למה אני צריך לחכות???

mike00

New member
למה אני צריך לחכות???

התפרסמה היום כתבה ב-YNET על אמא לילדה קטנה שהרסו את הבית שלה היום.... הלב מתכווץ לשמוע איך הילדה השתטחה על רצפת הבית ושאלה את אמא למה הורסים את הבית.. אבל אני שקניתי לפני 6 שנים שטח שעדיין לא הופשר לבנייה,לי לדוגמא לא מרשים לבנות עליו,ותראו מה זה....אני גם לא בונה... אז למה אותה האמא מתפלאת כשבאים להרוס את ביתה?? מה יגידו רוכשי הדירות מחפציבה?אותם אנשים שקנו דירות בכספם אולם עקב התנהלות הבעלים,ועקב מינוי כונס נכסים לחברה לא הורשו להכנס לדירות עליהם כבר שילמו ממיטב כספם?? גם להם אין איפה לגור ולא היה לאיפה ללכת.... למה אדם שעובר על החוק עוד מעז להתלונן על גזענות?למה ראשי מגזר מסויים בארץ מרשים לעצמם לרמוז/לאיים באלימות של לא פחות מבני נוער של אותו מגזר?הם לא אמורים לחנך אותם?? אם אני הייתי פועל באותה הדרך הייתי חי לי היום בווילה חמודה ברעננה......אז כלפי מי יש פה אפליה??

mike00

New member
דרך אגב כל הזמן הזה שאני מחכה להפשרה אני

עדיין משלם את המיסים לעירייה ולמדינה,למרות שאני לא חי שם!!!

THE WIZARD 55

New member
עוד פצצת זמן..

חסיין אל-רפאיה אמר ל-ynet: "אנחנו מתכוונים לבנות את הבית שנהרס מחדש. כל הגברים בכפר יבואו לעזור ולא נשאיר אותה ללא קורת גג". עוד הוסיף, כי הוא חש שבקרב הצעירים הבדואים מתחילה תסיסה. "משהו הולך להתפוצץ. אני לא יודע בדיוק מה יקרה, אבל משהו לא טוב יקרה בכפרים הלא-מוכרים". אני נגד בניה לא חוקית, מי שבנה שיבין שבבוא היום הבית יהרס. אבל, למה עד היום המדינה לא טיפלה בנושא הכפרים הלא מוכרים?..למה הם מחכים?..מה עושים עם האנשים האלה?

mike00

New member
אני אמנם לא מומחה גדול לענייני הכפרים הלא

מוכרים אבל אני מניח שאותם אנשים יכלו כבר מזמן לעבור לגור במקומות שכן מוכרים... התעקשותם להתגורר דווקא במקום הזה לא עוזרת לפתרון הבעיה... בדיוק כמו שאני לא בניתי בית באמצע רעננה כי לא קבלתי אישורים,שכרתי דירות בתל אביב או שחייתי בחו"ל, ככה גם אותם תושבים באותם כפרים לא מוכרים יכולים להתחיל לחיות את העולם האמיתי...נכון קצת קשה,אבל זה מה יש... אבל לבנות בית לא חוקי ואחר כך להתלונן שהרסו אותו?? אבסורד!!

ינשוף4

New member
זה יותר מסובך

עד כמה שאני יודע (לא מוסמך), המצב כיום הוא תוצאה של התעלמות רבת שנים של השלטון, מכל הנושא. היו מספר ישובים, ושאר (רב?) הבדואים גרו באהלים (נודדים). הזמנים השתנו, וחושב שכיום רק מיעוט קטן, אם בכלל, נודד עם עדרים. ואיפה יגורו? (כבר לא באוהל). אז גם בלי להכנס לויכוח על הטענות שגם לישובים הקיימים לא אושרו הרחבות. אבל שנים רבות- השלטון העדיף "להתעלם" מכל העניין. בשנים האחרונות דוקא יש התעוררות בנושא. בבקור בישובים הבדואים הם נראים "חדשים". הרבה שכונות חדשות, בתים בבניה, וכבישים בסלילה. אם זה מספיק? אומרים שלא. ומצד שני- בתכנית טלויזיה שהיתה בנושא, טען נציג המנהל שאחד הגורמים המעכבים- הבעיה להגיע להסכמה לגבי מיקום ישובים חדשים. כדבריו "כל אחד רוצה ישוב חדש- על הגבעה שלו"...

mike00

New member
מנקודת הראות שלי זה פחות מסובך...

שיעברו לבאר-שבע,רהט או כל יישוב אחר שמתחשק להם לגור בו והוא כן מוכר... אבל לבנות לעצמם יישוב לא חוקי,להתלונן על הזנחה ועל אפליה ואחר כך לבכות כשהורסים אותו כי ככל הנראה האדמה שייכת למישהו אחר זה כבר נשמע לי כמו בדיחה.... רק חסר שיתחילו לדבר על כיבוש......הרי מה הם עושים לשטחים האלו אם לא כייבוש? במדינה ישנם כמה חוקים שנותנים לאנשים את הזכות להשתלט על שטח כל עוד אף אחד לא הזיז אותם משם.. אבל כשבאים להזיז אותם אנשים בוכים שפוגעים בהם במדינה הגזענית הזאת... איך,איך לא נתנו להם להשתלט בשקט??ממש לא בסדר!! דרך אגב,יש גם יהודים שעושים את זה......גם אותם מפנים וחלקם מקבל פיצויים....

ינשוף4

New member
אני חושש שהסבוך נשאר

את מקום האהלים החליפו מבנים מעץ ופח. (ואני מנחש- צוי ההריסה הם למבנים מאבן). וההבדל בין ההגדרה "ישוב לא מוכר" או סתם "פזורה", האם תלויה ברכוז בשטח? הבעיה מסובכת, לדעתי, כי יש כאן צרוף של התעלמות שלטונית, במשך שנים, ועקשנות/חסמים של הבדואים עצמם (כיום).

mike00

New member
הסיבוך ישאר כל עוד חלק מהבדואים לא מוכנים

להתפשר.בנגב התמונה אינה שחור ולבן, הבעיה היא עם הישובים ה"לא מוכרים".גם אני, אם אלך לגור על איזה גבעה,אקים ישוב למשפחה שלי, אף אחד לא יחבר אותי לתשתיות . הבעיה כאן היא שלא פינו אותם מייד כאשר התיישבו ואיפשרו להם לתפוס בעלות. היה לא מזמן דיון בטלוויזיה על נושא הישובים ה"לא מוכרים". נציגי הבדואים בדיון הסכימו עם דברי נציגי מנהלת הבדואים שמונתה לטפל בבעיה. מה שקורה בנגב הוא שכל חמולה, או חלק מחמולה, התיישבה באיזה מקום וטוענת לבעלות.למיעוט מהן אישור בעלות על האדמה, לרובן אין שום אישור. הבעיה העיקרית היא, שהם דורשים לבנות ישוב במקום שאינו תואם את התב"ע (תוכנית בניין ערים) וכל הצעות הפשרה נדחות על ידם. בנוסף,יש סכסוכים בין השבטים והחמולות,ואף שבט או חמולה אינם מוכנים לעבור לגור באזור של השבט או החמולה השניה משיקולי יוקרה וכבוד עצמי. בדיון שנערך ,השתתפו בין היתר נציגי הבדואים מהישובים הבלתי מוכרים, ונציגי הממשלה המטפלים בכך. הטענה שחזרה, ונציגי הבדואים אישרו את הדברים, הייתה שמדובר בעשרות נקודות שהבדואים התיישבו בהם, כל כמה משפחות בנפרד, בעיקר בגלל סכסוכים פנימיים בתוך החמולה ואינם מוכנים לחיות ביחד. כשהציעו להם להקים יישובי קבע,כל קבוצה דורשת שהיישוב יוקם בשטח שהיא יושבת בו ולא בשטח של החמולה האחרת. כל ניסיונות הפישור לא צלחו. ישנם בדואים שיש להם הוכחות לבעלות על הקרקע וישנם פולשים שזו אינה קרקע שלהם. המשותף לכולם הוא, שאינם מוכנים להתפשר על מיקום הישובים. אף מדינה בעולם לא יכולה לעמוד בהקמת כל כך הרבה יישובים, לפחות מבחינת התשתיות, שלא על פי תוכנית בניין ערים ארצית. שלא לדבר כלל על צרכי המדינה שאולי ישנם דברים אחרים מתוכננים לקום באותם מקומות.

respecta1

New member
צודק ב100 אחוז, באמת שלא מובן

יעני מה הם רוצים שיבוא ויהרסו להם את הבית, הם יודעים שזה לא חוקי ועדיין בונים ואז בוכים כשהורסים להם או אולי בעצם הם חושבים שבגלל שהם ערבים לא יעשו להם כלום.. כי אולי הורסים פה ושם בית אבל יש עוד אין סוף בתים כאלה

aviadbarel

New member
כי אתה יהודי שומר חוק

אם היית שייך לאיזה מיעוט יכולת לעשות ככל העולה על רוחך.

מוחמד5

New member
אני נזכר באמירה של החייל הכי מעוטר בצה"ל

ש"אם הייתי פלסטיני בגיל המתאים, הייתי נכנס בשלב מסוים לאחד מארגוני הטרור"

aviadbarel

New member
ועוד כמה אמירות מבזות של אותו איש קטן קומה

באותו ריאיון עם גדעון לוי (מרץ 1998) הוא גם אמר ש: "פעולות ארגוני הטרור הפלסטיני, הפוגעות בנשים וילדים הן חמורות, נבזיות ושפלות.", אז המשפט שאתה הבאת אתה יכול לראות כמה הוא נתלש מההקשר. "על ראש הלוזר בוער הכובע." ~ נרמז לכיוונו של שמעון פרס. אני לא מחובביו של פרס, אבל למה לרדת לעלבונות אישיים? "ראשו בעננים ורגליו בשלוליות" - ביקורת על שמעון פרס. אותו דבר? "אם המהומות לא יפסקו תוך 48 שעות אנחנו נדע מה לעשות." ~ בראשית האינתיפאדה השניה. הרשו לי לגחך... "אם תפול שערה משערות ראשם של מי מחיילנו אדמת לבנון תבער." ~ אחרי הנסיגה מלבנון - אם לא הנמושה הזה היה בורח כמו גנב בלילה, אולי חיזבאללה היה זוכר מי בעל הבית. "ההסכם הזה מלא חורים כמו גבינה שוויצרית" ~ על הסכמי אוסלו, בעת תיפקודו כרמטכ"ל, אבל בתור ראש ממשלה הוא ניסה לתת עוד ועוד... "ההסכם בין וילנאי ופרס הריהו כאילו כתוב על פיסת קרח שנמצאת אצל הפריזר של השכן עם קצר חשמלי ביום חמסין." - שוב יהיר ודוחה. "גם אם שמעון פרס יתמודד לבד לוועד הבית הוא יגיע למקום שני" - אין מילים. אדם נמוך ועלוב.

respecta1

New member
חח אם נתחיל לחפש את כל האמרות המטומטמות

שאמרו בכירים במדינה מה לעשות הרשימה הייתה ארוכה ביותר

למעלה