למה אני ערה עכשיו??

yaeli4

New member
למה אני ערה עכשיו??../images/Emo5.gif

למרות שאני מנסה להירדם כבר מאחת עשרה... כולם חורפים פה מסביב, ואני "שומר ישראל לא ינום ולא יישן". המופנם הצעיר הגיע לשבת ואיתו חבר שלו. הם חזרו ממשחק באולינג בקניון, בערך באחת-עשרה ומאז, הדלת נפתחת ונסגרת כל רגע, שירותים, פופקורן במטבח, וכו' וכו'. למרות שהם מנסים להיות שקטים, זה לא מצליח להם בלשון המעטה ואני, עוד מעט תולשת שערות מייאוש. ואם כבר אני כאן, חייבת לשאול את דעתכם: בשלושת החודשים האחרונים, כל שבת שנייה מגיע המופנם הצעיר, ללא אחיו הגדול, שאם הוא בא, אז רק לארוחה אחת בשבת והולך אחריה... בכל מקרה, המופנים הצעיר כבר לפחות שלושה חודשים מגיע עם החבר לכל השבת... ואותי זה מעצבןןןןןןןןןן. למה? ככה. כי זה מרעיש. כי זה מלחיץ. כי זה לא הבן שלי ולא של בעלי שאני צריכה לארח כל שבת שנייה וזה לא לעניין בעיניי. מה דעתכם? כשאמרתי את דעתי בעדינות לבעלי, הוא הגיב בסלחנות כלפי הילד ואמר שהוא משתדל שיהיה לו טוב ונעים ואם נעים לו עם החבר, וזה לא נורא מפריע פה, אז ניחא. אבל אותי זה משגע מבפנים. והנה אני, עם קסמים בעיניים כותבת באחת בלילה כמעט...

yaeli4

New member
קראתי שוב את ההודעה שלי למעלה

וחשבתי שתחשבו עליי שאני קטנונית.. יכול להיות, אני מודה. אבל זה קשה לי. בחיי שזה קשה לי. מקווה שאתם לא חושבים שאני מכשפה יותר מדי. בכל מקרה, רוב הסיכויים שכך זה יישאר ואני לא אריב על העניין הזה, אבל הייתי צריכה לשפוך קצת. תודה שהקשבתם,

rolan

New member
ולמה אני ערה בשעה כזאת?

זה כבר סיפור אחר... ואת? מכשפה?... ממש לא!!! ארוך לי מדי לכתוב עכשיו, קצר לי הזמן... אבל מרגישה צורך לחזק אותך, לומר לך, שטבעי מאוד מה שאת מרגישה ויותר מזה, גם הילדים הביולוגיים מוציאים אותנו מדעתנו בהתנהגות כזו. אז תרגישי טוב עם עצמך, הורידי את הקסמים, קחי כוסית וודקה וחזרי לזרועות רגיעון - לישון! וטוב שבאת לשפוך קצת. אני הייתי כאן להקשיב, מחר יקשיבו גם שאר החברים.
ליל מנוחה

בוקר אור

אם הצלחת למרות הכל להרדם ,את ענקית,אני במצבך הייתי קמה ומשתגעת בקול רם מאד...... הכי הכי מעצבן זה חוסר התחשבות ואפילו זילזול ... לגבי הארוח של החבר,אני רואה בכך סימן טוב לכך שהמופנם מרגיש נוח בביתכם ואפילו מזמין חבר,לפעמים כשמעורב צד שלישי זה מאפשר תקשורת טובה יותר ופתיחות. יעלי ,שיחה רגועה עם המופנם היום על אמש מחוייבת המציאות,אין שום סיבה שאת תשכבי במיטה עם ואליום ותשתקי. ואני בעד שיחה כזאת דוקא שלך עם המופנם ולא של רגיעון. יום שקט ורגוע

עלמה 3

New member
יעלי, את לא מכשפה ואת לא קטנונית

אני מאד מתחברת אליך, כן זה מעצבן....... בפעם האחרונה שהמשקיף ביקר כאן במשך 2 ליליות, הוא כל הלילה היה ער, הוא הודיע מראש בלילה הוא ער וביום ישן. אז כל הלילה ראה סרטים, צרב דיסקים בקאזה, יצא לחצר לעשן ולדבר בטלפון, והכין טוסטים שהסריחו את הבית כל הלילה. אני לא ישנתי דקה אחת, וחששתי להעיר בכדי שאני לא יראה מכשפה... אך בלילה השני , העזתי ואמרתי לו שזה מאד מפריע לי כל הרעשים האלה וריחות הטוסטים. אני חושבת שיש מקום שרגיעון יסביר לו ושיתחשב ביושבי ויושני הבית. ולגבי החבר נראה לי שזה במקום אחיו, משהו לתחושת הביטחון אצלכם.. כי לבד אין לו מה לעשות.... גם בעיניי זה לא נראה לארח גם את החבר כל שבת שניה, אני לא הייתי מסכימה. תגידי, חל איזה שינוי אצל המופנמים בזמן האחרון (לטובה)????

משהו מנסיון אישי

במורכבות שלי אם זכור לכם ,בנו היה מעיר אותי לעיתים קרובות מאד,דאגתי שהתור (בעלי) יטפל בבעיה עם בנו. כאן טעיתי,הילד ראה את הדברים באור כזה,שאני שולחת את אבא שלו לנהל איתו מלחמה או מסכסכת בינהם וכל הכעס נפל עלי אחר כך,גם אם רציתי שהדברים יצאו ויטופלו ע"י אביו דווקא בכדי שאני לא אהיה המכשפה,בסוף יצאתי השטן..... ועוד דבר,אם הילד ימשיך לעשות רעש בלילות הויכוח יתחיל בין בני הזוג ,אמרתי לך ואתה לא מצליח לחנך את הבן שלך,והחגיגה בעיצומה.... אני בעד שיחה ישירה,אם אנחנו טובות להכין אוכל ולהתחשב כשהם ישנים אנחנו בהחלט יכולות לדבר באופן ישיר אך הוגן ונעים,לדעתי התוצאה תהיה הרבה יותר טובה.... אז תחשבו על זה....................

yaeli4

New member
עלמה ויונה לבנה

עם הגדול, אין כמעט קשר. הוא רק אומר שלום קצר שנבלע מתחת לשפה העליונה ואם לא משתדלים לשמוע, אז גם את זה לא שומעים. אבל הוא בא ממש ממש מעט. השני מדבר יותר. אבל בעיקר אם פונים אליו. אז אני פונה אליו חופשי והוא עונה לעניין. הוא מתקשה להיישיר מבט, אבל זה מחוסר ביטחון נוראי שיש לו בכלל בחיים, ובוודאי שאיתי... אבל הוא יותר פתוח לקשר ואני מעודדת את זה גם אם זה מלאכותי. מעבר לזה, אין להם יחסים עם הקטנצ'יק המשותף. אפשר להגיד שהכול די אותו דבר. היום אדבר איתו, עם המופנם הצעיר, ואבקש שיהיה יותר שקט. לגבי החבר, אני מניחה שזה ילך ויפחת בתוך שנת הלימודים, אבל זה לא ייפסק לגמרי, הקטע הזה שהוא יבוא איתו לשבתות.

rolan

New member
אז הכל כבר נאמר

רק שכחתן שגם עם הביולוגיים זה קורה... אצלי, בנותיי, בחופש (בעיקר הגדול) היו הופכות יום ללילה ולילה ליום, זה די שכיח אצל ילדים בגילן. תמיד דאגתי להזכיר להן, שאנחנו המבוגרים, ממשיכים את שיגרת חיינו ולא יכולים לעבוד ביום ובלילה "לסבול" מהחגיגות שלהן. חשוב שתזכרי את זה יעלי, כאשר תשוחחי איתו. סומכת עליך בעיניים עצומות
וגם מתגעגעת...

yaeli4

New member
אני אעשה את זה, רולן../images/Emo25.gif וגם אני

מתגעגעת... איזה כיף שנתחבק לנו ביום שישי אצל היונה הלבנה... מחכה לראות את כולכם בקוצר רוח,

אולי באמת תסבירו לי

מה הסיפור הזה של הנוער שהופך את היום ללילה ואת הלילה ליום?

הכל נכון

גם נכון לילד להביא חבר כדי לדלל את אי הנעימות שהוא חש (תחשבי את מה זה להתארח במקום שהוא אמור להיות שלך - אבל בעצם הוא לא)וגם נכון מצידך להרגיש שהדבר האחרון שמתאים לך הוא לארח ילד שלא מספיק שהוא לא שלך - אלא הוא גם מייצר עוד עבודה בדמות חבר. אני הרי ממחלקת הפסימיים (ריאליסטיים) וטוענת שמורכבות זו פצצה מתקתקת לעולמים לפעמים היא מתפוצצת קצת לפעמים לא ולעתים , במשפחות רבות חסד (או שמורכבותן קלה יחסית) לעולם לא. אז זה מצב לא פתיר - שצריך למצוא מה בתוכו פתיר . לבקש מהילד שיהיו בשקט בלילה - זה הגיוני והכרחי ונובע סתם מיחסי אנוש.זה פתיר. ד"א אני לפעמים (כל יום בחופש הגדול) משתגעת מהבן הפרטי שלי שלא הולך לישון... והוא לא עושה רעש ומתחשב . אבל ...(הנה יוצא שאני מכשפה)זה מפריע לי.

1נתי 1

New member
בת"ז שלי רשומה ילדה אחת

בפועל יש לי 2 !! לבת שלי יש חברה שכל הזמן אצלי (כולל שינה) בא לי לחנוק את שתיהן אין לי כמעט רגע פרטי עם המתבגרת שלי שלא לדבר על הדלתות הניפתחות וניסגרות בלילה ארוחות השחיתות בשעות לא שעות אני רוצה ללכת לטייל ולקניות עם הבת היא סוחבת אחריה את החברה כביסה כפולה בלאגן כפול ועוד ועוד אבל מצד שני לבת שלי משעמם לבד מה כבר יש לה לעשות איתי? אני מנסה להבליג ומנסה להבין זהו גיל ההתבגרות העמדתי קצת גבולות הסברתי שלפעמים אני רוצה אותה קצת לעצמי
וכך גם בנו של בעלך החבר "עוזר " לו להנות משני העולמות גם להיות בבית של אבא וגם לא "להיתקע" עם המבוגרים אז רק אורך רוח וקצת העמדת גבולות בעדינות

אני בטוחה שהחבר הזה

נותן לו את מה שהוא צריך. אני נותנת לילדים שלי לארח חברים כרצונם כמובן עם כללי ארוח נאותים כך הם לומדים להיות חברותיים ומארחים וגדלים בבית פתוח וחברותי

yaeli4

New member
אסתי, הוא באמת מאוד קשור לחבר הזה

ובדרך כלל הם באמת שומרים על כללי הבית ומאוד מנומסים, שניהם. זה היה באמת קצת יוצא דופן אתמול, אבל גם העניין שהוא באמת כל שבועיים כאן, קצת העלה לי אתמול את הפיוזים. בסוף לא דיברתי עם הילד, אבל בעלי הסכים איתי שצריך קצת לדלל ושממילא זה ידולל בגלל ששנת הלימודים מתחילה.

את בסדר../images/Emo13.gif

לגיטימי להרגיש כך.. אני מניחה שהחבר מקל עליו את השהות בבית...אולי התמודדות עם דבר מה... אני יודעת שאת חזקה וזו צפרדע שקטנה עליך. זה אחת לשבועיים...תתעודדי...

פרח 11

New member
הי יעל,

רק היום קראתי את ההודעה ואתמול קרה לי משהו דומה: לאחר ששטפתי את הבית, שנייה אח"כ בא הבן של בעלי עם חברו (הם ילדים בני 9) והכניסו לי ערמת חול מהנעליים שמיד הייתי צריכה להעביר שוב שטיפה (כיוון שהתינוק זוחל כמעט כל היום על הרצפה), מה עוד כשבאתי לקחת את התינוק ראיתי שכל הפנים שלו מלאות בחול ז"א נגעו לו בפנים עם ידיים מלאות בחול והילד שלי סובל מאסטמת עור הוא מאוד מאוד רגיש בעור, כמובן שהתחילה לו פריחה אח"כ ואני פשוט אכלתי את עצמי מעצבים. לאחר מחשבה החלטתי שאני פשוט אעיר לו בצורה כזו שיהיה מודע לנזק וגם השתדלתי לא לפגוע בו. חשבתי לעצמי כך: זה הבית של כולנו, לכל בית יש חוקים וכללים משלו ואני בטוחה שגם בבית של אימו יש חוקים וכללים. מכיוון שהוא חלק מהבית, הוא צריך גם לכבד את חוקיו וכלליו. מקווה בשבילי שמה שעשיתי אתמול יעזור ומקווה בשבילך שעזרתי לך במשהו.

למעלה