למה אנשים אוכלים דרך הפה

reload00711

New member
למה אנשים אוכלים דרך הפה

הכוונה אגב לאנשים נורמלים , ובריאים
ולא למישהו שמשתמש במכשור להזרים אוכל.
למה גם אם אני אוכל במסעדה , המלצרית באה ושואלת, אם טעים לי?
מה איכפת לה אם טעים לי או לא ?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אלא איך? אם שאלותיך רציניות אנא הפנה אותן לפורומים המתאימים

נא אם אתה מעוניין לשאול על הביולוגיה של גוף האדם פנה לפורום ביולוגיה;
דיון בנושא יחס מלצרים תוכל לפתוח בפורום ביקורת מסעדות או בפורום נותני שירות.

נא לא לפתוח דיון כאן בפורום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לאיבר האכילה קוראים בעברית "פה". כך גם אצל בע"ח.

מעבר לכך לא ברור לי מה השאלה. כאמור, לשאלות בנושא ביולוגיה יש פורום ביולוגיה; לדיונים בנושאי מלצרים יש פורומים אחרים (ובכל מקרה אלה נושאים לא קשורים).
 

shronyor35

New member
תשובה ל- reload00711.

הפה, תפקידו לשמש מעבד -מזון ראשוני לפני עיכול המזון: בכדי שהמזון שמגיע ,
למערכת -העיכול יעבור שלב של פירוק הפחמימות, ובהמשך יוכל להיספג לדם,
תהליך הפירוק : בתוך הפה ישנם בלוטות -רוק שבעת הלעיסה - מפרישות רוק שתפקידו לסייע בריכוך-המזון,בעת -לעיסתו.
הרוק מכיל אינזימים אשר תפקידם בפירוק הפחמימות שבמזון,תהליך שלא יכול להתרחש בהמשך המעבר של המזון למערכת -העיכול.)
תפקיד הפה לשמש כ-מעבד-מזון הראשוני ,שמתחיל בלעיסה הטוחנת ,והרוק המרכך ,
ושהופך את המזון לעיסה חלקה,שתוכל בקלות "לגלוש" במערכת -העיכול ,מבלי לגרום לחנק ,או לפציעה בצינור -העיכול.
הפה משמש תחנה ראשונה להכנתו ופירוקו של המזון ,כדי שיהיה זמין לעבור לשאר התחנות,במערכת העיכול- ועד לספיגתו לדם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אומרים שלבני אדם יש שתי כיבות

מלאכותית וביולוגית.
&nbsp
הראשונה זה הסיר, תנור וכדומה ששם מתחיל פירוק המזון על ידי חימומו.
 
למעלה