למה בארץ יורד גשם בחורף?

shpluck

New member
הא?

הגשם נובע מחום אשר מפשיר את העננים למים-למה בדיוק בחורף כשקר יורד הגשם?
 

פדי

New member
אבל באנטרטיקה יותר קר

אז זה יחסי... פה יותר חם לעומת אנטרטיקה ולכן יורד גשם
 

time forain

New member
הסבר פשוט למה יורד גשם רק בחורף...

כי בקיץ יש מעלינו אפיק פרסי שמונע ממערכות גשם להיכנס אל אזורינו, האפיק הזה משתרע בערך מאזור טורקיה ועד אזור מצריים. לכן בכל אזורי המזרח התיכון לא יורד גשם בקיץ. למה יש אפיק פרסי כל שנה בקיץ?, את זה צריך לשאול מומחים.
 

tcu6

New member
הסבר לא מדויק, האפיק לא מונע גשם

ההפך בתנאים מסוימים כאשר האפיק מעמיק יורד גשם בקיץ. הסיבה נובעת ממה שרובץ מעל האפיק זו הרמה האזרית. בקיץ יש מצב של רמה ברום המונעת את ההתפתחות האנכית של העננים. במצבים מסוימים הרמה הנייחת מעלינו בקיץ מדרימה מעט ויש יצרה של אפיק ברום המתפתח מעל יוצר מצב של גשם בקיץ. בכל קיץ כמעט יש ימי גשם בארץ.
 
מערכות מזג האוויר עוקבות אחרי השמש

ובקיץ של חצי הכדור הצפוני, המערכות נעות צפונה. לכן אנחנו נמצאים מתחת לרמה הסובטרופית הגורמת בכל ימות השנה להיווצרות רצועת המדבריות העולמית. אפשר לומר בהכללה גסה, שבחורף אנחנו ברצועה הממוזגת ובקיץ ברצועת המדבריות.
 
נדחף, ברשותכם ../images/Emo13.gif

הסיבה שלא יורדים גשמים בקיץ היא הרמה הסובטרופית. הרמה הסובטרופית נוצרת כתוצאה מתא סירקולציה תרמית שנקראת תא-האדלי. קו המשווה סופג את מרבית קרינת השמש ולכן האוויר בו עולה אנכית, ומתפשט לעבר הקטבים תוך שהוא שוקע. אזורי השקיעה של האוויר הם האזורים בהם שולטת הרמה הסובטרופית. עקב זווית נטיית כדור הארץ בחודשי הקיץ, תחומי שקיעת האוויר בתא האדלי מצפינים, ולמעשה הרמה הסובטרופית מתפשטת צפונה תוך שהיא רובצת על ישראל וכולאת אותה תחת אזור של אוויר מתמוכך [שוקע ומתחמם]. זהו מנגנון ההפוך לחלוטין למנגנון התפתחות העננים [קונבקציה] ולכן, התפתחות שכזו מדוכאת והשכבות הגבוהות והבינוניות מתייבשות. נוצרת אינברסייה, מצב של עליית הטמפ' עם העלייה בגובה: האוויר הקריר נמצא למטה, והחם נמצא למעלה. זהו מצב של יציבות אטמוספירית, שהרי אוויר חם הוא קל יותר ושואף לעלות מעלה. אם הוא כבר נמצא למעלה, בהשראת הסובטרופית, אין שום התפתחות אנכית והאטמוספירה יציבה. בקרקע, לעומת זאת, שולט האפיק הפרסי- שלוחה של השקע המונסוני שנוצר בהודו בקיץ. תצורת האפיק הזה גורמת לרוחות צפוניות-מערביות הנקראות רוחות אטזיות. הן מכניסות אוויר קריר יחסית ולח לשכבות הנמוכות. בהעדר תמיכה ברום, העננות שאנחנו מקבלים כתוצאה מכך היא עננות נמוכה ושטוחה- סטרטוקומולוסים לרוב. האוויר הימי הקריר והלח שנכנס בהשראת הרוחות האטזיות מקרר אמנם את תושבי החוף באופן יחסי, אבל גורם לעליה ניכרת בלחות, שנכלאת בשכבה צמודה לקרקע עקב המחסום שמהווה הרמה הסובטרופית. הרמה הזו מונעת את עליית האוויר והתפזרות הלחות, ולכן מזג האוויר בחוף הביל- חם ולח. דרום הארץ, אגב, מושפע לרוב מרכס גם בקרקע, שלוחה של הרמה האזוּרית. לעתים הרמה הסובטרופית נסוגה מעט, האפיק הפרסי מתעמק ונוצר אפיק רדוד ברום. אלה הימים הנוחים יותר. הטמפרטורות יורדות, האיזון בין אחוזי הלחות שבאזורי ההר לבין זו שבחוף ניכר יותר, בסיס האינברסיה [גבול שקיעת האוויר] עולה, והתפתחות העננים מרשימה מעט יותר. אז אפשר לצפות לגל עננות בוקר מפותח, עם גשמים קלים\טפטופים בעיקר בחוף. הים התיכון לעתים נעשה גלי עקב התעמקות האפיק בקרקע והתחזקות הרוחות האטזיות. ההתעמקות האפיקית ברום לרוב נמשכת זמן קצר, אבל כמעט בכל קיץ נרשמים מקרים כדוגמת אלה, המלווים במספר ימים קרירים מעט מהרגיל, ולעתים גם בטפטופי בוקר בעיקר באזור החוף. כאשר הסובטרופית בקיץ מתחזקת, האפיק הפרסי נסוג והזרימות מקבלות רכיב יבשתי יותר. כתוצאה מכך חלה התחממות ניכרת ושורר שרב באזורי ההרים. [הרי ברמה ברום, האוויר שוקע מלמעלה ומתחמם תוך כדי שקיעתו, לכן ההרים הם הראשונים לחוש בהתחממות הזו] בטוח שכחתי משהו, אז תקנו והוסיפו להנאתכם
 

טסונמי1

New member
../images/Emo2.gifקראתי על זה בספר מזג האויר-

אצלי זה נישאר בגדר קראתי אצל סנעיר זה "נישפך" בקלילות מתאי הזיכרון? איך איך למה?אוףףףףףףףףףףף
 
למעלה