למה אתם מתנדבים בעצם?

Dorpwnz

New member
למה אתם מתנדבים בעצם?

תיראו ,כאחד שקיבל פטור בנסיבות שלא ניתן להסביר את חוסר התכלית שבהן (הייתי תחת טיפול פסיכיאטרי רשלני ,קבלת כדורים שעפיפון הייתה עוד מילה יפה בשבילי תחת השפעותיהם) לפני 3 שנים,
אני חושב ,למה אתם לא משנים את מה שגרם לכם לפטור מהצבא ,ואז פונים כשהכל תקין ? האם רובכם עדיין סובלים ממגבלה מסויימת שלא מאפשרת לשרת שירות רגיל ?

אני למשל, בדרך לגיוס רגיל ועריכת צו ראשון וכדומה ,זה נובע מהאי הכרות של המערכת איתי ותהליכים התחילו הרבה זמן לפני זה (גם היו זמנים שלא הייתי זמין מכל מני סיבות,התעקב) עכשיו אני צריך לתת להם חוות דעת פסיכיאטרית עדכנית אחרי שהם כבר קיבלו אחת ,וגם חוות דעת חדשה מהעבודה שאני עובד בה. למה בעצם אתם פונים לכרטיס מתנדב /תנאים נינוחים ולא שרות רגיל כמו שאני מכוון לעשות ?

נגמלתי מלפני שנה מהכדורים ועכשיו אין שום בעיה פיזית /נפשית להתמודד איתה ,האמת היא שהפסיכיאטריה היא זו שמוציאה חיילים חולים ולא הם עצמם ,רוב הזמן זה פשוט בגלל מינון יתר ,אפשר לקרוא לזה "להדפק עוד מראש" "משבר גיל הנעורים" או מה שזה לא יהיה. למרות שיש גם חיילים שנוטלים כדורים פסיכיאטרים והצבא מממן להם את זה (אולי זה בעצם במסגרת התנדבותית)

אז עכשיו ,מה אתם אומרים , יש מגבלה - לא מגייסים , אין מגבלה - מגייסים ? איך זה הולך ? כי אני בחור עם אופי קרבי בואו נגיד ,שורד בשטח יותר טוב מהרבה בחורים אחרים ,לא מפונק , בעל מסת שריר גבוה. חוץ מהתכונות האלה,אני חושב שאני דווקא אתאים יופי למערכת.
יש עניינים ? ובבקשה בלי לתת תרוצים של "הצבא אטום" או ביטויים בסגנון התלוננות של "לא מתייחסים לאף אחד/הצבא לא לוקח אחריות " כי פה מדובר במקרה אחר. תודה?

Run for a Fall

New member
היי

חשוב לזכור שכל בעיה רפואית הינה ייחודית ובדר"כ למתנדבים יש בעיות רפואיות כרוניות שלא מסתדרות מעצמן או נרפאות, וגם אם הן מאוזנות חשוב לשמור על תנאי שירות נוחים יחסית כדי למנוע החמרה של המחלה.

אני אוסיף ואגיד שאין שום הבדל בין התנדבות ל"שירות רגיל", נכון שמתנדבים מקבלים פטורים מסוימים אבל בסופו של עניין אין שום שוני בין התפקיד שאני (מתנדב) עושה לבין מה שחיילים "רגילים" עושים סביבי.
אנחנו בהחלט לא "פונים לכרטיס המתנדב", זה דבר שהצבא החליט לתייג אותנו בתוכו ולמען האמת ברוב המקרים יש סיבה לכך - המטרה היא שהשירות הצבאי לא יביא להחמרות נוספות במצב הרפואי המורכב גם ככה, ותנאי השירות המותאמים חשובים לצורך כך. שוב, הכל אינדיבידואלי.

באשר למקרה שלך - אין לי שום הכרות עם המקרה ולכן קשה לי לייעץ. אם אתה בהחלט מעוניין בשירות קרבי, אני חושב שמחכה לך מלחמה ארוכה עם הצבא - מעטים המתנדבים/מוחזרי השירות (כלומר, כאלו שקיבלו פטור ואחרי זה בחרו להעלות את הפרופיל בחזרה, כמוך) שמגיעים למסלול קרבי, אבל זה אפשרי - תלוי במצב הרפואי/הנפשי.
חשוב להביא כמה שיותר חוות דעת ממומחים שמסבירות שהמצב שלך כרגע מאפשר לך לשרת שירות רגיל ואפילו קרבי. ממליץ גם לצרף מכתב אישי. כל דבר שיכול לעזור.

חשוב להדגיש שיש עוד הרבה תפקידים בצבא שהם לא קרביים והם גם מאוד משמעותיים. בסופו של דבר הבריאות שלך (בין אם היא הפיזית או הנפשית) הכי חשובה.

המון בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
"למה אתם פונים לכרטיס מתנדב?" באמת?

מודה שכשראיתי את הכותרת חשבתי שיתפתח פה דיון על הסיבות של כל אחד ואחת מאיתנו להתגייס חרף קבלת הפטור, והיה לי קצת חבל לגלות שטעיתי, אבל אני אגיב בכל זאת, בתקווה לשנות קצת את התפיסה שלך בעניין.
"למה בעצם אתם פונים לכרטיס מתנדב/תנאים נינוחים ולא שרות רגיל כמו שאני מכוון לעשות?" נשמע מההודעה שלך שאתה כאילו מאשים מישהו, וזו טעות חמורה. מבחינתי, ואני בטוחה שהרבה יסכימו איתי, פרופיל 21 ופטור זו לא בחירה. לא מבקשים אותו ומאושרים עד הגג (ברור שיש כאלה, אבל לרובם אין באמת בעיות רפואיות, ולא עליהם אנחנו מדברים), אלא מקבלים אותו בלית ברירה ולפעמים זה מלווה בתחושות של כעס ועצב, בהרגשה של "הם לא רוצים אותי"... לא כיף לשמוע מגוף גדול כמו צה"ל, שמכונה צבא העם, שאתה לא כמו כולם ושהוא בעצם שם עלייך טייטל של "פחות טוב". שגם אם כל החיים ניסית לחיות רגיל, להיות כמה שיותר כמו כולם והבעיה/המחלה שיש לך לא הפריעה לך במהלך 17 שנותייך, לצבא אתה לא מתאים. מהצד זה נראה תמוה - אמרו לך לא, למה אתה מתעקש להתגייס בכל זאת? כאילו להתחנן להתקבל למקום שלא רצו אותך בו? יש אנשים שיכולים לראות פה סוג של ויתור על אגו ועל כבוד, אבל את מי שנלחם על אישור ההתנדבות זה לא מעניין. לא חסרים אנשים שחלמו על שירות קרבי כל החיים ופתאום הם מקבלים פטור רפואי, על אף העובדה שבעיניהם ובעיני הסביבה שלהם הסיבה לפטור היא מינורית, אבל ע"פ ספר הפרופילים הצבאי היא לא, לא משנה כמה הם ינסו להוכיח שהם כשירים להתגייס באופן "רגיל". "למה אתם לא משנים את מה שגרם לכם לפטור מהצבא ואז פונים כשהכל תקין?" - לא בקטע מזלזל, אבל לא לכולם העניין מסתכם בלהיגמל מנטילת כדורים (וגם אז לא מובטחת העלאת פרופיל ובטח שלא לפרופיל קרבי). אנשים עם רשרוש בלב, סכרת, צליאק, קרוהן, חירשות, מומים כלשהם, נכות ועוד ועוד ועוד... כמה שהיו חולמים להחלים, עם ובלי קשר לצבא, לא ממש יכולים לעשות משהו בעניין. המשפט שאני הכי שונאת שאומרים לי לאורך השירות שלי בנוגע להתנדבות זה "איזה כיף לך שאת מתנדבת". אז אני לא חושבת שבאמת יש צורך, אבל אני אבהיר בכל זאת - לא מדובר פה במסלול VIP של קבוצת אנשים שהצבא לקח אותם ואמר להם "זכיתם! נגייס אתכם וניתן לכם לבחור את התפקיד שלכם, ונחשו מה עוד? לא תצטרכו לשמור!". לא שאלו אותנו מה אנחנו מעדיפים, שירות רגיל או שירות עם תנאים נינוחים, כמו שאתה כותב. לא בחרנו את זה. הבחירה היחידה שלנו הייתה לבחור להתגייס על אף שאמרו לנו לא, ולא כי זה בתנאים נינוחים, אלא כי זו האופציה היחידה, וזה עדיף מכלום. ו"התנאים הנינוחים" באו על מנת להשאיר את המצב הרפואי כמו שהוא ולא לדרדר אותו (הפטור משמירות ומנשיאת נשק) ועל מנת לנסות לייצר העדפה מתקנת (מתן האופציה לבחירת תפקיד) כי לא חסרים מפקדים שלא רוצים "להתעסק עם כאב הראש" של פקודים מתנדבים, מניסיון.

noboya

New member
בהצלחה

קודם כל אני מאחל לך בהצלחה בנסיון לגיוס קרבי.
אני נולדתי כבד שמיעה, ובמשך שנים ארוכות ניסיתי להראות לאנשים ששני הדברים שנמצאים לי על האוזניים לא מפריעים לי ולא עושים אותי פחות אדם. לקח זמן לשכנע את האנשים מסביבי.
באתי לגיוס בידיעה מראש שיש לי שתי בחירות - או לנסות להתגייס רגיל, לקבל פרופיל מאוד נמוך ולשרת בעצם בצורה לא מיטבית. או ללכת על מה שהצבא רוצה גם ככה ואז גם תהיה לי אפשרות לתגבר מקומות שלא מצליחים לקבל תקנים, גם לבחור מה אני רוצה לעשות וגם לעבוד בצורה לא רגילה במערכת שכולם חושבים שהם מכירים.
בחרתי באפשרות השנייה.
יום טוב ושבת שלום.

battlefield

New member
אף אחד לא באמת שאל אותנו מה אנחנו רוצים

הרופאים הולכים לפי הספר (באמת יש ספר !!!) ואם נקבע שהמחלה הזו והפגם הזה נותנים פרופיל 21, אז זה מה שיקרה.אם נתנו פרופיל 21, זה לא משהו שעובר (אלא אם כן זה משהו נפשי, וגם על זה אפשר לדבר). אני יכול להגיד לך על עצמי, שיש לי מחלה כרונית שלפי הספר מקבלים עליה פרופיל 21 על המקום.
היה נשמע קצת כאילו אתה שופט אותנו על זה שאנחנו בוחרים להתנדב ולא להתגייס רגיל כדי לעשות את החיים שלנו בצה"ל יותר קלים, אבל האמת שזה ממש לא ככה. יש כאלה שצה"ל צריך להתאים את עצמו אליהם, ולא להיפך.

eran544

New member
מי אמר שכל אחד יכול להירפא בדרך קסם מהבעיות?

חלק גדול מהמתנדבים שנמצאים בפורום, ואני ביניהם, הם כאלו בעלי בעיה כרונית - כלומר ממושכת, שבגינה הצבא לא רוצה אותנו, ולא מוכן לקחת אחריות.
כרטיס המתנדב זה לא רק "הקלה", זאת הדרך שלנו לשרת בצבא תוך כדי שמירה על הבריאות שלנו.
אני למשל קיבלתי בצו ראשון לפני שנתיים פרופיל 97 עם בעיה קלה ברגליים, לא משהו רציני. כחצי שנה לאחר מכן (לפני שנה וחצי) התגלתה אצלי בעיה שאני לא מוכן לפרט עליה בפורום ציבורי. וכשהתחילו לדבר איתי על הורדת פרופיל וככל הנראה פטור כבר הבנתי שאני אחזור להתנדב כשהמצב שלי יחזור להיות יציב. מאז אני על תרופות, והתרופות האלו מגבילות אותי במספר דברים, אותן מגבלות באות לידי ביטוי בפטורים שניתנו לי. להגיד שאני אגמל מזה? הרופאה שלי אומרת שאני אשאר עם התרופה הזאת שנה וחצי לפחות. תהיה בטוח שאף אחד פה לא רצה את הפטור הזה. אם ללכת על הבריאות שלי או על לשרת שירות רגיל, אני אלך על הבריאות שלי :)

Dorpwnz

New member
תודה על התגובות חברה

טוב לראות תגובות מכל מיני נקודות מחשבה שמעוררים בדיון עניין .

רק רציתי להגיד שהיחס שלי לא היה מזלזל ,אבל יש משהו שלקחתי בחשבון שהוא שצריך לעזור לעצמך לפני שאתה הולך למקום כשלהוא כי זה עלול להגביל אותך גם מחוצה לו וגם בתוכו ,ולפעמים אנחנו לא יודעים מה טוב לבריאות שלנו כשאנחנו מסתמכים על בעלי מקצוע שקבעו לנו קו שאי אפשר לרדת ממנו ובו אנו מתוייגים ושבו נשאר..והנה סירטון מוטיבטיבי שאני מאד אוהב :)

נ ו ע ה 12

New member
יכול להיות שזה נכון

אבל שוב, אם לאדם יש מחלה כרונית, למשל, או מום גופני, לא משנה כמה הוא ירצה, הוא לא יוכל לעזור לעצמו לרפא את זה (כמובן לשפר את איכות החיים וכו' כן) ולהגיע למירב הבריאות.

eran544

New member
אני אפילו אספר לך שהיה לי ניסיון

להפחתת המינונים של התרופות שאני לוקח, ומה שקרה זה שכל התסמינים חזרו. כש"בעלי המקבצע" האלו קבעו לנו קו, זה מסיבה מסוימת

למעלה