למה א מיניים קשורים למצעד הגאווה? לא מצליחה להבין

ניראלי

New member
למה א מיניים קשורים למצעד הגאווה? לא מצליחה להבין

אני חלילה לא אנטי ויש לי בת דודה מקסימה לסבית
אבל לא רואה קשר אליי כא מינית

hatzilonit

Member
מנהל
אז ככה:

א. אם את אישית לא מרגישה קשר לקהילה הלהט"ב - זה בסדר. את לא היחידה ולא "מגייסים" אף אחד בכוח

ב. אבל,
מעבר לזה שא-מיניות מוגדרת כסוג של נטייה מינית, חלק מהא-מיניים הינם גם להט"בים, בין אם במשיכה רומנטית לבני מינם ובין אם בזהות מגדרית לא בינארית.
בנוסף, גם להט"ב וגם א-מיניים מאתגרים את ההטרונורמטיביות שמניחה שכולן\ם סטרייטיות\יים ושכולם רוצים סקס (אבל רק עבור גברים זה בעצם בסדר לרצות...), אז למה לא להרוויח מאיחוד כוחות?

k500

Active member
מנהל
לא כולנו עושים את הקישור אוטומטית

כלומר החיבור הא-מיני לקהילה להט"ב. אני באופן אישי לא רואה את עצמי חלק מהקהילה הלהט"ב על אף האמפתיה שאני רוחש לכולם/ן.
מה בכל זאת?
ראשית, ישנם להט"ב שהם א-מיניים/ות וצריך להכיר בעובדה הזאת. יש ועברו בפורום להט"בים רבים שגם חיפשו הגדרות מסוימות, תמיכה וזוגיות. זה אמנם נדיר, אבל קיים ועלינו לכבד את כולם/ן כאן.
שנית, מה שא-מיניים עוברים כיום מזכיר במידה רבה את המאבק של הלהט"ב להכרה ומודעוּת. אמנם לא מעלים א-מיניים על המוקד, אבל היחס של החברה לא-מיניים לוקה בחסר ועדיין א-מיניים שמצהירים על היותם כאלה, זוכים לבוז ושיפוטיות שלא במקום.

במצעד בגאווה מה שניסו לעשות זה להעלות את המודעות, להודיע שגם א-מיניות היא נטייה שצריך להתייחס אליה. ככל שיידעו יותר, כך ייטב לכולם/ן ומצעד הגאווה הוא פלטפורמה טובה לעניין, גם לוגיסטית.
ושוב, לא כולם מזדהים עם המצעד והלהט"ב וזה בסדר, אף אחד לא מקשר א-מיניות לגאווה באופן אוטומטי, כל אחד/ת רשאי לחשוב ולעשות כרצונו, אך לכבד אחרים.

למעלה