למה אפרסמון עלול לגרום לחסימת מעיים?

אמרו לי שזה בגלל התאית שבאפרסמון וזה מביא אותי לשאלה שנייה

אומרים שכדאי ליטול סיבים תזונתיים כדי לעזור לתהליך העיכול להיות קל יותר
אבל אם אפרסמון שעשיר בסיבים עשוי לגרום לעצירות וחסימת מעיים אולי הסיבים
לא כל כך עוזרים למערכת העיכול ודווקא פוגעים בה?

0 אור 0

New member
סיבים

מזונות עם סיבים דוקא מסייעים לניקוי של המעיים,
אבל עדיף במידת האפשר לצרוך אותם כחלק מהמזון בו הם קיימים ולא בנפרד .
במידה שמדי פעם את צורכת סיבים בנפרד אז חשוב יחד אתם לשתות הרבה מים , אחרת הם עושים את הפעולה ההפוכה.
לגבי האפרסמון, זה בטוח לא הסיבים כסיבים - להבנתי מדובר בחומר מסויים שנמצא בקליפה ובפרי לא בשל. כך שאם אוכלים פרי בשל אין סכנה
&nbsp

והנה עוד כמה :

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2456-12347-11042886,00.html

"2. אפרסמון
קליפת האפרסמון עשירה מאד בסיבים תזונתיים שנחשבים כקשים לעיכול. במצבים שבהם שרירי מערכת העיכול חלשים, לאנשים בעלי התסמונת המעי הרגיז או חולשת שרירים כללית, מומלץ להימנע לחלוטין מאכילת האפרסמון בקליפתו. במצבים כאלה, החשש הוא מחסימות מעי והיווצרות "בזוארים" (גושים קשים שמערכת העיכול לא מסוגלת לפרק).

לגבי האוכלוסייה הבריאה, ניתן לשלב אפרסמונים בתפריט היומי אך במידה מתונה - ולא יותר מאחד ליום. אם יש חשש לבעיה במערכת העיכול או לסובלים מעצירות, מומלץ להקפיד לקלף את הקליפה לפני האכילה."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3849949,00.html
זה שוב גורם לי לפקפק בבריאות שהסיבים גורמים. אולי הם עלולים לגרום לחסימה ופצעים במעיים.

0 אור 0

New member
אני מכירה את המקרים הללו

כמו שאמרתי זה שילוב של חומר מסויים שיש בקליפה של האפרסמון באופן ספציפי, ואין לו קשר לסיבים אחרים. מעולם לא שמעתי על מישהו שהיתה לו חסימת מעיים עקב אכילת קטניות או פירות וירקות אחרים.
כן שמעתי על כמעט חסימה מסיבים שנאכלים בנפרד מהמזון ללא שתיה מספקת
בכל המקרים שהיו חסימת מעיים מדובר על אנשים שאכלו כמה אפרסמונים!!
אם אין לך רגישות מיוחדת ותאכלים עד אפרסמון אחד ביום אז אין שום בעיה
בנושא הרגישות: אדם צריך להיות קשוב לעצמו ולאיך הוא מעכל מזונות מסויימים - אני למשל לא אוכלת אפרסמון, מלון ועוד כמה דברים שלא עושים לי טוב, למרות שאין לי ממש אלרגיה חריפה וברורה .

למעלה