למה אנשים נרשמים למידענות בלי לדעת

DGtal

New member
למה אנשים נרשמים למידענות בלי לדעת

מה זה? שמעתי מכמה וכמה אנשים שהיו על סף שנה א' במידענות שהם נרשמו לזה בלי ממש לדעת מה זה. מישהו יכול להסביר לי למה מישהו נרשם למקצוע שאם ישאלו אותו על מה המקצוע הוא לא יודע לענות?

tulie

New member
כי זה נשמע טוב בחוברת?

אני גם יודעת שהרבה מקומות ממליצים על מידענות כ"מקצוע העתיד" אבל אני שמעתי על המון אנשים שלא יודעים בדיוק מה המקצוע שהם באו ללמוד. אולי זה הפתרון לחסרי ההחלטיות? (בלי לפגוע באף אחד)

g i g o

New member
מאותה סיבה שאנשים נרשמים למקצועות

כגון סוציולוגיה או מדעי המדינה - כדי ללמוד משהו. מה הם בדיוק יכולים לעשות עם המקצועות המצויינים כאן ? אז נרשמים. למחלקה יש בעיה עם יחסי ציבור. אנשים לא יודעים מה זה מידענות.

noam_ma

New member
ומי שהולך לתואר שני יודע מה זה?

רוב האנשים, גם אלה שהולכים לתואר שני (ומגיעים מרקע אחר) לא יודעים מה זה. למעשה, רובנו לא יודעים מה זה בדיוק.אנחנו לומדים בליל של קורסים שלמעשה אין הרבה קשר בין רובם. אנחנו לומדים קורסים של דולינסקי (אינטרנט (עלק..) למתקדמים ו/או כלי תוכנה למתקדמים) כשלמעשה מדובר ברמה הבסיסית ביותר של בנית אתרי אינטרנט. במקומות עבודה שצריכים מידענים שעוסקים באתרי אינטרנט ובנייתם או ניהולם יש צורך ברמה הרבה יותר מתקדמת. כך גם בניהול ידע. מה שעמי מלמד זה הרובד הבסיסי ביותר.

תשובה...+שאלה

הבנתי שרמזת אלי..אז ככה: עקרונית ידעתי מה זה אבל במעורפל משהו... התחום הזה די חדש(?) ובאמת דורש יחסי-ציבור. השאלה:מתי אפשר להחליף בין החוג הראשי והמשני בבר-אילן?בתקופת השינויים?בשנה הבאה? אם אתם אומרים שמלמדים אצלכם קורס שנקרא "אינטרנט למתקדמים" ובעצם הוא ברמת קושי של מתחילים, עד כמה החוג באמת איכותי???זה די הבהיל אותי אני חייבת לציין... ועוד שאלה לכל הלומדים מידענות בבראילן: אם יש מישהי שלומדת גם במדרשה או בנים בכולל, האם אתם מספיקים לעבוד?ואם כן,כמה? שבוע-טוב ותודה.

DGtal

New member
תשובה חלקית

לא רמזתי אלייך. את לא ממש הראשונה שאני שומע את זה ממנה/ו. התחום של מידענות הוא עתיק ביסודו, די אם נאמר שהשם המקורי היה המחלקה לספרנות או משהו כזה. ההבדל העיקרי הוא שכיום ריכוז המידע נעשה כיום גם, ואולי בעיקר, במדיות לא-ספריות. לא למדתי אינטרנט למתקדמים (או למתחילים) בינתיים אז אני לא יכול לענות. ממה שראיתי בשנה א' (עשיתי חלק) הקורסים במחלקה מתחלקים לקורסים שחלקם מאוד איכותיים (איתור מידע, מבוא למדע המידע וכו') שהם ממש בתחום ומצד שני יש קורסים מאוד פשוטים (מבוא לסביבה, מבוא לניהול נתונים כדו') שההצדקה העיקרית לקיומם הוא שזה משהו שפשוט חייבים לדעת. אי אפשר לשחרר לשוק העבודה מידען שלא שולט באופיס וכו'. לכן המח' רוצה ל"יישר קו" אצל כולם. זו גם הסיבה שאם תאמר למרצה שאתה מכיר את התוכנה אין לו בעיה שרק תגיש את התרגיל בסוף ותיגש לבחינה. אבל, כמו שאמרתי יש גם הרבה קורסים ברמה. אני לומד בכולל, והרעיון של מי שיצר את הכולל הוא שאנשים יוכלו ללמוד במקום לעבוד, ולכן יש מלגות (גם אין יותר מידי זמן לשניהם). במדרשה זה שונה (אם לא עושים מתיבתא) והרעיון הבסיסי שם הוא שיוכלו ללמוד באווירה יותר תורנית מאשר בקורסי היסוד ביהדות הרגילים באוני'. במקרה זה יש יותר זמן גם לעבוד קצת. בהצלחה

taminoi

New member
לימודי יישומים

חשוב להבין שהמחלקה לא שמה לעצמה למטרה להכשיר אנשים בתחום היישומים המתקדמים (שימושי מחשב, אינטרנט, בנייהוניהול של אתרים, עיצוב גראפי וכד') כמו גופי הדרכה מקצועיים כמו ג'ון ברייס, סיוון לשעבר וכד'. אני לא חושבת שיש למחלקה כ"א שיכול להדריך היטב בתחום זה וזה מקצוע בפני עצמו. מידענים צריכים להכיר ברמת מיומנות טובה + את היישומים העיקריים ולדעת שצריך ללמוד ולהתעדכן כל הזמן, כל אחד בהתאם לצרכיו. מידען שצריך לתחזק אתרי אינטרנט יצטרך להכיר תוכנות מתקדמות בתחום - והוא לא ילמד זאת כאן (וגם בחוג למדעי המחשב לא לומדים זאת) אלא במכללות הייעודיות או לבד. בכל מקרה, כאן ניתן בסיס סביר ודגש רב יותר מושם על הלימודים הקשורים ישירות למקצוע הספרני/מידעני וזה די הגיוני לתואר ראשון. באשר לתואר שני, יש הרבה מה להוסיף ולא רק בתחום השימוש המתקדם ביישומים. עם זאת, מי שבאמת אוהב את המקצוע וחש חסרים בנקודות ספציפיות, ימצא איך להשלים את החסר: לפחות מכירים כאן מרצים שיכולים לתת כיוון. בהצלחה לכולם בשנה החדשה.

תודה +אני עוד יותר מבולבלת עכשיו...

קודם כל תודה לכל האנשים שעונים... אז לפי מה שהבנתי בתואר הראשון יש יותר דגש על המידענות-ספרנות, ובתואר השני,בהתאם להתמחות,אפשרי להתמקד יותר במקצועות המחשב?? לדוג' אם יש כאן אנשים שכבר עובדים בתחום ויכולים לספר, או אנשים שאתם מכירים שלמדו בחוג הנ"ל, באיזו עבודה הם השתלבו חוץ מהתחום של הספרנות , או למה אתם מצפים מבחינת עבודה??? המון המון תודה ושבוע טוב...

g i g o

New member
לא להילחץ....

המדובר במקצוע. את מחוייבת גם בסטאג'. אחד משלושה תחומים בבר אילן המוכרים כמקצוע, לצד עבודה סוציאלית ומשפטים. מה שמלמדים בתחום המחשב הוא בתחום כליי העבודה של המקצוע. אי אפשר לקטלג ספריה בלי לדעת להשתמש בתוכנה ולהבין איך היא עובדת. זו רק דוגמא פשוטה ונורא מעשית. אי אפשר לתכנן מנועי חיפוש מההיבטים המידעניים שלהם בלא להכיר מנועי חיפוש ומאגרי מידע לדוגמא. מתחילים בפשוט ומטפסים למעלה. כמו בכל דבר. לכן להירגע, הכל יסתדר. באשר לתואר שני - יש מסלולים מגוונים. ברובם הקורסים חופפים, כך שאין הבדל ענקיים. השאלה היא מה מעניין אותך. אם העולם של ספרים, מידע, ידע, ספריות, מאגרי מידע, אינטרנט וכו' מעניין אותך - נהדר. אם את מתעניינת יותר בכימיה לדוגמא אך רוצה לעשות עם זה משהו מוחשי, גם שווה ללמוד. תוכלי לשמש מידענית בתחום הכימיה. זה תחום מגוון מאד.

למעלה