למה את/ה מכור/ה?

o fri

New member
התמכרות=

כל דבר שאי אפשר להפסיק אותו ברגע שרוצים

o fri

New member
מדויק יותר: שברגע שבו זה התחיל

לא תוכל להפסיק את זה גם אם תרצה

o fri

New member
אני עושה הפרדה בין התמכרות לצורך

חיוני. בין הדברים שלהם אתה זקוק כדי להתקיים והדברים להם אתה לא זקוק כדי להתקיים, עושה אותם, ואם ת ר צ ה להפסיקם- לא תוכל. גם דברים שהם מועילים במידה- כשעושים אותם בצורה מופרזת ובלתי ניתנת לשליטה הם התמכרות והם גם עלולים להרוס אותי.

שאלות

מי קובע ולפי איזה תפיסה מה אדם זקוק כדי להתקיים? האם דיאלוג פנימי זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? האם לחיות בחברה זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? האם אובססיה לחיפוש "אהבה" זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? ..... ..... ?

o fri

New member
התשובות שלי

האם דיאלוג פנימי זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? - אם אדם יכול להפסיק ולהמשיך כרצונו את הדיאלוג הפנימי הוא לא מכור. אני לא בטוחה האם זה דבר שזקוקים לו כדי להתקיים- יש לי הרגשה שאני לא יודעת מספיק את האדם וצרכיו הבסיסיים ועל התפקיד של הדיאלוג הפנימי. יש דברים מסוימים שברור לי שלא ניתן להתקיים בלעדיהם. אינטואיטיבית- לא זקוקים לו בשביל להתקיים. לא חייבים את התרגום. אם יודעים אז יודעים. האם לחיות בחברה זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? - שמעתי שמועות על אנשים שכבר הוכיחו שאפשר לחיות בבידוד. לא נראה לי שאפשר ל ג ד ו ל "בצלם אנוש" (כלומר מעל הקו התחתון ביותר של הבריאות הנפשית) בלי שיהיה דמות כלשהי שמזינה בכל מה שצריך כולל מגע ואהבה. בתיאוריה- לאו דווקא יצור אורגני חי. אבל רק בתיאוריה. אינטואיטיבית- זה דבר שזקוקים לו כדי להתקיים, שהפך להתמכרות. יש משהו שלא ברור לי שכלית אבל ברור לי שיש קשר בין חיכוך והתפתחות. ושחברה זה חלק מהותי מהחיכוך עליו אני מדברת. האם אובססיה לחיפוש "אהבה" זה דבר שזקוקים לו בשביל להתקיים או שזה התמכרות? התמכרות. אפשר להתקיים גם בלי לחוש אהבה, אבל חבל. ובטח שאפשר להתקיים נפלא ללא האובססיה לחיפוש אהבה.

תודה o fri

תשובות ממש נחמדות (וזה נאמר לגמרי לא בציניות). "יש דברים מסוימים שברור לי שלא ניתן להתקיים בלעדיהם. אינטואיטיבית- לא זקוקים לו בשביל להתקיים. לא חייבים את התרגום." אבל עם המשפט הזה יש לי "בעיה" קטנה, כי הרי את קובעת על פי התפיסה שלך למה את זקוקה ולמה לא בישביל להתקיים, גם לא ברור לגמרי מה זה "להתקיים" (כל אחד יגדיר קיום באופן קצת או הרבה שונה מאחרים). במילים יותר פשוטות: יכול להיות דבר שלפי תפיסה א' חיוני ואי אפשר להתקיים בלעדיו ולפי תפיסה ב' זה התמכרות. במילים אחרות: האם דבר הוא התמכרות או לא תלוי באופן עקיף (או ישיר) לאיך את תופסת את העולם (או מה המיקום של נקודת הכינוס שלך).

o fri

New member
אבל

האם אין מספר דברים או דבר אחד מוחלט שצריך בשביל להיות קיים?

לא ידוע לי על דברים כאלו....

אני אפילו לא כל כך יודע מה זה "להיות קיים" חוץ מההגדרה המתחמקת שאומרת: "אני קיים משמע אני צועד לקראת המוות שלי"... אז אולי מוות זה הדבר שאי אפשר לוותר על מנת להיות קיים.

o fri

New member
אוקיי אני רואה...

מנק' התפיסה הנוכחית שלי אני צריכה אויר, מים ומזון במידה מספקת כדי להתקיים

o fri

New member
אני לא לגמרי מצליחה לראות את זה

במציאות. מבינה את זה בראש. כאילו, כן זה מה שהופך דבר להרגל אבל זה אכן הרגל במצב כזה. גם מחדדת לעצמי את ההבדל הלא-לגמרי בהיר לי בין שינוי בנקודת התפיסה, לבין פשוט אדם שאומר לעצמו "זה לא הרגל", "... אה, nevermunfd, אני רואה את זה עכשיו.

o fri

New member
(לא קשור אבל מגניב) שתו"כ

שכתבתי את ההודעה הצלחתי להסיט את נק' התפיסה שלי ולראות אפשרות אחרת של המציאות. רואה גם איך זה באמת באמת הרגל, התמכרות, מחלה מנק' תפיסה מסוימת. באמת. ומנק' תפיסה אחרת זה לא. פשוט לא. מוזר לי.

o fri

New member
אני מתארת לעצמי...

אם זה יכול להיות... פעם ראשונה שחוויתי באופן הזה עד כמה הדברים אינם מוצקים, ועד כמה אני לא יודעת כלום. עד עכשיו עדיין היו המון דברים שעמדתי לגביהם היתה: ככה זה. כן. ככה העולם פועל. בענין הזה החוקים הם ככה וככה וכך זה עובד. איזה תגלית!

ita101

New member
חוסר התאמה בין ההגדרה לסימפטומים

נראה לך שאת לא יכולה להפסיק להשתמש בקפה? מריחואנה? וכל הדברים האחרים שרשמת ברשימה שלך? תקראי לזה התמכרות זמנית או יותר טוב - הרגל! מה שהופך את זה להתמכרות חזקה זה שאת מקבעת את זה כהתמכרות שאת לא יכולה להיגמל ממנה. ואז יש עדיין איזה חלק בתוכך שאומר "תנסי להיגמל תנסי להתגבר" ואותו את שולחת לחופשה כשאת אומרת לו "אי אפשר אי אפשר". או "לא רוצה ולא רוצה". :)

למעלה