למה אתם קוראים ספרים?

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

trillian

New member
בוא´נה...

הייזל, אני חושבת שהשאלה לעיל ראויה לתשובה יותר מעמיקה. בסופו של דבר, היא באמת מעוררת מחשבה, למה אנחנו קוראים ספרים? אולי מאותה סיבה (בערך) שאנשים רואים סרטים, מקשיבים לרדיו או קוראים עיתון, בהבדל אחד - שעם ספר אפשר לברוח מהמציאות (גם עם סרטים אפשר אבל פחות, ולפחות זמן). אבל בכל אופן, אני חושבת ששאלה זו ראויה להתייחסות גבוהה יותר.

דז

New member
אני קוראת כי...

אני קוראת ספרי פנטזיה , כי שהייתי בת 10 אמא שלי הביא לי את המהדורה הראשונה בעיברית של הסיפור שאינו נגמר, וזה היה הספר הראשון שהצלחתי לגמור,זה הסיבה להתחלה, קראתי אותו שוב, עוד אני קוראת פנטזיה בשביל חופש , זה כמו לצאת מהרעיונות שלי , וכי לפעמים אני בוכה שם {לא נעים להגיד}. וזה הדבר היחיד שקראתי . אני מאד אוהבת להחליף עולם , וכול מה שאני צרייכה בשביל זה זה לפחות איפה שקיפלתי תדף , או טיפה קודם. וכול הרעיונות החדשים , והתפיסות , ובכלל דמויות שמתפרסות לכול כך הרבה עמודים שאני לא הייתי ממלא בחיים מלאי השיגרה שלי. אני קוראת כי זה כיף , ואני קוראת מה שכיף לי

הייזל

New member
בואי נראה....

מצד אחד יש כאן שאלה לגיטימית ומצד שני ישנה התשובה שלי המתחכמת, נכון? לא בדיוק. דז, היא טיפוס מיוחד מאיזושהי סיבה שלא ממש ברורה לי היא חושבת שהתפקיד שלה הוא להנחות דיונים. למעשה ההודעה הראשונה שלה היתה טענה חריפה נגד בקשות להמלצות שנכתבה בסגנון שמאד לא מצא חן בעיני ודאגתי להבהיר לה זאת. או לפחות כך חשבתיץ מסתבר שהיא חזרה לסורה. היא איננה מנהלת הדיונים פה! אם היא (או כל אחד אחר) רוצה לעלות נושא לדיון היא בהחלט מוזמנת אבל אסור לה לשכוח שזהו פורום ולא צ´אטץ כאשר מעלים נושא לדיון מציגים אותו קודם, מציגים את הדעה שלך ומחזיקים אצבעות שמישהו יתעניין ויגיב. חוץ מזה לדעתי שאלה כזאת כאן היא כמו לשאול בפורום פירומנים למה הם אוהבים אש. מה זאת אומרת למה? אני גם לא רואה למה התשובה שלי אינה לגיטימית. את רוצה להסביר לי שוב?

compassion

New member
טריליאן, רק בזכות השם שלך ../images/Emo8.gif

אני עונה לך
אני קוראת ספרים כי אני אוהבת להישאב לעולמות אחרים מלאי דמיון וגם הומור, לשנות תפיסות, למצוא חברים חדשים, לנוח מהעולם שלנו ולעבור הרפתקאות מתח או דרמות. אני אוהבת את החוייה של לדמין את זה לבד, מה שאין בסרטים, ואני אוהבת את השעות החשוכות שהערב יורד ואני צריכה להדליק מנורה כי שוב נסחפתי בקריאה, או את המאבק עם השעון כשאני לא יכולה להפסיק לקרוא וצריך לקום מחר בבוקר .... ואיך אתם?

moses

New member
כי בספרים אני הבמאי

שלום לכם אנשים מה שלומכם אני חדש כאן הצטרפתי היום מרוב שעמום וגם אני חושב שלשאלה מגיעה תשובה, אז כמו שאמרתי בספרים אני הבמאי ואני קובע איך הכל נראה איך נראות הדמויות הסביבה הכל כאשר הסופר הוא בעצם התסרטאי אני מאמין שכל מי שאוהב לקרוא ספרים ניחן בדמיון פורה ומכאן כל העלילה מקבלת אצלו מימד אחר שהוא ממציא ושהוא בעצם לא יכול לקבל באף סרט (למרות שאני גם מאוד אוהב סרטים) מי שאין לו דמין פורה לא נראה לי שיאהב ספרים(אני מאמין שיש גם יוצאי דופן) לסיכום אין כמו ספר טוב

Ergil

New member
למה אנחנו קוראים ספרים?

כי 1) הנאה. לדעתי אין כמו לקרוא ספר, אולי חוץ מלשחק במישחק תפקידים במחשב 2) מידע. אם מותר לי להתרברב סיימתי את בית הספר בגיל 13 רק בגלל הספרים שקראתי ואני לא מדבר על ספרי לימוד. 3) ציינתי הנאה?

למעלה