למה בוחרים במיליארדרים שבעים לטיפול נפשי ?

למה בוחרים במיליארדרים שבעים לטיפול נפשי ?

קראתי פעם שמבין האנשים שמחפשים שישוחחו איתם על מצוקותיהם (טיפול בשיחות), קיימים אנשים שמחפשים מטפלים פסיכולוגים מיליארדרים ולא מתוך ציפיה לקבל כסף אלא מתוך מחשבה שמטפל מיליארדר ישוחח איתם ממניעים טהורים של כוונה לעזור להם שהרי הוא יכול לשבת על שפת הים במקום. לא הבנתי מדוע הם מחפשים דווקא פסיכולוגים מיליארדרים שיתנו להם טיפול בשיחות למשך תקופת שנים ארוכה, האם תוכלו להסביר לי (למה ?) ? למה בוחרים דווקא במיליארדרים שבעים לטיפול נפשי ?

תרדיס

New member
אני לא מכיר את התופעה,

ואני קראתי בעיתון על אחת בת מאה, שכל חייה עשתה מעשים טובים, שב ילד שב, אני אומר לך שב, לא כל האנשים נולדו רעים.. שלמה ארצי לא מילייארדר. אגב, יש פסיכולוגים שהינם ממיליארדרים בגלל עבודתם כפסיכולוגים.? חוצמיזה, מה יכול להבין אדם שיש לו יכולת כספית לטפל בבעיות לגבי יכולת נפשית אמיתית לטפל בבעיות- כשאין לך כסף.? לשיטתך הפרנואידית משהו, כל הזגגים שוברים חלונות, המשפצים הורסים מבנים ויצרני הרכב מכניסים פרמטרים בעייתיים שתהיה תחלופה, ושלא לדבר על רופאים.. בכלל עדיף לו שתהיה חולה.. -- חביבי פסיכולוג טוב, טוב לכולם, לבריאים ולחולים וגם סתם למישהו שרוצה אוזן נוספת מיומנת ומיקצועית- לא צריך מניעים ניסתרים.

לא התכוונתי בכלל לפסיכולוגים

שעובדים בשכר, אלא לפסיכולוגים מיליארדרים שמתנדבים לתת טיפול פסיכותרפי (שיחות עם פגועי נפש) בחינם ללא תמורה, ואת העושר (המיליארדים) הם קיבלו בירושה. לזה התכוונתי ומעניין אותי לדעת מדוע פסיכולוג מתנדב שבבעלותו חצי מהמשק הישראלי עדיף יותר מאשר פסיכולוג מתנדב שיש לו רק מיליונים ולא מיליארדים. כלומר, מדוע האנשים שמעדיפים את הפסיכולוג המתנדב שיש לו את המיליארדים על פני הפסיכולוג המתנדב שיש לו רק מיליונים, מעדיפים את הפסיכולוג המתנדב שיש לו מיליארדים. מה שאני מחפשת הוא תשובה שלא תגיד לי "כי הוא רוצה ג'וב, פרוטקציה" אלא אני מחפשת הסבר לשאלה מדוע פסיכולוג מתנדב שיש לו מיליארדים יטפל במסירות ומתוך כוונה אמיתית יותר לעזור למטופל מאשר לפסיכולוג המתנדב שאין בבעלותו הפרטית מיליארדים שמייצגים מחצית מהמשק הפרטי.

למעלה