למה אני מרגיש התנגדות חזקה

למה אני מרגיש התנגדות חזקה

כל פעם שאני מנסה לדמיין משהו? ועוד שתי שאלות 1)האם באמת אפשר להגיע למצב של ראיה עוצמתית בדיוק כמו ראיה מוחשית? 2)האם עושים את זה בעינים פקוחות או סגורות?

למה אתה מתכוון כשאתה אומר התנגדות?

היי! האם יש להתנגדות הזו צורה כלשהי שאתה רואה בדמיון? צבע? צליל? ואם כן, מהם? איפה בגוף אתה מרגיש את ההנגדות הזו? אפשר בהחלט להגיע לראייה דומה לראייה מוחשית, תלוי בעומק החווייה וההתחברות לדמיון. רצוי מאוד לדמיין בעיניים סגורות כי ככה החווייה חזקה ומוחשית יותר ורמת ההרפייה גדולה יותר, ולא מוסחת על ידי הפרעות מהצד ועל ידי המודע. יש כאלה שמעדיפים ושמסוגלים לדמיין בעיניים פקוחות ובכל זאת להגיע לרבדים עמוקים בדמיון, אך ככל שידוע לי הם מעטים למדי... הגר

אני פשוט לא מסוגל לדמיין

למשל אני רוצה לדמיין מכונית אבל זה לא עולה לי על המסך, או שאם כן אז רק בצורה מאוד עמומה ורחוקה, וחוץ מזה גם נהיה לי התכווצויות בגוף, בעיקר בחלק התחתון של הברך וקצת גם בידים.

בוא נעשה ניסיון קטנטן...

אני רוצה להפנות אותך להודעה שכתבתי בפורום אתמול שכותרתה "בואו נטייל בדמיון"... יש שם תיאור קטן של תמונה שקל לדמיין. תוכל לספר לי איזה מחשבה עלתה לך בראש כשניסית לדמיין את התמונה? מה הרגשת? מה ראית? הגר

ettyshp

New member
היי לא מתלהב מכלום

כשאתה חושב על "לדמיין" נראה שאתה מתכוון לדמיון ראייתי. אנחנו- בני האדם נחלקים לאנשים ראיתיים(45% מהאנשים), שמיעתיים(14%) ותחישתיים(40%)...ו-1% מעדיפים את הטעם והריח....האחוזים התקבלו ממחקרים בארצות הברית. תעשה עם עצמך ניסוי קטן: תחשוב על מכונית ותבדוק מה בכל זאת עולה לך. אולי אתה לא מצליח לראות אותה אך יתכן שאתה תצליח לשמוע את קול התנעת המכונית, אולי את הצפצפה שלה ואולי יש לך במכונית קומפקט דיסק ואתה יכול להקשיב למוסיקה שאתה אוהב. במקביל אתה יכול לדמיין שאתה ממשש את המכונית. נוגע בידית, בהגה, בריפוד המושב. שים לב לתחושה, למקרם וכו´. אולי אתה שייך לאחוז הבודד - תוכל לדמיין את ריח אדי הדלק שעולה כשאתה מתדלק את המכונית או את ריח אחד מהעצים הקטנים שתולים בתוך הרכב לריח טוב..... או כל ריח אחר שקשור במכונית. אולי בדרך זו תגלה שהחוש הדומיננטי שלך הוא דוקא שמיעה ,תחישה או ריח.אם כן, תוכל להבין שאין כאן שום התנגדות.....תספר לי? - אתי.

למעלה