למה אני תמיד חייבת להתקע באמצע?!

MiriOrit

New member
למה אני תמיד חייבת להתקע באמצע?!

יומולדת 80 לסבתא - נכון מאורע שמח?! אז זהו, שחוץ מהמסיבה עצמה הכל היה במריבה אחת גדולה - לא התערבתי. יש לסבתא שלי 3 ילדים - אמא שלי, דודה שלי ודוד שלי. דודה שלי - הגדולה לא בארץ כרגע (לומדת בחו"ל) אמא שלי - פה ודוד שלי פה. אמא שלי ודוד שלי החליטו ותיכננו את המסיבה יחד עם אחיינית של סבתא שלי והילדים שלה. עד פה אני הצלחתי למזלי להתרחק מההכנות. ואז החליטו על מתנה - תמונה ענקית שבה משולבים כל המשפחה. ופה אני נכנסת.. הגרפיקאית של המשפחה. ישבתי לילות ארוכים ובאמת המון על התמונה לחתוך את כולם, להציב בצורה שכולם יכנסו ולעצב את המסביב. הכנסנו את כולם! כולל - ילדים, נכדים, נינים והמשפחה (הענקית) של האחיינית של סבתא שלי שהיא כמו בת בשבילה. כולם חוץ מ - החברה של בן דוד שלי (שהם כבר 7 שנים ביחד אבל לא נשואים) חברה שאולי פגשתי 5 פעמים כל החיים שלי. חברה שאולי דיברתי איתה 3 פעמים כל החיים שלי. (איזה 3?! אם פעם אחת זה כבר טוב..) דודה שלי (שזה הבן שלה) ראתה את התמונה ... ואוי, הבלגן! העצבים! היא ראתה את התמונה אחרי שהיא מוסגרה ואין אפשרות לשינויים.. אז הייתי בטוחה שהיא תוותר. אבל לא, היא התקשרה לסבתא שלי והתלוננה על זה ואמרה לה להגיד לי להוסיף את החברה. אז בנתיים במשך 4-5 ימים אני רק שומעת תלונות על זה מדודה שלי. היום, בדרך הבייתה מהעבודה סבתא שלי מתקשרת אלי וצועקת עלי - למה הראתי בכלל את התמונה לדודה שלי?! למה לא הכנסתי את החברה?! (אהה, ושכחתי פרט מאוד חשוב- זו בכלל לא הייתה החלטה שלי אלא של אמא שלי שהיא מסוכסכת עם דודה שלי.. כן, האהבה שוררת אצלנו) אז הבטחתי לסבתא שלי שכשאני אגיע הבייתה אני אשלב את החברה ואדפיס מחדש את התמונה. ואז שאלתי את אמא שלי איפה היא הדפיסה את התמונה.. וכמובן - צעקות ממנה "את תמיד בצד של דודה שלך! איפה הנאמנות אלי?!" אז הסברתי לה שאני לא בצד של דודה שלי ואני לא בצד שלה אלא "בצד" של סבתא שלי שביקשה ממני להוסיף את החברה. מה כבר נסיתי לעשות?! לתת מתנה מכל הלב לסבתא שלי ועכשיו אני צריכה לשבת ולחטוף צעקות מכל כיוון?! למה אני צריכה לבחור צדדים?! למה אני צריכה לשמוע את המשפחה שלי משמיצה את המשפחה שלי?! למה כשאני מנסה לעשות טוב למישהו הכל מתפקשש ויוצא הכי רע שבעולם?!

ToryMaster

New member
הכיע רע בעולם?

כן, זה קצת קשה. אבל תכל'ס, כשיש כל כך הרבה אנשים, איך את מצפה שכולם יהיו מרוצים? אימא תרגע, דודה תרגע, והעיקר שסבתא תשמח, אז שיפסיקו להציק לך. את יכולהל ומר להן את זה.

רגע - סליחה

אם רק לדודה הספציפית הזו יש טענות - איך מה שעשית זה 'הכי רע בעולם'? אפשר להציע לך את האדרת הצינית בהשאלה? כל פעם שהדודה מתלוננת חייכי אליה חיוך מתוק ותגידי לה שבאמת מגיע לתלות אותך בכיכר העיר - לא, עדיף לשרוף אותך על מוקד אחרי הלקאה רצינית בשוטים ובעקרבים - למען יראו ויראו. חוצפה שכזו! איך לא חשבת על זה לבד? באמת לא בסדר! אחר כך תציעי לה שבפעם הבאה היא תהיה אחראית על המתנות - כי בטח כל מה שהיא עושה יוצא פרפקט.

MiriOrit

New member
אם אני אגיד את זה.. היא תהייה בשוק!

והיא לא אוהבת כשאני צינית.. אבל, כל הבעיה פה זה לאו דווקא מה שאני הכנתי אלא יותר המריבות בין דודה שלי לאמא שלי - ואני תקועה באמצע
אמא שלי מדברת רע על דודה שלי והפוך... ואני אוהבת את שתיהן- למה אני צריכה לבחור?

ToryMaster

New member
את

גם אני מוצאת את עצמי תקועה בין אימא שלי ודודה שלי, שלא מסתדרות הכי טוב. היא אל אוהבת, אז מה? גם את לא אוהבת שמאשימים אותך בדברים שאינם אשמתך, נכון? אל תתקפלי מולה ותתני לה להתעמר בך, זה פשוט לא לעניין.

Neta558

New member
את לא צריכה לבחור

את צריכה להזכיר להן שעבורן אולי מדובר במחלוקת עם קרובת משפחה (דרך נישואים, אם הבנתי נכון?) אבל עבורך מדובר באמא\דודה שאת אוהבת ומעריכה ואין שום סיבה שתאלצי לשמוע הערות כאלה. נראה לי לגיטימי לחלוטין לעצור ולהגיד "הלו! את מדברת כאן על אמא\דודה שלי, תרגיעי" (הניסוח לשיקולך
). כמעט בכל משפחה מורחבת יש אנשים שלא מסתדרים אבל אין סיבה להעביר את זה לדור הבא. אנחנו כבר נמצא לבד עם מי לריב.

oren*

New member
אני לא הייתי מתבייש ואומר שלהבא

היא מוזמנת לנדב את הבן שלה להפקות כאלה - השקעת, סרקת, גזרת, הדפסת, אני בכלל לא מבין למה את צריכה לתת דין וחשבון. בחורה בת 25 בהחלט יכולה להגיב לסביבה שלה, ולא להיות כל כך פאסיבית ו"לשבת ולחטוף צעקות מכל כיוון" - וכן, אני חושב שהיית צריכה לשלב תמונה של החברה, אם היא חלק מהמשפחה משך 7 שנים חבל שאמא שלך לא יודעת לשים מחלוקות כאלה בצד לטובת מזכרת מאירוע שתישמר שנים רבות קדימה. כמי שאחראי על ההפקות הגרפיות באירועים המשפחתיים, מעולם לא קיבלתי התניות או הוראות כלשהן - ליום ההולדת 50 של דודה שלי שלפתי מאלבום תמונה מדהימה שלה מגיל 17-18, למרות שאמא עשתה פרצופים (לדודה שלי מאוד חשובה התדמית החיצונית ואמא חשבה שתתאים יותר תמונה מהשנים האחרונות). ביום ההולדת 80 של סבא שלי, לקחתי תמונה ישנה וחדשה שלו ושל סבתא ומיזגתי ביניהן לתמונה אחת, למרות שביקשו ממני לעבוד רק עם תמונה מהתקופה האחרונה. אצלי זה באמת פשוט מאוד - אם אני מתנדב לבצע פרוייקט כלשהו, אז אני מגדיר איך הוא יראה ומה יהיה בו. אפשר להביע דיעה (ובהחלט היו שינויים קוסמטיים בעקבות הערות), אבל בטח שלא לשבת על הראש 4-5 ימים בתלונות וקיטורים. תני לעצמך קצת יותר קרדיט, זה באמת קטן עלייך.

resputin

New member
../images/Emo45.gif.

כשמדובר במשהו שבא ממך, שאת עובדת ואת משקיעה, את הולכת לפי האמות מידה שלך, לפי הדעה שלך ולפי מה שמתאים לך. לא טוב להם? שילכו וישלמו למישהו חיצוני, שבשבילו אתם סתם קליינטים שמשלמים לו בסוף וזה ייצא בדיוק כמו שהם רוצים, כולל כל הצקה כלשהי בתהליך. אז קרה ולא צירפת מישהי, זה אומר שצריך לתלות אותך? לא. הבעיה היא, מבחינתי, שאת יושבת וחוטפת על הראש מכולם. "דודה שלי שונאת שאני משתמשת בציניות. היא תהיה בשוק." שתהיה בשוק! שתלמד להבא, החוצפנית. איך היא עוד מעזה להגיע אלייך בתלונות? כנ"ל לגבי אמא שלך - את לא חייבת לבחור צדדים, את לא חייבת לחטוף על הראש מכל צד, את יכולה להציב עובדה קיימת ופשוטה שאם הן רבות ומסוכסכות זה נורא חבל, אבל לא נוגע בך. את לא כלי של אף אחד מהם, את מסרבת להיות באמצע ואת לא לוקחת צדדים. לא טוב לזאת? שתתפוצץ, לא טוב לשניה? שהשנייה תתפוצץ - שלא ישבו לך על הראש עם הסיפור הזה. כמו שאורן אמר, את בחורה בת 25, הגיע הזמן להציג קצת אקטיביות.

sh53

New member
../images/Emo45.gif

שווה להתחיל לענות, הם משפחה, הם עדיין לא אלוהים ושלא ירשו לעצמם לדבר אלייך איך שהם רוצים. אם היא תהיה בשוק אחרי שתעני לה, אולי פעם אחת תספיק לה ויותר היא לא תדבר אלייך ככה (ואולי תצטרכי להעמיד אותה כמה פעמים במקום, אבל זה שווה את זה כי גם לך מגיע כבוד).

oren*

New member
המינימום שהיית יכולה זה להיכנס פעם

נוספת ולהגיב על התשובות שכתבו לך 5 אנשים. העלית בעיה, אנשים השקיעו, קראו את ההודעה הארוכה וכתבו תגובות ארוכות יותר או פחות - בפורומים שלנו אנחנו מצפים שגולשים יתנו סימן כלשהו אם קראו את התשובה, אז בטח שבפורום המיועד למנהלים.

MiriOrit

New member
זה הזיכרון הדפוק שלי ../images/Emo4.gif

משום מה חשבתי שכתבתי את ההודעה בפורום אפי ולא הבנתי לאן היא נעלמה
מה גם שהיה לי שבוע מטורף בקושי היה לי זמן להיות בפורום שלי.. אז סורי אם פגעתי במישהו - זה לא היה בכוונה!

MiriOrit

New member
טוב, אז עדכון-

לדבר עם דודה שלי לא יצא לי אז כתבתי לה מייל. היא אמרה שהיא מבינה ולא תדבר על הנושא הזה יותר. עכשיו, בקשר לדודה שלי - היא לא בנאדם קטנוני. היא החברה הכי טובה שלי ואני מאוד אוהבת אותה ולכן לא יכולתי לענות לה בצורה שתפגע בה. היא עמדה לצידי כל החיים שלי ועוד אפשר להגיד שהיא ממש הצילה לי את החיים! אז אני לא יכולה לבוא ולתקוע לה סכין בגב פעם אחת כשאני קצת כועסת עליה. לגבי אמא שלי - היא התנצלה שהכניסה אותי למצב הזה (נראה לי שבחיים לא שמעתי התנצלות מאמא שלי..). אני מבחינתי הנושא הזה נסגר. הוספתי לעיצוב את החברה של בן דוד שלי והבאתי העתק לסבתא שלי. אמרתי לה שאם היא רוצה שינוי כלשהו שתגיד לי ואני אעשה בשמחה - אבל לעשות מזה מלחמת עולם אני לא מוכנה לעשות בשנית. ושוב תודה לכל המגיבים, אני מתנצלת שהזיכרון שלי ממש דפוק ולא זכרתי איפה כתבתי את ההודעה

למעלה