גול עצמי
קראתי את הכתבה ולי נראה דבר ראשון שנשים תוקעות לעצמן גול עצמי. נתקלתי בעיתונות במיטוטים של תקצירים של יותר ממחקר אחד שממחישים איך נשים יותר מועדות לפתח דיכאון כתגובה למצבי יתר לחץ ודחק מאשר גברים בגלל שהן נדרשות ממתי שהן מתחתנות ויולדות ילדים לשאת בנטל של מס' תפקידים בו זמנית ולסבול רוב הזמן מקונפליקט פנימי שהרי אישה מצופה בו זמנית להיות גם וגם וגם (גם 'יפה' גם 'אופה' גם 'רעיה למופת' גם 'אם למופת' וכמובן לעבוד רצוי במשרה מלאה...),ואני לא מדברת על הקרייריסטיות שהן אינן ב MAIN STREAM אלא על אישה מהשורה בעלת כישורים ממוצעים שנניח עובדת כמנהלת חשבונות במשרה מלאה, חוזרת הביתה ועושה את רוב עבודות הבית (רק לאחרונה ביום האישה לשנת 2005 שוב נערך סקר בו צוטט ממצא שנשים נושאות בעיקר נטל עבודות הבית בלמעלה מ 70% וכמובן שהן המחנכות הראשיות של הילדים...),וכמובן שהיא זו שגם נושאת בעיקר נטל טיפוח הילדים. לאישה כזו אין כמעט זמן פנוי לעצמה (אם בכלל). אז מה הפלא שרוב הנשים מותשות מדי רוב הזמן??? לא מספיק שזה קורה זה מעציב לראות איך: * נשים לא מודות בריש גליי בקשיים הללו אלא להיפך מרביתן מנסות לשחק אותה "וונדרוומן". * (שוב אני מצטטת מאחת הכתבות שנכתבו בעיתון לרגל יום האישה לשנת 2005 ) ראיינו גברים שדוקא כן רצו להתחלק עם בנות הזוג שלהן בצורה שווה בנטל טיפוח וגידול הילדים (גם אם זה אומר לצאת מעבודה בשלוש אחה"צ מס' פעמים בשבוע על מנת לקחת את הילד/ה מהגן...) והם סיפרו איך הבוסיות שלהן שמו להם רגליים... . אם ככה,יש גם בוסיות ששמות ככה רגליים גם לעובדות אמהות שכפופות להן... . * בעבודת תזה מסויימת שנכתבה באונ' בר אילן בחוג לפסיכולוגיה חברתית בסביבות שנת 2000/2001 (אני עצמי בוגרת תואר שני באותה אונ') תואר שם איך נשים שמיהרו לחזור לעבוד אחרי הלידה ו/או נשים שבני זוגם ביקשו להתחלק עמן בחופשת הלידה שלהן על מנת גם להיות בבית עם הילד/ה,במקום לזכות ליחס מפרגן מסביבתן הנשית להיפך זכו ליחס מזלזל ו/או יחס שמטיל ספק בכישוריהם האימהיים...ואני שואלת מדוע לעזאזל נשים מצפות מעצמן ו/או אחרות להיות אלו שנושאות בעיקר נטל גידול הילדים (אם לא בכולו)??? * עוד, מדוע אצל למעלה מ 95% מהזוגות המתגרשים האישה לוקחת תחת חסותה "כמובן מאליו" את הילדים ולא יותר גברים לוקחים את הילדים תחת חסותם??? הרשימה מן הסתם ארוכה אבל לי אישית לפעמים נראה שאנו קודם כל תוקעות לעצמנו גול עצמי... .