למה אנשים מפליצים?

למה אנשים מפליצים?

למה אדם יכול לאכול משהו ולא יקרה כלום ואז לאכול אותו דבר בשעה אחרת ולהפריח בתדירות גבוהה?
הסיבות רגשיות? פיזיולוגיות? מה המנגנון?
 

APRSMO N

New member
באותן עניין לאנשים מבוגרים

יש גזים שמופרחים לאוויר העולם באי שליטה מוחלטת,
מכירה אנשים שבשיעור התעמלות בורח להם גזון קטן,
האם יש מה לעשות בעניין?
 

APRSMO N

New member
בהחלט ט אפשרי לפתוח חלון

השאלה מה עושים עם המבוכה של המפליצן,
וזו לא בדיחה, יש אנשים שמתים מבושה שמשתחרר
להם, יש מה לעשות בנדון?
 

yoelnd

New member
אכן

הי
יש כמה סיבות לכך והן יכולות להיות כמו שציינו הן פיזיות והן רגשיות.
וניתן לטפל בכל בכמה מישורים כמו נטילת אנזימי עיכול, הפרדת מזונות, אכילה איטית, ללא שתה בזמן אוכל ועוד.
ויש כמה תרגילים שיכולים לסייע עם נשימות, ועיסויי בטן.
ריקון קבוע - דפיקציה יכול לסייע מאוד במניעה ואילו עצירות היא האמא של הגזים.
מטפל בנטורופתיה בולע כאלה לארוחת בוקר כל היום.....
 
תודה מה הכוונה ריקון קבוע?


יש לי שאלה על אוכל שמעסיקה אותי רבות.
קראתי שאפרסמונים עשויים לגרום לאנשים מסויימים חסימת מעיין בגלל החומרים בהם ( במקום אחר הוזכרה תכולת תאית גבוהה)
ובמקום אחר קראתי שמאכלים שמכילים הרבה סיבים כמו סלרי גם עלולים לפגוע בקיבה.
ואני יודעת שאומרים ליטול סיבים או לאכול מזונות עטירי סיבים כדי לעזור לעיכול אז
זה התנגש לי עם הידע הקיים הזה. אם התאית או הסיבים עשויים לגרום לבעיות בקיבה
אז לא עדיף להפחית במינון שלהם האם אכילת סיבים מרובה פוגעת במערכת העיכול?
 

yoelnd

New member
הפרדוקס לעיל

ממש בקצרה.
שתיה בזמן האוכל יכולה להעלות את המינון של המזון כי שוטפים את מיצי העיכול והתבלינים ואז גם אוכלים יותר וגם כאילו אין טעם למזון מאידך בזמן אכילת סיבים רצוי לשתות הרבה בכדי שיעשה את העבודה.
ולכן רצוי לשתות בין הארוחות או 2 כוסות מים לפני האוכל ובענין הסיבים לחלק במשך היום ולא כמנה אחת.
ריקון קבוע - הכוונה למנוע מצב עצירות.
 

0 אור 0

New member
מערכת עיכול לא מאוזנת

זה יכול להיות משהו רגעי ואז צריך פשוט לתת לזה לקרות
אבל אם זה קורה הרבה צריך לבדוק מה הסיבה:
צירופים לא נכונים בתזונה
אכילה בתנאים לא טובים - קר מדי , חם מדי, מהר מדי, בלי ללעוס מספיק
רגישות למזון מסויים
מזון כבד מדי בשעה לא נכונה
לפעמים גם בעיה במערכת העיכול (וגם אז אפשר לפתור הרבה באמצעות תזונה נכונה ומדויקת יותר)
--
הפתרון הוא לבדוק מה הגורם ואז לדייק את הטיפול בו,
הכי טוב להיעזר במטפל מנוסה שלא מפציץ בתוספים, אלא עובד מהשורש
הדרך העצמית היא לנהל יומן תזונה מלא - כל מה שנכנס לפה, יציאות, ותחושות - כך אפשר לזהות מה גורם לבעיה (אולי בבוקר לא מתאים לנו תפוזים , אולי בערב ארוחה כבדה לא מספקה להתעכל)
במקרים של חשש לרגישות, אפשר לעשות סוג של אלימינציה: לעבור לתזונה פשוטה ובסיסית, להשאר בה עד שהגוף נרגע והתופעות מפסיקות, ואז להוסיף לאט ובהדרגה מזונות נוספים, עד שמאתרים את המזון או הצירוף שגורם לבעיה
 
למעלה