למה בבתי קפה תמיד מגישים קפה קר?

למה בבתי קפה תמיד מגישים קפה קר?

נמאס לי כבר לבקש קפה רותח רותח רותח
ולקבל קפה קר
נמאס לי להחזיר את הקפה ולבקש שיחממו אותו

עברתי לתה
 
כי לא מגישים קפה רותח רותח רותח...

קפה צרקיך להיות בטמפ' 68 מע בערך...
אם את אוהבת רותח זו בעיה, זה מנוגד לכמה דברים, ראשית זה פוגם בטעם, לא ניתן לעשות ציורים בקצף חלב בחלב רותח, חלב רותי מתחיל להתפרק ומשנה טעם, בגלל הטמפ' הגבוהה מידי לקפה גם הקפה הופך להיות בעל טעם אנמי וסתמי. אבל כדאי שתדעי שהרבה בתי קפה לא מגישים רותח מסיבות בטיחות ועניין של מניעת תביעות נזקי גוף, במקרה של כוויה.
 

Lechoke Lames

New member
מציע לך לבצע את הניסוי הבא:

תזמיני בבית הקפה המועדף עליך שני ספלי קפוצ'ינו - אחד ב-65-70 מעלות, והשני רותח (או קרוב לזה ככל שיסכימו להכין לך). תטעמי משניהם, תוך שאת מתחילה מהקפה הפחות חם. נסי לשים לב להבדלים בטעם, בריח ובמרקם. ייתכן שתשני את דעתך.
 

dts

New member
ההצעה לא תעבוד פיזיולוגית

גם ב 70 וגם ב 90 מעלות הפה שלנו והלשון יעסקו יותר בתגוננות מהחום העז ולבטח חיישני הטעם יצטרפו למגננה.
זו גם הסיבה שקפה (ראוי כמובן) וקר באופן סביר מפתח עולם של טעמים לכאורה.
 

Lechoke Lames

New member
זו בדיוק הסיבה שההצעה כן תעבוד

ב-65-70 מעלות הלשון לא "מתגוננת" (למרות מה שאתה כותב) ואפשר להרגיש היטב בטעמים.

ב-90 מעלות זה סיפור אבוד.

כל מה שנותר לפותחת הדיון זה לנסות את זה בעצמה.
 

תמיר 8

New member
ובכל זאת יש בעיה בבתי הקפה

הקפה מוגש קר מכיוון שהם לא מחממים את הכוסות(החימום המצחיק מעל המכונה על ערמה של כוסות לא נחשב).הכוס בולעת את כל האנרגיה הטרמית והתוצר מתקרר מייד,הרבה יותר מהטמפרטורה האידיאלית לשתייה.ראיתי בבתי קפה באיטלייה שהם מחממים את הכוסות כך שהן מונחות הפוכות בתוך מגש ענק מלא מיים רותחים.בביתנו אני מניח שכולנו .מחממים את הכוסות עם מיים רותחים טרם המזיגה.בבתי הקפה לא יטרחו לעשות זאת.
 

dudi4321

Active member
כמעט כמעט הכל נכון ואתה צודק

פרט לזה שלא הבנתי מה זה שכוס בולעת את כל האנרגיה הטרמית והתוצר מתקרר מייד.
אם הכוס בולעת את האנרגיה כלומר מתחממת, לא?
הערמה לא תחמם אלא אם תשהה הרבה שעות במגש מחמם כוסות.
 

תמיר 8

New member
הכוס בולעת את האנרגיה הטרמית של המשקה

כלומר היא מתחממת והמשקה מתקרר
.חוק יסוד בפיזיקה
 

dekeltal

New member
והערה אחרונה

האנרגיה תרמית (ולא טרמית) -

החוק הוא ש-th באנגלית הופך בעברית ל-ת

תודה, סליחה, וערב טוב
 
למעלה