למה אפליקשיין טוב ל-MMA?

• פותח הנושא favor
  • פורסם בתאריך

favor

New member
למה אפליקשיין טוב ל-MMA?

אולי אפילו נרחיק מעט לכת ונאמר מציל אותנו. כי מי שמבין טיפה בכלכלה (לא צריך להיות גאון האמת), יודע טוב מאוד שהמונח "מונופול" הוא אף פעם לא חיובי ואולי מציל אותנו. ולא רק אותנו. לפני זה, קצת חדשות. היום הוכרז סופית ורשמית שאנדריי ארלובסקי חותם בארגון ויילחם נגד בן רות'וול. מצד אחד עצב כי לא נראה אותו ב-UFC מצד שני (הצד החכם יותר) במי הוא כבר יכול להילחם ב-UFC? כאוהדי MMA אנחנו צריכים להיות מאושרים על האלטרנטיבה שהארגון החדש מזמין לנו, ולא לדאוג, זאת לא תהיה הופעה חד פעמית. הארגון כנראה לא הולך להיעלם מהמסך מהר ואתמול גם פורסם שדונאלד טראמפ (איש עשיר מאוד) מצטרף. בכל אופן הנה לדעתי למה הארגון הזה עוזר לנו ומקדם את ה-MMA: לא רק UFC: 1. עם כל הכבוד לשאר הארגונים שקיימים היום בעולם שום ארגון לא ממש יכול להעמיד קארד ברמה של ה-UFC. אולי אפשר לצפות לקרבות בודדים גדולים פעם בכמה חודשים ואולי בסופו של דבר נאמר "היה אירוע מעולה" אבל זה מכיוון שמילכתחילה לא הגענו עם ציפיות ובסך הכל ראינו 2 גברים הולכים מכות אז כמה כבר נורא זה יכול להיות? כל הגדולה זה לצפות בלוחמים הכי טובים וחזקים, והמצ'אפים הגדולים קיימים ב-90% מהמקרים רק ב-UFC. עם הגעת הארגון החדש, אנחנו יכולים לומר "לא רק UFC", ולא רק זה אלא שכמו שהקארד הראשון נראה אפילו ה-UFC נראים קטנים לידם. 2. טובת הלוחמים: חייבים לומר שאחד הדברים הבעייתים ב-MMA הוא שאין ארגון שדואג ללוחמים. לא טיפול פציעות, לא פנסיה (העסק כ"כ צעיר שהבעיה עוד תצוץ) ויש מקרים שאפילו לא שכר הולם. חייבים להדגיש: כמעט לכל לוחם MMA בגיל 30+ יש בית ספר ל-MMA\מכון אימונים ולא מעט לוחמים יכולים להתפאר בכמה וכמה. מין הסתם הדבר כמובן מסדר אותם כלכלית וצריך לזכור שבאופן ודאי כל לוחמי ה-MMA יעסקו ב-MMA גם כשיפרשו. רנדי קוטור מחזקים כיום במחנה "אקסטרים קוטור" שנחשב למחנה MMA הטוב ביותר, מה שעוזר לאדון קוטור להיות בן אדם מאוד עשיר בגלל זה. אבל עדיין, לוחם UFC ממוצע יילחם בארגון גם אם הוא לא מקבל את השכר ההולם, כי אין לו אופציה אחרת. ה-UFC ישלמו לו הכי הרבה כי אין עוד ארגון בקנה מידה שלהם. אבל אם ה-MMA וה-UFC בפרט עושים פירצת דרך, הרייטינג וקניות ה-PPV עולים, האם גם שכר הלוחמים לא אמור לעלות? לא אם שואלים את ה-UFC. כי מי יציע להם יותר? אז זהו שכבר לא. או עוד מעט ולא כי אפליקשיין כן יכולים להרשות לעצמם לשלם הרבה כסף ולתת ללוחמים את השכר המגיע להם כי בסך הכל קשה להאמין שקארד אלוהי כמו שהם מציבים יגרום להפסד כלכלי וככה ה-UFC שיפחדו לאבד עוד לוחמים ויאלצו לעלות את המשכורות לשאר הלוחמים שלהם אם הם לא רוצים למצוא אותם בטעות בארגונים אחרים כי אם הם לא שמו לב אז ארלובסקי, סילביה וטיטו כבר לא שם. וכן, זה בגלל הכסף. בסוף עוד ישארו עם לסנר ולשלי. אז יש עוד דרך ארוכה עד שענייני ביטוחים ופנסיות יסתדרו אבל הנה, משכורות הלוחמים כבר עולים אז יש למה לצפות. 3. שובו של הבלתי מנוצח: אפשר לומר על פידור אמיליאננקו הרבה דברים. דבר אחד בטוח שלא יקחו לו: אף אחד לא ניצח אותו. אז יש לו הפסד אחד ברקורד בגלל חתך כתוצאה ממכה לא חוקית שכיום הקרב היה נפסל או ניתן לו. MMA זה לא עסק של לוחמים בלתי מנוצחים להבדיל מאגרוף, ולמרות זאת ישנו לוחם שמצליח להישאר בלתי מנוצח. ושלא כמו ליוטו מאצ'ידה (שנלחם הרבה הרבה פחות וסביר להניח שלא יגיע לאותו רקורד), זהיר הוא בטח לא. פידור הוכיח לעולם שהוא לוחם ה-MMA מס' 1 אך בעקבות חוסר מצ'אפים שנבעו מסיבות רבות ושונות הלוחם הגדול קצת נעלם ונזרק מהטופ ואפשר לומר שהקרב הבא יחזיר אותו לשם במקרה של ניצחון. כי הפעם הוא לא נלחם בלוחם 2 משקלים פחות ממנו או לוחם פריקשואו, הפעם זה מול לוחם TOP 5 שהיה בעבר אלוף ה-UFC פעמיים. 4. סופסוף משקל כבד: אז לא באמת רק פידור מעניין אותנו. סופסוף אנחנו צפויים לראות לוחמים גדולים במשקל כבד מהטופ העולמי נלחמים זה מול זה. ויהיו לנו לא פחות כ-4 קרבות כאלו. תענוג! המשקל כבד היה מעט רדום בשנים האחרונות ובטח אחרי מות פרייד. כל לוחמי המשקל הכבד התפזרו בארגונים אחרים, ומה שבטוח משקל כבד ב-UFC לא היה ולא יהיה. אז הנה, באירוע אחד אפליקשיין נותנים לנו בהביווייט מה שה-UFC לא נתנו לנו אולי במשך שנה שלמה. 5. הכרה ותודעה: עד כמה שה-UFC עשו היסטוריה שפרצו לכבלים, ונסיונות להופיע בערים ומדינות שונות באירועיי PPV, ועכשיו אליט נכנסו לכבלים. ה-MMA נשאר בגדר "ספורט לא מובן", כי בסך הכל יש לעסק הזה לא מעט חובבים, אבל לא מעט זה לא מספיק וכל השאר חושבים שזה אגרוף או הכי מטורפים יבינו שזה קיקבוקסינג ששוכבים על הקרקע. ומה עם אירופה? שם יודעים בעיקר קיקבוקס שמנגד בברזיל יודעים רק ג'יו ג'יטסו, וזה עדיין לא מוכר מספיק מחוץ ליפן וארה"ב. לכו ברחוב ותשאלו מה זה MMA, נראה כמה ידעו. זה בטח לא פופולארי כמו אגרוף שלעולם יהיה יותר פופולארי ומוכר בזכות העבר הגדול למרות ההווה הכושל. אלא אם כן, יש סיכוי קטנטן.. מישהו עם כסף, מישהו עם הרבה כסף, מליארדר לא נורמלי שחיי את העסק הזה ויש לו הרבה קשרים. אנחנו צריכים לקוות שדונאלד טראמפ לא ייקח את זה כעוד עסק מובן מאליו אלא ייקדם אותו בכל כוחו, או אולי מארק קיובן יבין שדאלאס מבריקס אף פעם לא יקחו אליפות NBA ואת כל מאמציו ישקיע באיזה ארגון ויחסי ציבור. אז בטח יעברו עוד הרבה שנים אבל אני מאמין שיום אחד יכנו את הספורט הזה "הספורט של המאה 21", וזה מתחיל באפיקשיין. אפליקשיין- Banned 19/7/08- אנהיים, קליפורניה הקרבות המקדימים: לייט הביווייט: ג'אסטין לבנס (8-9) נגד ריי לאזמה (5-5) וולטרווייט: פטריק ספייט (0-6) נגד ג'יי ג'יי אמברוסה (1-9) וולטרווייט: מייק פייל (1-5-16) נגד ברט קופר (4-7) לייט הביווייט: אנטוניו רוג'ריו נוגיירה (3-13) נגד ורנון וויט (2-32-26) הקרבות המרכזיים: פייטרווייט: מארק הומיניק (8-15) נגד טרנל יאנג (7-9) הביווייט: אלכסנדר אמיליאננקו (3-13) נגד פול בונטלו (10-23) מידלווייט: מאט לינדלאנד (5-20) נגד פאביו נגאו (3-8) לייט הביווייט: רנאטו סובראל (7-29) נגד מייק ווייטהאד (5-20) הביווייט: בן רות'וול (4-29) נגד אנדריי ארלובסקי (5-12) הביווייט: ג'וש בארנט (5-22) נגד פדרו ריזו (7-16) הביווייט: פידור אמיליאננקו (1-27) נגד טים סילביה (4-24)

AmericanDragon

New member
תודה רבה../images/Emo45.gif

יהיה נחמד לראות את סילביה מול פידור שעוד לא ראיתי כ"כ הרבה ממנו, כנ'ל אורלובסקי. Banned זהו האירוע הראשון של אפלישקיישן? כאילו הארגון קם לאחרונה?

גיא ע

New member
מילים כדורבנות!

מישהו שעובד איתי מארה"ב אמר לי (ביוזמתו, לא ידעתי שהנושא בכלל מעניין אותו) שאיגרוף כבר לא מעניין אף אחד, כולם רק מדברים על UFC ו-MMA. וכניסה של אירגונים נוספים, עם העצב בזה שיהיו מצ'אפים שלא נקבל, רק ידחפו את העסק קדימה וזה הרי משהו שכולנו רוצים. ובקשר לקארד החלומי הזה (שאני אראה באיחור של כמה ימים
) - כמו באיגרוף, למרות שהקרבות של המשקלים הקטנים יותר דינמיים ברוב המקרים, הכסף הגדול הולך לכבדים וזה מה שהאנשים באים לראות, ל-UFC אין ממש מה להציע שם.

t-man

New member
תודה ענקית צחי../images/Emo24.gif

מאמר מצויין-יעלה למאמרים,אני באמת מתרגש לקראת האירוע הראשון של האירגון,אני מאמין שמדובר בתחילתה של תחרות אמיתית של אירגוני ה-MMA,דנה וויט צריך להזיע קצת בתחתונים...אני לא אשקר-ראיתי קרבות של פידור(לא מעט אני חייב לציין)אני רואה שמדובר במתחרה MMA מעולה אבל אני לא מבין מה כל התלהבות שסביבו-אני מקווה שבאירוע הזה אני אבין למה אנשים עושים הייפ מטורף כשמדובר בו. גב כלכלי כמו של דונאלד טראמפ הוא דבר חיובי-לאירגון יהיה אוויר לנשימה למרות שבשנה הראשונה צפוי להפסיד כסף(לפי הרבה השערות של מבינים בתחום). אני הבנתי שטראמפ מנסה להחתים את טיטו אורטיז באירגון-נראה שזאת בהחלט הדרך הנכונה.

talhorm

New member
אחלה עבודה צחי!! ../images/Emo45.gif

פשוט להתסכל על הקארד הזה ולא להאמין סופסוף משקל כבד כמו שאמרת זה פרייד נגד UFC האמיתי... מה שחשבנו שיהיה בUFC כאשר הם קנו את פרייד אבל הינה זה קורה באירוע של אפלייקשן. בקשר למה שאמרת שאיגרוף לעולם יהיה פופלארי יותר מMMA, אני בספק, זה יקח זמן אבל דורות משתנים ואנשים שידברו על העבר אולי יזכירו את רויס גרייסי יותר ממוחמד עלי, נחיה ונראה

t-man

New member
יש לי שאלה מעניינת

מישהו יודע אם האירוע יתרחש בתוך זירה או כלוב?

talhorm

New member
זירה. זה גם אושר סופית לפני שבוע בערך ../images/Emo13.gif

יתרון גדול לפידור

t-man

New member
איזה באסה!היה מגניב לראות איזה עיצוב

הם היו עושים אם היה כלוב..אני מקווה שבוספו של דבר הם ישנו ויעברו לכלוב. ובכלל זירה עוצרת את רצף הקרב...

למעלה