למה אתם חושבים שזה קורה עכשיו?

M e n s R e a

New member
למה אתם חושבים שזה קורה עכשיו?

"בטח שמתם לב", שביום שני הקרוב תופיע לדזפ הופעה מלאה, לראשונה מזה 27 שנה, לראשונה מאז מעט לפני ההתפרקות, וכו'. אז נכון, מדובר במופע מחווה למי שהיה נשיא הלייבל האמריקאי שהחתים אותם ועזר להם להצליח, והיה איש יקר בתעשית המוסיקה. אבל מהופעה קצרה, הדבר הפך להופעה ארוכה, עם כנראה דיבורים רציניים על סיבוב הופעות, ולחשוב שעד לפני כמה חודשים הכל לא היה נשמע בכלל הגיוני, והיה נראה בגדר שמועה. אז איך נראה לכם שקרה הדבר? ולמה עכשיו? לדעתי הדבר קשור לגילם של החברים. כן, הגיל. כן, אנחנו יכולים לצחוק על כך שאנחנו "מתבגרים" ו"מזדקנים" בגיל 25-26-27-31, אבל ג'ימי כבר בן 63, והשאר רחוקים ממנו בהפרש של שנתיים-ארבע. אז לדעתי הם הבינו, שזה או עכשיו, או שזה כבר לא יהיה. הזדמנות אחרונה ללד זפלין. ואומנם אנחנו נוטים לשנוא כל מני סיקורים לקראת ההופעה, בגלל דברים שנאמרים שם, שלא ממש מעידים על אינטיליגנציה של כתבים, אבל כתב מוסיקה אחד שאני אישית מאד מעריך (גם כי הוא מוסיקאי בעצמו-פגשתי אותו בחדר חזרות, והוא מבין ענין, גם כי הוא מגניב, וגם כי הכתבה נראתה לענין) אמר ובצדק-דווקא עכשיו טוב שהם התאחדו. לאור כל המוסיקה המזעזעת שהיא המיינסטרים של היום. והעצוב הוא, שאכן לאור המצב במיינסטרים היום, גם בנוגע למה שאכן מוגדר כרוק ואיכשהו נמצא שם, לדזפ, גם בגיל 60, גם 27 שנה אחרי הפירוק, הם התקווה הגדולה. אמר, ומן הסתם צדק.

AeroTom

New member
למה עכשיו? הכל בגלל אחמט ארטוגן מבחינתי.

אם לא היה ערב המחווה בשבילו, לא היה איחוד של זפלין. מה שגרם להם לעשות את האירוע הגדול זה באמת ההערכה הגדולה אליו, אל איש אוהב המוזיקה הזה שלפני 4 עשורים החתים אותם באטלנטיק והיה להם לאישיות מאוד קרובה וחשובה בקריירה. חברי הלהקה העריכו אותו המון ובאמת רק בגללו הם החליטו לעשות זאת לדעתי. להביא לו את המחווה הזו של האיחוד הזה, שבאמת יראה שם מלמעלה מה הם מוכנים לעשות בשבילו כאות מחווה וההערכה של מה שהוא עשה בשבילם. וכל אחד יודע שלעשות מה שהם עומדים לעשות עוד 3 ימים (יומיים כבר, אחרי חצות) זה באמת דבר ענק שהמוני אנשים בעולם קיוו לו בכמעט 30 שנה האחרונות. וכמובן דבר גורר דבר...אחרי שהחליטו שלושתם על האירוע, הגיעו החזרות שהחזירו להם כנראה את החיוך של הביחד והקליק הזה ביניהם שבטח עובד די טוב, כי אחרת הם לא היו חושבים להמשיך עם זה. ובאמת הם לא כזה צריכים את זה...במיוחד רוברט שהוא החבר שתמיד לא ממש רצה והיה צריך לעשות זאת, בגלל קריירת הסולו שלו שבמיוחד בשנות ה-2000 נמצאת במקום טוב מאוד. אז זה גרר את הכנראה המשך של ההופעות בשנה הבאה (שום דבר עוד לא רשמי, אבל לאור כל האירועים מפיו של ג'ימי והפליטה גם של סולן ה-Cult זה נראה מאוד קרוב) ואנחנו יכולים רק להנות מזה כמו שחברי הלהקה בטח נהנים בינתיים, כי אם לא היה להם את הקליק הזה שוב יחד הם לא היו עושים זאת. מי שמכיר את ג'ימי גם שתמיד שואף לשלמות...ככה שכנראה יש כימיה שוב ונחכהו נראה מה יהיה ביום שני.

M e n s R e a

New member
אני דווקא חשבתי אחרת

אבל העיקר שיש איחוד, ותשובה אחרת מזו שהצגת כאן לא ניתנה. סתם סברה שלי, שהם ממילא רצו לחזור, כי זה Now or never

AeroTom

New member
אף אחד מאיתנו לא יידע...

אני סבור מהכרה עם הלהקה (לא אישית, מה לעשות
) וההיסטוריה שלה ודעות החברים לאורך השנים ומצבם כיום, שלא היה קורה דבר אם לא היה את ערב ההוקרה הזה לאיש שהם כ"כ העריכו. אבל זו רק דעה אישית. מי אני כאילו שיידע מה הולך שם באמת אצלם בפנים...אף אחד מאיתנו לא היה יודע אם זה באמת היה קורה גם בלי זה.

FunkyMonk

New member
לדעתי זה רק "תירוץ"

כמובן שיש להם הערכה רבה אל ארטגון, והם מופיעים בשבילו, וכו'.. אבל בשנים האחרונות היו המון שמועות על איחודים, יצאו הרבה דברים של לדזפ (יחסית ללהקה שמתה כבר 27 שנים, זה הרבה).. לדעתי היה להם רצון, אבל הם לא מצאו את הסיבה הנכונה להעלות כזה דבר. ערב המחווה הוא לדעתי האירוע שהם חשבו למתאים ביותר. לג'ימי ורוברט מעולם לא נמאס מההופעות, הם שניהם המשיכו עם הופעות.. אני לא בטוח לגבי JPJ אבל אני יודע שהוא המשיך להתעסק במוסיקה, והרבה. זה לא נעלם מהם. עברנו דור, ועם זה השתנה הקהל של לד זפלין. הקהל הקודם התבגר, ונוספו לקהל שלהם עוד מאות אלפי צעירים. אני בטוח שיש להם גם רצון כלשהו לראות את הקהל החדש שלהם. איזה אומן לא ירצה לראות את מי שמעריץ אותו? בשביל זה הם חיים. =)

Speed King

New member
לתלות תקווה?

אי אפשר בלהקה שהתפרקה לפני 27 שנים, אפשר גם היום לשמוע מוזיקה טובה (לא במינון כמו "השנים הטובות ההן")אבל לעניות דעתי המצב של המוזיקה בכללי הוא לא אבוד, אוף אף פעם לא היה כל עוד יש אנשים שעושים ורוצים לעשות מוזיקה איכותית ומה שצריך לעשות זה להגיד תודה רבה ללד זפלין שהשפיעה עלינו במוזיקה המצויינת שלהם והיוותה לנו השראה . אני חולה על לד זפלין, ממש ערש דווי עליהם, הייתה-לי-להקת-קאוורים-שלהם, אוקיי? לתלות תקוות בלהקה שאנשים שלה הם כבר בני 60 פלוס זה כמו לתלות בפלה שיחזיר את היופי שהיה פעם לכדורגל. אין מה לתלות תקוות בלהקה שהתפרקה לפני 27 שנים ולא מתכוונת להוציא חומר חדש, הדבר היחיד שיכול איכשהו להיקשר בתקווה באיחוד הזה הוא קודם שהביצועים באמת יכבדו את מקוריהם ושהאיחוד ישפיע על מוזיקאים ואנשים ששומעים אוונסנס וסינרגיה, להאזין וליצור מוזיקה יותר איכותית. לתלות תקווה אישית, בחברי זפלין הדי מבוגרים זה דבר קצת מיותר.

M e n s R e a

New member
אין ספק שהם מעבר לשיאם

אבל שים לב, שעדין האיחוד הזה הוא בערך הדבר הכי מסעיר (ואני אחדד-אולי הדבר הבודד המסעיר) שקרה במיינסטרים בשנים האחרונות. כן, יש אומנים בימינו, שעושים אחלה מוסיקה (גם לבררן כמוני). אבל רובם לא במיינסטרים ולא מגיעים להמונים.

למעלה