למה אפשר להשוות אוריגאמי

shiaodan

New member
למה אפשר להשוות אוריגאמי

אוריגמי אפשר להשוות בין השאר לאומנות היצירה של הטבע . כל יצור חי נוצר מחלוקה של תאים. גם הטבע שומר על חוקים בסיסיים של אוריגאמי (הכל מתחיל מדף בודד אחד. ללא שימוש במספריים
) שבמהלך החלוקה בדרך כלל לא דומה כלל לתוצר הסופי. גם באוריגאמי אנו בעצם מחלקים את הדף למספר רב(בעתם למורכבת של היצירה) של תאים שיוצרים בסופו של דבר את האחד. מעין אנאלוגיה משונה שכזו

amitzur66

New member
השוואה מעניינת

לא חשבתי על זה ככה, אבל אני יכול להתחבר לזה...בביולוגיה התפתחותית לומדים איך התאים מתמיינים לאיברים, בתהליך ביולוגי מאד מעניין (איך התאים יודעים לייצר רגליים בצד אחד וראש בצד השני, למשל...). אני תמיד חושב על הקטע הזה כשאני מקפל חיות ולאט לאט האיברים מגיחים מתוך כל הקיפולים המסובכים.עוד חיבור בין ביולוגיה לאוריגאמי הוא הנושא של קיפול חלבונים. זהו תהליך שקורה לכל חלבון בגוף, שבו הוא מקבל מבנה תלת מימדי ספציפי לכל חלבון. אם תחפש ביולוגיה ואוריגאמי תמצא הרבה אתרים ביולוגיים שהחליטו לקרוא לאתר "אוריגאמי".. גם מצאתי איזה דוקטורנט באינטרנט שמתעסק בחיבור בין אוריגאמי לביואינפורמטיקה. היות וזה מה שאני לומד, ברור שהתרגשתי לראות שיש עוד אחד בעולם שעשה את החיבור הזה ויצר מזה קריירה :)

shiaodan

New member
מטאגאמי

כאשר סיימתי לכתוב את ההשוואה, עברה מחשבה בראשי לגבי תגובות שיופיעו בעקבות. התגובה שלך מעבר לכל מצופה תודה P.S מחשבות מעניינות נוטות לצוץ לקראת שעות הלילה הקטנות

bshuval

New member
ואסור לשכוח...

את עבודתו של פול ראתמונד בקיפול DNA. על העבודה של פול שמעתי מזמן, אך לאחרונה פגשתי אותו ושמחתי לגלות כי הוא גר בקרבת מקום לאיזור מגורי. הוא וחברתו כעת משתתפים בפגישות האוריגאמי שבלוס אנג'לס. כאן תמצאו את האתר שלו.

למעלה