למה בדיוק צריך אפס בחשמל?

TCE

New member
,תשובה

כמו שאתה הולך וחוזר מהבית גם הפאזה צריכה.....
 

TCE

New member
,תשובה

כמו שאתה הולך לחוזר מהבית גם הפאזה צריכה.....
 

roy269

New member
לא צריך

באופן תיאורטי עבור עומס תלת פאזי סימטרי
 

TCE

New member
אפס או לא אפס

הוא מתכוון בכלל על חשמל בלי שום קשר לתלת פזי ובכל מקרה בלי אפס אין סגירת מעגל ברוב המעגלים שאני מכיר..... ואם כבר מדברים על עומס תלת פזי או חד פזי ברשת החשמל - בלי אפס: במקרים שמחברים עומס חד פזי ששווה בכל מופע -בצורת כוכב אז יתאפשר כמו שרשמתה(ROY269) חיבור ללא אפס מכיוון שהוא יהיה מיותר (כי נוצר אפס מדומה). זה לא תאורטי אלא מעשי גם - כמו מנועים ת"פ או למשל עומס של תאורה חד פזית מאוזנת - כל זה כדי לחסוך במולכים.
 

רז חשמל

New member
קצת סדר

רשת החשמל בארץ היא תלת פאזית ללא אפס. ביציאה מהשנאי לחיבור הבתים ישנם 3 מוליכים של פזה כאשר הפרש המופע הוא 120 מעלות ואפס שנוצר בשנאי. ישנם צרכנים תלת פאזים המחוברים החיבור משולש ואינם זקוקים לאפס. וצרכנים תלת פאזים בחיבור כוכב אשר מקבלים 3 פאזות ואפס. לדוגמא מנועים. בין פאזה ישנו הפרש פוטנציאלים (מתח) של 230 וולט ובין שתי פאזות 380 וולט. מזגן תלת פאזי למרות שהוא מחובר בחיבור משולש, זקוק לאפס בשביל מעגל הפיקוד. האפס הוא אמיתי רק כאשר שלושת הפאזות צורכות בדיוק את אותו זרם, במצב אחר ישנו מתח על האפס שיכול להגיע לעשרות וולטים. בחלק מחיבורי החשמל ישנו "איפוס" בכניסה - חיבור האפס לפס השוואת הפוטנציאלים ובכך נשמר האפס אמיתי גם כאשר הצרכן לא מאוזן.
 

wil

New member
נצל"ש - מתי עברנו ל-230?

ידוע לי שבעבר המתח הרשמי בישראל הוגדר כ-220. מתי עברו ל-230? האם נעשו שינויים פיזיים כלשהם ברשת או רק שינוי יחס ההשנאה בשנאים בתחנת הכח וזהו?
 
למעלה