למה אני מרגיש כאב רק באזור הלב?

בוזיקית

New member
מניסוח שאלתך ניתן ממש לחשוב שאתה

מייחל לכאבים גם בעוד איזורים בגוף... גחגחגח... אין לי מושג בקשר לשאלה שלך. לדעתי רק רופא יכול לענות על זה, היות שהוא היה זה ששלל קיום בעיה לבבית...

יכול להיות לזה הסבר אלטרנטיבי

גם אני חווה בעיקר כאב באיזור הלב, השאלה אם הכאב הוא בדיוק בצד שמאל או יותר לכיוון האמצע, באיזור האמצע נמצאת צ'אקרת הלב, קצת מתחתיה (כמה ס"מ) נמצאת צ'אקרת מקלעת השמש, נושאים שמכאיבים בתחום הרגשי או פחדים מהחיים עצמם (ולאו דווקא סיטואציות ספציפיות) מורגשים כמועקה וכאב באיזורים האלה. אנשים שחרדים מלדבר בפומבי או לבטא דברים חווים כאב בצ'אקרת הגרון, אנשים שנושא המיניות גורם להם חרדה או זכרונות קשים חווים כאבים בבטן התחתונה. במידה וזה המצב (כלומר לא מדובר בכאב נקודתי אלא מועקה באיזור האמצעי שליד הלב) כתוב כאן ואציע לך דרך להרפייה והרגעה.

BU BP

New member
כתומישמיש -אנא ספרי

אומנם המייל שלך לא מכוון אלי - אבל אשמח לשמוע על דרך להרפיה ולהרגעה של המועקה באיזור האמצעי שליד הלב

../images/Emo140.gifבשמחה

יש 3 אופציות לבצע את התרגיל הזה, 2 לוקחות כרבע שעה והשניה כולה לקחת כמה דקות. אופציה ראשונה: לשבת במקום נוח, ישיבה מזרחית או על כסא ולהישען, לעצום עיניים ולנשום לתוך הבטן, 10 נשימות עמוקות ורגועות, ואז לדמיין שמעל הראש יש כדור גדול וקליל של אור בצבע ירוק או אור בצבע ורוד (זה לא משנה כרגע איזה ירוק או ורוד כי מה שתדמיינו זה בדיוק מה שחסר) ואז לדמיין שחוט אור יוצא מן הכדור אל הראש - באותו איזור ששמים כיפה, לדמיין שהאור הירוק ממלא את איזור מרכז בית החזה, לתת לזה כמה זמן של מילוי עד שמרגישים שמספיק, ואז לדמיין איך החוט לאט לאט מתנתק מהראש, חוזר לכדור ומתפוגג, לנשום שוב מספר נשימות עמוקות ולפקוח את העיניים. האופציה השניה היא בדיוק אותו תרגיל אלא שבמקום אור ירוק או ורוד, תנו לאיזה צבע שעולה על רוחכם להופיע, לעיתים הבעיה מגיעה ממקום אחר ותת המודע שלנו יידע איזה צבע לבחור. כאשר אני אומרת כל צבע זה לא כולל שחור. כעת במקום למלא איזור אחד בלבד בצבע שהתקבל, לדמיין שהצבע ממלא את כל הגוף לאט לאט מאצבעות הרגליים ועד הקודקוד, עד שתיראו את גופכם (בדמיון כמובן) מאיר כלפי חוץ באור בצבע המסוים שבחרתם. אופציה שלישית וקצרצרה, היא רק לעצום עיניים, לדמיין צבע אחד, בהיר, נניח - כן כחול, לא כחול צי, כן ירוק לא ירוק בקבוק, כן אדום לא בורדו, לבחור צבע שיגרום לכם תחושה של נוחות ולתת לו לעטוף אתכם בתחושה עד שאתם נרגעים. כל התרגילים דורשים עבודה של הדמיון, לחלקנו בעת קושי וחרדה בורח הדמיון למקומות לא נעימים של פחדים,זה אכן דורש יותר מאמץ להצליח להתרכז ולהתמקד בתרגיל, הפלוס הגדול הוא שתרגיל כזה- במיוחד השני שהסברתי, משפיע לטווח יחסית ארוך של כמה שעות ותירגול יחסית קבוע ולא רק בעת חרדה מסייע בהפחתת תדירות הופעת החרדות ומחזק מאוד באופן כללי.

איזה תרגיל כייפי.תודה כתומישמש../images/Emo42.gif

לגבי הלחץ בחזה, אינני בטוחה מדוע זה כך מבחינה פזיולוגית אבל ידוע שבעת לחץ אפשר להרגיש לחץ בחזה או באזור הלב ויש גם מטבעות לשון שמשקפות זאת: כמו "נגולה אבן מעל ליבו" "ליבו כבד עליו", "כאב לב"... ייתכן שבעת לחץ יש התכווצות של שרירי החזה. רופא יוכל לענות על כך טוב יותר ממני.

motek89

New member
תודה כתומישמיש..לחבר שלי יש

כאבים בלב והוא הלך לרופא לב וברוך ה' אין לו כלום

כאחד שיש לו את זה - דיי הרבה

הלכתי להרבה מאד בדיקות ונתנו לי את התשובה שאני מקווה שתספק אותך גם . העניין הזה נובע לעיתים בגלל מה שנקרא : שריר חלש. אחד השרירים שעוטפים את הלב חלש קצת ולעיתים נתפס לו, ואז אנו יכולים להרגיש מן קוצר נשימה וקושי בנשימות ארוכות ויותר מכך אם אנו נבהלים מכך אז המצב רק יחמיר לו. העיניין הזה יכול להימשך כמה דקות ואפילו קצת יותר. לחץ בהחלט יכול להשפיע על מי שיש לו שריר כזה חלש. מה שצריך לעשות במקרה כזה הוא להירגע קודם כל ולנסות לשכב על הבטן או לשים משהו כדיי לחמם את האזור הכואב. אני מדבר מנסיון
אין מה להיבהל מכך , ודרך אגב- עצבנות יתר גם יכולה לגרום לזה והכי חשוב אם קר בבית ואתה מסתובב חשוף ולא שומר על עצמך - צפה לזה. מקווה שעזרתי קצת אריה

אי אפשר לאבחן אותו איש יקר

עברתי כמה בדיקות בבית חולים ואפילו הגעתי למומחים כי הגעתי לשם לא פעם אחת והתלוננתי על כאבים בלב. והתעקשתי שמשהו לא בסדר איתי ושהלב לא בסדר. אז מומחה בדק אותי לא פעם אחת
לבסוף ישבו איתי ואמרו לי שזה השריר והכי חשוב- עצבנות יתר וסיגריות מזיקים לזה ויכולים לגרום לזה להופיע. אצלי זה מלווה במן קוצר נשימה - רק נשימות קצרות ולא עמוקות.

BU BP

New member
עוד 2 שאלות

1. כשיש קוצר נשימה והנשימות הקצרות - לי אישית כל נשימה פשוט כואבת - הרגשה של כאב חד- מוכר לך? 2. הפסקתי לעשן לפני כשנתיים - מאחר והתחלתי להחנק ולהשתעל בטירוף - קרה לך?

בדיוק ! אתה בדיוק נותן את התשובה

תראה- אני לא רופא , אבל אני עובר את זה כמוך. העניין הזה של הנשימות הקצרות שגם הן כואבות כאשר זה מתחיל זה בגלל שהשריר פשוט התכווץ לו ולכן זה מכאיב לך אם אתה מנסה לנשום, אפילו לפעמים יש גם תנוחות שאי אפשר להיות בהן כי זה מכאיב, נכון? אל תיבהל איש יקר, זה סך הכל שריר חלש ויש הרבה אנשים הסובלים מכך. אני מצאתי שיטה לאפשר לזה כשזה קורה לאפשר לזה להימשך כמה שפחות זמן וזה הולך ככה: קודם כל תמצא את התנוחה שבה אתה מסוגל לנשום נשימות קצרות ושבה זה פחות כואב לך - בדרך כלל ישיבה היא הפיתרון הכי טוב עם רכינה קלה כלפיי לפנים. שנית- לא לשתות מיים קרים!! לנסות לשתות משהו חם, ולדפוק קלות עם היד על האיזור הכואב...זה קצת משחרר את השריר מהכיווץ שלו. ודבר אחרון לא פחות חשוב - לא לנסות לנשום עמוק - להמשיך עם נשימות קצרות בלבד... אני מעשן כבר הרבה זמן וחושב להפסיק מאד בקרוב - דע לך שיש לזה השפעה ישירה על העניין. להשתעל בטירוף נשמע לי כמו התקפת ניקוטין שבטח כבר היתה לך כשהפסקת לעשן...זה עדיין ממשיך? מקווה שעזרתי לך פה, אם יש לך עוד שאלות - אתה מוזמן לשתף. ולי יש שאלה
שמתי לב שאתה ער בשעות מאוחרות ...אני נמצא כאן כל לילה ואשמח אם תיצור קשר ונוכל לדבר
האם יש לך קושי בשינה? שיהיה לך שנה טובה אריה

סליחה סליחה סליחה !! אוייייייייייש

ממש מתנצל ! דיברתי אלייך בלשון זכר. סליחה לא ראיתי שאת אישה . מאד מצטער .

BU BP

New member
זה בסדר , רבים מחברי הם זכרים../images/Emo13.gif

תודה על התשובה הפרטנית. בשנה האחרונה לראשונה בחיי , אני מתחילה להקשיב לגוף ולתשומי שהוא דורש - בעבר כל כאב בגוף כזה או אחר היה זוכה ליחס מבטל ממני. לא הסכמתי שיפריע לי בשטויות- התיאורים וההסברים שלך ואחרים עוזרים לי להבין תחושות שהתעלמתי או הדחקתי עד כה - אז שוב תודה. לגבי הלילות, כן לצערי הלילות שלי לבנים מזה תקופה, ואם הצעתך בתוקף למרות שאיני זכר - יכול להיות נחמד.

חיצוניים .

אחד מהשרירים החיצוניים - לא קשורים כלל ללב אלא רק מגינים עליו. זה לא דבר נורא - ואין להיבהל מכך.

למעלה