למה באמת חיסון החזרת לא עובד ...

למה באמת חיסון החזרת לא עובד ...

... ומדוע אי אפשר באמת לסמוך על הצהרות רשויות הבריאות על חיסונים:

יצרנית חיסון החזרת-חצבת-אדמת נתבעת בארה"ב: זייפה תוצאות בדיקות יעילות מרכיב החזרת, דיווחה תוצאות מניפולטיביות אלו לרשויות בארה"ב.

שני עובדים לשעבר של ענקית התרופות "מרק" (Merck), יצרנית חיסונים רבים המשמשים בכל העולם, הגישו תביעה נגד החברה בטענה להונאת רשויות הבריאות בארה"ב במשך עשור. כתב התביעה מפרט עבירות לכאורה של מכירת חיסון נגד חזרת על בסיס מחקרים מזוייפים המראים יעילות מופרזת של החיסון, שינוי הרכב החיסון תוך הוספת חומרים ביולוגיים שונים על מנת לקבל תוצאת יעילות רצויה והצהרה מטעה על יעילות החיסון. ממשלת ארה"ב רוכשת ממרק 4 מיליון מנות חיסון זה בשנה והעבירה לחברה מאות מיליוני דולרים תמורת החיסון על בסיס ההצהרות הכוזבות במהלך השנים. החברה מוכרת סה"כ 7.6 מיליון מנות חיסון זה בכל העולם מדי שנה.

ישראל רוכשת מחברת מרק חיסונים נגד חזרת אלו, בתרכיב משולב נגד חזרת-חצבת-אדמת-אבעבועות רוח (MMRV: ProQuad).

החברה, יצרנית חיסונים מהגדולות בעולם, דוחה את ההאשמות ונערכת למאבק משפטי. באופן מפתיע, סירבה ממשלת ארה"ב להצטרף לתביעה.


מכתב התביעה עולה תמונה מדאיגה:

הרמה הנדרשת על ידי ה FDA לאישור החיסון כיעיל הינה רמת נוגדנים של 95% או יותר בדם, כתוצאה מקבלת החיסון.

1. ניסוי ראשון - במקום למדוד יעילות כנגד וירוס החזרת טבעי, מדדו יעילות כנגד וירוס חיסוני מסוג ג'ריל-לינץ'. התוצאה עדין לא משביעת רצון: 79.5% בלבד.

2. ניסוי שני - "שיפור" הניסוי הפסול מדעית הראשון: הוספת נוגדנים אשר יוצרו בקרב ארנבות לדגימות הדם לפני ואחרי החיסון וספירתם כנוגדנים שכאילו יוצרו על ידי החיסון. התוצאה: עד כדי 100% יעילות. הבעיה: גם ללא החיסון נמדדה יעילות של 80%, בניגוד לשיעור הנורמלי של כ 10%. ניסיון לשחק עם כמות נוגדני הארנבות כדי להגיע ליעילות נמוכה לפני החיסון ויעילות גבוהה לאחר החיסון - לא עלתה יפה.

3. הפתרון: זיוף תוצאות המעבדה. על מנת להוריד את מקדם ההגנה לפני החיסון לרמה הנורמלית של 10%, החוקרים ספרו משטחי וירוסים בקבוצה זו, שלא באמת היו קיימים. זה זיוף ישיר של תוצאות נצפות. לא תכנון עקום של הניסוי גרידא, ממש זיוף ישיר של ממצאים נצפים במהלך הניסוי. החוקרים החליפו דפי מחקר והזינו את טבלאות האקסל בממצאים המפוברקים באופן ישיר כדי לא להשאיר עקבות.

4. החברה ביטלה ניסוי נוסף אשר היה מיועד לביצוע במעבדה אחרת על ידי קבלן חיצוני, על מנת שלא יתגלו התוצאות האמיתיות של יעילות החיסון והעבירה לצוות החוקרים המזייף שלה את ביצוע כל מחקרי היעילות של חיסון זה.

5. התובעים ביצעו בעצמם בדיקה של גודל הזיוף ומצאו ש 45% מהמקרים בהם נמדדו נוגדנים לפני קבלת החיסון (מה שהגדיל את הנורמה מעבר ל 10%) זויפו ונספרו בתור מקרים בהם לא נמדדו נוגדנים לפני החיסון, כביכול. מבחינה סטטיסטית, ההסתברות ששינויים אלו היו נוצרים באופן אקראי הינו למעלה מאחד לטריליון.

6. התובעים קיבלו הוראות ישירות מהנהלת החברה הבכירה ביותר לביצוע המחקרים המזוייפים אשר התעלמו מתלונותיהם של התובעים ועודדו אותם על ידי הגדלת הבונוסים שלהם באופן משמעותי. בין חברי ההנהלה המעורבים: אמיליו אמיני, סגן נשיא חטיבת מחקר החיסונים של מרק, אלן שאו, מנהל מחקר החיסונים של מרק.

7. כאשר אחד התובעים סיפרו לנציגת כח-אדם בחברה על כוונתם לדווח ל FDA על הזיוף, הם נענו כי ילכו לכלא אם יפנו ל FDA.

8. בשיחה ישירה עם אמיליו אמיני, בה שאל אותו אחד התובעים על הרציונל המדעי לשימוש בנוגדני ארנבות, הוא נענה כי הרציונל להחלטה הינו "עסקי".

9. בעקבות פנייתו ל FDA, חוקרת מטעם ה FDA הגיעה לחברה לחקור את מנהלי המחקר. לאחר חצי שעה של שאלות, להן ניתנו תשובות שקריות, ללא תשאול התובעים עצמם או בחינת הראיות במעבדה עצמה, עזבה החוקרת וכתבה דו"ח מינורי בו היא מצביעה על בעיות קלות בתהליך - ללא ציון השימוש בנוגדני ארנבות וללא התייחסות לזיוף המכוון של תוצאות המעבדה. דו"ח זה שימש את החברה להכשיר את השרץ, ובאיצטלה של שיפור תהליך המחקר, חזרו על זיוף ממצאי המעבדה.

10. התובע אשר פנה ל FDA זכה להפסקת עבודתו בפרוייקט, איסור על גישה למידע והצעה לעבור למעבדה אחרת בתפקיד לו לא היה מתאים ולא היה מעוניין. הוא עזב את החברה. לאחר כשנה, עזבה התובעת הנוספת אשר היתה שותפה לזיוף התוצאות את החברה.

11. מרק הציגה את תוצאות המחקר המזוייף לרשויות ולציבור, לרבות בעלון היצרן של החיסון עצמו, המציג "יעילות של 96% לאחר מנת חיסון אחת", כביכול, מאז שנת 1999.

12. בזכות התוצאות המזוייפות, השיגה חברת מרק אישור שיווק לחיסון MMR II הפופולרי, ולחיסון ProQuad MMRV (הכולל גם את רכיב האבעבועות רוח), חיסונים אשר אושרו לשיווק גם בארה"ב וגם באירופה ונמכרו במיליוני מנות ברחבי העולם. ממשלת ארה"ב לבדה שילמה בין 500 ל 750 מיליוני דולרים לחברת מרק עבור חיסון לא יעיל זה.

13. הנהלת החברה היתה שותפה להערכה שהחיסון המזוייף, בשל יעילותו הנמוכה בפועל ודעיכת הנוגדנים בדם עם הזמן, יאפשר להתפרצויות חזרת להתרחש, מה שאכן קרה בפועל.

14. לחקירת התפרצויות החזרת החוזרות מאז הושק החיסון החדש, MMR II, היו שותפות הסוכנויות CDC, FDA, ויצרן החיסון: חברת מרק. מרק המשיכה לדבוק ביעילות החיסון המזוייפת והטעתה את רשויות הבריאות אשר יצאו עם הצהרות מרגיעות לציבור. ג'ולי גרברדינג, ראש ה CDC: "אין לנו מידע שיש בו כדי להצביע על איזושהי בעיה עם החיסון ... ההתפרצויות נגרמות בשל אנשים שלא מתחסנים בשתי מנות כנדרש, מחסונים בהם החיסון לא עובד כי אינו מושלם, חיים בצפיפות ... ההגנה הטובה ביותר כנגד חזרת הינה החיסון".

15. הקהילה המדעית אשר המשיכה לחקור התפרצות חזרת גדולה באוכלוסיה מחוסנת היטב מתחה ביקורת על השימוש בזן החיסוני מסוג ג'ריל-לינץ' במחקרי היצרן, אך לא יכלה כלל לדעת עד כמה המחקר היה פסול כתוצאה מהזיוף המכוון והשימוש בנוגדני ארנבות. אחד החוקרים אשר קרא לפיתוח חיסון יעיל יותר, עזב מאז את מקום עבודתו ב CDC לטובת משרה בחטיבה הקלינית של יצרן החיסונים סנופי-פסטר, החברה השותפה של מרק לייצור ומכירת חיסוני החזרת באירופה. גם ג'ולי גרברדיננג עזבה את ה CDC לטובת משרת נשיאת חטיבת החיסונים של מרק.

16. מחקר גדול אחר אשר ניסה להבין את ההתפרצות הזו כלל את חברת מרק כאחת השותפות בו, כך שהצגת יעילות החיסון המזוייפת ממשיכה להטעות את הקהילה המדעית.

17. כתוצאה מהתפרצויות חוזרות ונשנות של חזרת באוכלוסיות מחוסנות היטב, דחו ב CDC את תאריך היעד שלהם למיגור החזרת בארה"ב מ 2010 לשנת 2020.
 

zlp

New member
יש סיבה שאתה ממחזר "חדשות" ישנות?

השתנה משהו בנתונים? יש התקדמות במשפט?
 

zlp

New member
זה עדיין מחזור.

וקידום אתרים לתכנים באתר של מור.
 

אנפילד

New member


 
למעלה