יש כמה סיבות
יש נושאים שליבוביץ ניסה להעביר ורבים לא הבינו מכמה סיבות:
1) בני אדם נוטים להיות טיפשים, אצלנים ופחדנים, ואם צריך להבין משהו אז צריך להשקיע המון מאמץ, אז קשה.
2) חלק מהדברים שליבוביץ' אמר או עשה הם שטויות או סתירות פנימיות, ואז אי אפשר להבין כמו למשל לערוך את האינציקלופדיה העיברית במקום לעסוק בפעילות ציבורית למען היהדות שיכולה לצמוח כאן, אין מה להבין, הוא יצא פחדן.
וגם הקטע שהוא ניסה להפריד לחלוטין בין הידע לבין הרצון, כלומר כן, זה לא אותו הדבר, אבל אין הפרדה מוחלטת, אני מרבה לשנות את הרצונות שלי בגלל מסקנות שאני מגיע אליהן, ולכן אני כל הזמן קורא דברים חדשים.
הוא היה אומר שמעשן לא מפסיק לעשן גם אם נודע לו שזה פוגע בבריאותו, אבל זאת דוגמה גרוע כי בעישון יש ניקוטין שממכר את הנפש, ובעצם משנה לאנשים את הרצונות, אז למעשה הניקוטין הוא זה שמנצח מבחינת הנפש וחשוב להבין את זה.

הניקוטין....

אני אתן דוגמה טובה בשביל להראות את הקשר בין המסקנה לבין הרצון, אם יש אדם שרוצה לעבוד את האל, הוא יודע שיש מצווה האוסרת לפגוע בגוף אבל אז באה פירסומת גדולה ומגרה לעשן דרך שחקן מוצלח של איזה סרט, במצב כזה המאמין הקיצוני גם יתחיל לעשן, וזה למה? כי הוא ראה את השחקן הדגול מעשן, ואחר כך כשהמעשן מגיע למסקנה שהעישון גם עושה לו כיף לא נורמלי אז הוא גם ממשיך לעשן ולפגוע בגופו למרות המצווה החמורה שלא לפגוע בגופו, אילו המעשן לא היה חווה את הכיף הזה אז לא היה מגיע למסקנה שכזאת והיה מקיים את המצווה הזאת אם כל השאר.