנראה שגם את היית צריכה לחוות את זה על בשרך כדי ללמוד את זה..

khamala

New member
אז לא כדיי לוותר על הצורך בבעלות?

אבל אם זה עניין של "אטצ'מנטים" כמו אגו, רכושנות קנאה....וכו'... זה לא משהו שאנחנו אמורים לוותר עליו? לא לתת לקנאה, לאגו ולשאר הרגשות השליליים לתמרן אותנו?

תיקתקית

New member
אמור זה שם של דג ../images/Emo8.gif

ענן ממש הסכמתי עם מה שאמרת ואף הזדהיתי (שלוש נקודות..). קמלה - אין "אמורים". יש רגשות טבעיים ותחושות לגיטימיות, וענן ציין אותם (כנראה מניסיון שלו או של אחרים) - משמע הם קיימים. אני חושבת שלהבין שאי אפשר לשלוט ברגשות זה סוג של התבגרות, ויש רק דרך אחת באמת לשלוט בהם ולא לרסן אותם: להמנע ממצבים שמעלים אותם, אם אפשר.

khamala

New member
ודג טעים כמעט כמו ה לו כוס ../images/Emo8.gif

אבל אם שורש הבעייה שלנו היא "רכושנות" - זה יהיה בעייתי בהרבה תחומים. לא כדאי ל]תור את הבעייה מהשורש? לנסות להפסיק להיות כאלו? אני לא מדברת על שליטה ברגשות, אלא הפוך - לא לתת לאותן רגשות לשלוט בנו. ואולי דוווקא כדאי ללכת לכיוון של " להתעלות" על עצמי. להבין שמה שמתעורר אצלי הוא הצורך ב "בעלות" ולהרפות מאותו צורך - להבין שהוא גורם רק סבל. מצטערת אם אני מבלבת את השכל...זה מה שקורה כשמתרגלים מדיטציה, מתחילים להתבונן גם בקשרים שמנהלים תוך כדי...

אתי5566

New member
תחתחי

אחותי תחתחי זה לא מוביל לשום מקום את סתם מפתחת רגשות (כי עובדה שאיכפת לך) אני מציעה לך דחוף להכיר מישהו חדש - ולא להסתכל אחורה גם ככה 4 שנים זה המון זמן!!!!!!!!!

khamala

New member
היי אחותי ../images/Emo13.gif

תראו, זה לא בדיוק שאנחנו ככה 4 שנים. בין לבין היה נתק של כמה חודשים, הכרתי משהוא חדש - שאליו היו לי רגשות ממש חזקים ( יותר מאשר לבחור שעכשיו אנחנו מדברים עליו). באותה תקופה לא נפגשתי איתו. היינו בקשר טלפוני. אחר כך טיילתי במזרח שנה וחדשיים - עוד הספקתי להיפגש שם עם הבחור ( שהיו לי רגשות חזקים אליו) - ועם הבחור שעכשיו אנחנו מדברים עליו נשארתי בקשר "אינטרנטי" - כי הוא טייל בכל העולם והוא עזר לי בטיול. חזרתי לארץ נפגשנו פעם אחת, שוב נתק של כמה חודשים ושוב עשיו אנחנו בקשר. מאחר וגם אני לא יודעת מה אני רוצה ממנו, ומאחר ואני יכולה בהחלט ( רגשית) להכיר אחרים - אז זה היה נראה לי בסדר הקשר. בכל מקרה, אתמול שוב דיברנו, לא נראה לי שהוא הכיר מישהי...אבל זה לא העיקר! אני חשובת שאני צריכה להחליט מה אני רוצה , ולהיות שלמה עם המצב. אם אני לא רוצה שהקשר ביננו יתפתח לזוגיות ( ואני לא רוצה) - אז אולי אני צריכה פשוט להרפות מה "אגו" מה "רכושנות" - לקבל זאת ששנינו חופשיים, וכל אחד יכול להכיר מישהו, מישהי.... זאת לבנתיים מסקנתי. אבל תודה על התגובות...

למעלה