למה אתה לא בא יותר?

למה אתה לא בא יותר?

שלום לכם ואמצע שבוע שמח...

רציתי לשתף כאן בדילמה קטנה שקשורה ביחסים עם אנשים מבוגרים (גיל הזהב) ויש לי הרגשה כי רבים יוכלו להזדהות... בסך הכל לפי דעתי הכל מסתכם בפערי גילאים ומנטליות של הגיל שלי לעומת הגיל שלהם וזה בטח עניין מאוד נפוץ.
מתחיל לספר: כשהייתי תלמיד חטיבה ותיכון הייתי מתנדב אצל זוג אנשים (מקסימים!) בגיל מבוגר, הייתי מסייע להם בקיום מפעל חייהם הקשור בהנצחת השואה. זה התחיל כחלק מפרויקטים מטעם בית הספר והמשיך אל תוך יחסי ידידות. בתקופה שבה הייתי מתנדב הייתי רואה אותם פעם בשבוע-שבועיים-שלושה. כשהתגייסתי לצבא הייתי ממשיך לבקר אותם מדי פעם (בלי הקטע של ההתנדבות, כמובן לא היה לי כל זמן להקדיש).
השתחררתי מהצבא... והחלה תקופה מלאת שינויים מבחינתי (שנמשכת עד היום, כמעט 3 שנים לאחר השחרור). אולי מיותר לציין שבשלוש שנים האחרונות אין כל קשר בין אותו נער נלהב ומתנדב שהייתי, לבין האדם השקוע בעצמו והדל באנרגיות שאני היום.
זה לא שהם לא קלטו את השינוי... אבל מאז ששוחררתי מהצבא קורה שבכל פעם שאני מגיע לבקר אותם, אני חושף עצמי לרגשות אשמה רבים... בין אם בגלל דברים שהם אומרים לי, ובין אם בהשפעת המצפון בלבד. אני מרגיש את האכזבה על שהפסקתי להתנדב ומתקשה להסביר להם את הסיבה (=שעוברים עליי דברים, שאני לא מסוגל להתפנות לזה, שאין לי אנרגיות להשקיע בחוץ, שאני לא בכיוון הזה היום...). כשאני מתקשר ומבקש לבוא לבקר, זה לא "איזה יופי שהתקשרת" אלא "לאן נעלמת? למה לא רואים אותך יותר?")
רגשות האשמה גורמים לי רק לדחות את הביקורים אצלם יותר ויותר... כבר הייתה שנה שלמה שבה לא ביקרתי (מזל שהם התקשרו ואמרו שהם מתגעגעים, אחרת כנראה מכוח ההתמדה והחשש מלתת הסבר ראוי, שלא קיים, לשאלה "לאן נעלמתי" - לא הייתי חוזר אליהם עד היום), ומאז הביקור האחרון עברו יותר משלושה חודשים.
אז... נורא קשה לי עם מערכת היחסים הזאת. כי היא דורשת אנרגיות שאין לי היום, במצב שבו אני אך ורק דואג לעתיד שלי ומחפש אהבות בנרות. מצד שני, אני לא רוצה לעזוב אותם, וכן רוצה להמשיך לבוא ולבקר, ולהיות ידיד שלהם, ורק ידיד לתקופה הקרובה.

נשמע מוכר למישהו?

לא משהו שקרה לי

אבל בהחלט נשמע הגיוני.
בגיל הזהב לעתים אנשים צריכים יותר עזרה ולא רק פיזית אלא דווקא נפשית- יותר יחס ותשומת לב.
אני בטוחה שהזוג המדובר מעריך ואוהב את הביקורים שלך ובעיקר צריך אותך, לכן התגובה הזו.
אתה פשוט צריך להבין שיש להם תלות מסוימת כלפיך אבל זה לא אומר שאתה חייב להיות נגיש כל הזמן או רוב הזמן.
זה הגיוני שהחיים שלך השתנו מאז התיכון ואף מאז הצבא, כמו שגם החיים שלהם השתנו במהלך השנים לא פעם.
אם הם צלולים, אני מציעה שבאחד הביקורים תנהל איתם שיחה על הנושא. תפתח בזה שאתה מתגעגע וכמה הם חשובים לך, תשתף שעושה לך רע שאתה כבר לא מבקר בתדירות גבוהה אבל מאידך, אתה גם לא ממש יכול כי אין לך את אותה הפניות שהיתה לך פעם.
תסביר להם שאתה לא מעוניין להעלם או לעזוב אותם, ואפשר גם להגביר את כמות שיחות הטלפון (בהנחה שאתה יכול) ואתה תמשיך לבקר אותם, רק לא בתדירות של פעם.

וכן, קח בחשבון שגם עם ההסבר הכי יפה יהיה להם קשה לקבל את זה בהתחלה.
לא תמיד קל לקבל את זה שפחות פנויים אליך, זה מתפרש לפעמים כמשהו מאוד שלילי למרות שפה ברור שזה לא המקרה- הם חשובים לך, אתה פשוט יכול פחות וזה מה שחשוב שתדגיש בפניהם.
אבל לפחות תנסה...
בהצלחה!

goldy

New member
תספר להם הכל

ובתמורה הם צפויים לשתף אותך בניסיון חייהם.

Purple Mushroom

New member
לא נשמע מוכר, אולי מהצד השני.

קודם כל, כל הכבוד לך. שאתה שומר קשר מעל 9 שנים, (אם החישוב שלי נכון), ומעל 6 שנים עם סיום ההתנדבות. אתה צריך לדבר איתם, ולהסביר להם את המציאות כרגע, אם אתה עדיין רוצה לשמור על קשר.

אני אישית מכיר את זה מהצד השני, ולא היה לי סיפור כזה, עם אף מדריכה שלי, או חונכת, מדריכה בתשלום, או בהתנדבות. אולי מידי פעם במקרה פוגש איזה מדריכה לשעבר, במסריק, או מדריכה שעבדה איתי בדיור מוגן. (הייתי ועדיין בינתיים ב-2 חברות דיור מוגן).
אני נפגעתי נפשית במהלך תחילת השירות הצבאי שלי, ואון ואוף, ובקיצור כבר כמעט 12 שנים, בתוך מערכת בריאות הנפש, עם שאיפה לחיות חיים נורמלים ונורמטיביים לגמרי.

כל הכבוד לך. פשוט צריך לדבר איתם.
בהצלחה,
א.א
=]

EdisonGirl

New member
קודם כל, כל הכבוד לך על ההתמדה....

הייתה פעם אחת, שעזרתי לאישה מבוגרת, שביקשה לאעזור לה לסחוב את שקיות הקניות לכניסה של הבניין בו היא גרה, ואני כבר עזרתי לה להעלות את אותן במדרגות עד הבית. היא הזמינה אותי להיכנס והראתה לי את כל יצירות האמנות שהיא עושה - כל הקירות שלה היו מלאים בציורים ויצירות מקוריים שלה, וביקשה שאשמור על קשר ואפילו תוכל לתת לי חמסות יפות שהיא הכינה, שאוכל להביא לחברות ליום הולדת או משהו... מה קרה מאז? כלום. לא יצרתי איתה שום קשר.

לא רק עם מבוגרים (להפך, אם כבר, הם נחשבים בעיניי איכותיים יותר), אלא גם עם בני גילי, אני כ"כ קנאית לזמן שלי, שאני מוצאת את עצמי חוששת לשמור על קשר עם אנשים רק כדי שלא יגזלו לי אותו. כן, זה נשמע נורא, אני יודעת...

אז אני חושבת שאני מאוד מבינה אותך. אבל היות ואמרת שאתה רוצה לשמור איתם על קשר, אני ממליצה לך, כמו שגולדי הציע, פשוט לספר להם מה עובר עליך. קודם כל, הם יבינו מזה ש"זה לא הם - זה אתה", ודבר שני, אני בטוחה שמעצם השיתוף הם ירצו מאוד לעזור ויתנו לך עצות שאולי אחת מהן תשנה לך איכשהו את החיים. לך תדע...

למעלה