למה בטלתי את הדייט עם פול אנקה

למה בטלתי את הדייט עם פול אנקה ../images/Emo168.gif

רינה אחותה של חייק'ה חברתי , היתה רקדנית בלהקת כרמון. חטובה חייכנית בעלת שער זהוב שופע שתמונתה בשמלה לבנה רקומה ברקמה תימנית ורגליה היחפות קישטו את הפוסטרים של הלהקה אי אז בשנות השישים. הוריה של חייק'ה , ניהלו חנות מכולת והיו מגיעים הביתה בשעות הערב המאוחרות. וכך מדי יום כמעט עם סיום הלימודים היינו חבורת בנות , מגיעות לביתה של חייק'ה , שותות אורנג'דה מנשנשות וופלות מצופים, היא בנתיים היתה מחלקת איתנו רכילות טרייה מעולם הבוהמה התל אביבי , ושמה תקליטי ויניל שחורים על פטיפון שנפתח כמעין מזוודה . בביתה של חייק'ה היינו מתרגלים צעדי ריקוד , רומבה , סמבה, רוקנרול וטוויסט כפי שלימדה אותה אחותה , ובמסיבות הכיתה של לילות שישי היינו עורכות הכרות לריקודים אלו ל"חבורה הסלונית" , אלו מהכיתה שלא הלכו לתנועות הנוער ונקראו ר"ל פושטקים. אלו שלבשו מכנסי פדלפון או ג'ינס רינגר שחורים צמודים, שערם היה משוך בברלנטין , מסרק היה תחוב בכיס מכנסם האחורי , ו"הנועזים" החזיקו סיגריה בכיס החולצה לרושם. זוכרים?........
קודש הקודשים בביתנו היה טקס ארוחת הערב של יום השישי. כל ההכנות והטרחה הרבה כוונו לשעה הזו, בה כל בני המשפחה כונסו יחדיו לקידוש ולארוחה המשותפת , והיה ברור לי עוד בהיותי ביצית ברחם אימי שאין אין שמצמצב שאוכל לצאת לבלות בערב זה. אז כמו שכתוב בהגדה של פסח , תחבלתי תחבולות בסגנון "הבה נתחכמה לו"
את הבגדים וגרבי הניילון החבאתי כבר משעות הצהריים בביתה של ציפי חברתי שהוריה קידשו בלילות שישי על הקלפים והדומינו ,
וברגע שהסתיימה אצלנו הארוחה ונשטפו על ידי כל הכלים במסירות רבה , הייתי מודיעה שאני הולכת קצת לשכנה ,וכך עם כפכפי הבית וההופעה המרושלת איש לא חשד. אצל ציפי הוחלפה התפאורה במהירות וכמו סינדרלה הייתי מתייצבת במסיבה בעזרתן של חברותי מתוקתקת מכף רגל ועד ראש . בתום המסיבה נשטף האיפור, השער נאסף , חזרתי לבגדי הבית ולכפכפים, והייתי נכנסת הביתה בשיא התמימות שכולם כבר ישנים. אחרי שנים הסתבר לי שאמי ידעה כל השנים .
"רינה חזרה אתמול ממסע הופעות באמריקה והביאה תקליטים חדשים" בשרה לנו חייקה באחד הימים , מובן שספרנו את השעות עד לצלצול המסיים, ורצנו את הדרך לביתה חסרות נשימה וסבלנות. מהפטיפון בקע קול חם עם שירים רומנטיים ומתקתקים בקצב הרומבה , והסלואו אותו ריקוד שהיו ממהרים לכבות לקראתו את האורות במסיבה ולהצמד זוגות זוגות בלב צעיר ומפרפר מהתרגשות. Put Your Head On My על העטיפה היה רשום פול אנקה ותמונה של גברבר צעיר בחליפה הבהירה שכוכב כשרוני חדש נולד. המחט באותו פטיפון הוחלפה מספר פעמים עד שהצלחתי לרשום את כל המילים לשירים במחברת שורות חומה , (הבטחתי לעצמי שאעלה יום אחד לבוידם לחפש אותה) You are my destiny , put your hand on my shoulder , Lonely boy והלהיט הכי מושמע באותם ימים -
I'm so young and you're so old This, my darling I've been told I don't care just what they say 'Cause forever I will pray You and I will be as free As the birds up in the trees Oh, please, stay by me, Diana את שיריו של פול אנקה ועמיתו ניל סדקה ,ידעתי בעל פה , אהבתי את כולם , בכל פעם ששידרו אותם בתחנת רדיו הייתי שרה בקולי קולות, הם היו קסומים מלאי אהבה, והיו חלק בלתי נפרד מנעוריי , ומתהליך התבגרותי . אמנם נוספו לי אלילים אחרים במרוצת השנים החל מקליף ריצ'ארד שכרטיס להופעתו בתל אביב עלה לי במחיר דמי הכיס לשנה שלמה, וכלה באלביס פרסלי שאת דמותו ותנועת האגן חיפשתי בכל חבר בתקופה ההיא , אך רק קולו הקטיפתי של פול אנקה עורר געגוע לאותם ימים שלא ישובו עוד. השבוע מגיע פול אנקה ל2 הופעות בארץ , התקשרתי למשרד הכרטיסים - נשארו כרטיסים ב 600 ₪ ו ב 800 ₪ בקדמת הבמה , ענה הקול מעבר לקו ......התלבטתי ......לשבת אי שם במרומי היכל נוקיה לצפות בו בעיקר מעל מסך או לגהץ 1600 ₪ עבור שעתיים של ממוש פנטזית נעורים...... -תודה ...סגרתי את הטלפון ...... הוא כבר איננו אותו גברבר שעל התקליט אמרתי לעצמי בקול רם , ואני כבר מזמן אינני רוקדת רומבה או סמבה....יש זכרונות שכדאי להשאיר אותם כפי שהם צרובים אי שם בתודעה. כאן שוקו ברגע של נוסטלגיה

../images/Emo124.gifמתעלקת - מבקשת את עזרתכם ../images/Emo92.gif

שלחתי תמונה לתחרות צילומים בפורום צימרים. צריכה שתצביעו עבורי, מקווה לזכות בלילה בצימר
התמונה נקראת בחופש הגדול בים - פשפשית המקורית. כל מה שצריך זה לגלול מעט עד שמגיעים לתמונה, ללחוץ על ההודעה ולתת תגובה עם
!
חברים!

המצב גבולי, תעזרו ואארגן מקום מתחת למיטה ../images/Emo2.gif

כבר שלחתי מסרים לכל מען דבעי שמכיר/ה אותי מהפורומים. האמת, התחרות הזאת היא לא תחרות צילום, היא תחרות מי יותר פופולרי. ומתברר שמנהל פורום אופניים יותר פופולרי מסתם פשפשית
אפילו אם היא מקורית!

../images/Emo239.gif אז אני והמעודדים (מסוכר)מבקשים שתעודדו

הילדים שהכנתי מבצק סוכר שמייצגים את הכיתה של בתי מעודדים אותי ומזמינים את מי שעדיין לא הצביע בתחרות הצילום לבוא ולהשפיע. הכנתי אותם לבתי, ביום ששי יש לשכבה שלה (כיתה ב') טקס קבלת ספר תורה בבית הכנסת. ביקשו עוגה ואני מכינה להם הפתעה. את העוגה המלאה (שעליה אעמול מחר) מבטיחה לצלם ולהראות לכם.

אוהבים אותך פשפשית ../images/Emo25.gif

עיזבי ,בשבילנו את המנצחת
טגידי איזה תחרות את רוצה שנפתח לך כאן ואני כבר עושה לך פרומושיין בכל תפוז . מתה על כל התחרויות הקיקיוניות האלה שמביאות עוברים ושבים מזדמנים לרגע , כמו בפרמייריס של הליכוד . הנה חסכתי לך איזה 4 תחרויות - |גביע | קבלי מקום ראשון לפיסול בעוגות
קבלי מקום ראשון בהכנת חומוס ביתי
קבלי מקום ראשון בטיולים בארץ
קבלי מקום ראשון בגידול הצאצאים לתפארת ועכשף כולם ביחד ,כיפק היי לפשפשית שלנו...
כן|

תודה, מעריכה את זה

ומתי שתחליטו שיש רצון/משתתפים לסדנת בצק סוכר אני לשרותכם! יותר מאוחר אפתח הודעה מתוקה, עם צילום עוגת מעמד הר סיני ועוד מקורות וטיפים.

w o m a n 10

New member
../images/Emo41.gif פשפשית ../images/Emo41.gif ופייטוש גם ../images/Emo41.gif

בחנוכה הנכדון שלי חוגג יומולדת של גיל שנה. אני רוצה להכין לו עוגה מקושטת בבצק סוכר. יש למי מכם רעיונות? כמה זמן לפני אפשר להכין ת'דמויות? כמה זמן הם מחזיקים מעמד?

../images/Emo106.gif|חמ../images/Emo23.gif../images/Emo47.gif../images/Emo72.gif../images/Emo24.gif

כל מילה נוספת מיותרת

איזה תאור נוסטלגי ../images/Emo157.gif

כאילו שנלקח היישר ממאגר החוויות שלי. לשמחתי הרבה קניתי כרטיס על ההתחלה ,אמנם במחיר די יקר אבל במקום מעולה. לגמרי ברור לי שפול אנקה כבר לא אותו פול של אז, הרי גם את הצמה הארוכה שלי אפשר לראות רק בתמונות. אבל בשום אופן לא יכולתי להסכים עם העובדה שפול אנקה יופיע בארץ ואני לא אהיה שם? אין מצב!! מחכה בקוצר רוח למחר בערב, ומקווה שפול יהיה במיטבו ויתן לנו שואו מדהים. .

את כבר מקבלת מינוי רשמי../images/Emo41.gif

שגרירת הפורום במופע צלמני ובואי לחלוק חויות אם תרצי את חצאית הקלוש עם התחתית הנפוחה, הסרט בשער , ונעלי עקב הרוקי אני כבר שולחת אליך
ראבק' איך שקחתי את הבזוקה ........הייתי אלופת הבלונים ממנה , כל פעם היו צריכים לגזור לי את הפוני

w o m a n 10

New member
אידית מקסימונת ברוך בואך לפורומנו הקט../images/Emo24.gif

נו, אז איך היה??? אם את עוד זוכרת

ediana

New member
היתה חוויה של פעם בחיים

http://www.youtube.com/watch?v=DbBlDB7UAjM לראות אנשים בני 60+ מתנהגים כמו בני 20 , משתוללים ומקפצים, שוכחים שכואב להם הגב
ועוד כל מיני חלקים. כאשר נכנס להיכל עבר בין השורות ועמד מטרים ספורים ממני, כמעט התעלפתי - כאשר התחיל לשיר בכלל לא ידעתי איפה אני נמצאת.

X Offender

New member
קצת עצוב

באמת זו פעם שניה כבר שאני קורא בפורום שלכם הערות מתנשאות שכאלה על חשבון אמנים כמו לאונרד כהן , מדונה ועכשיו פול אנקה לא, אני לא חובב פול אנקה אבל האיש בא להופעה בארץ אף אחד לא מכריח אותכם לקנות כרטיסים, אבל אופן ההתטבאות פה לפעמים עוברת את גבול הטעם הטוב, כאילו "מי אני שאשלם 400-600 או וואט אבר סכום כזה או אחר בשביל לראות את פול אנקה ע"ג מסכי ענק!" ולמה נראה לך שאותו פול אנקה מגיע לארץ במיוחד בשבילך ?. או כמו שמישהי פה בת 48 !!! שאני ממש רוצה לראות אותה רוקדת על במה שעתיים וחצי ומצליחה להלהיב קהל של 50 אלף איש יום אחר יום במשך 4 חודשים שלמים מעבר ל(30 שנות קריירה שכבר מאחוריה) עם גוף ואנרגיות שכל בת 20 הייתה רוצחת בשבילם שתגיד על מדונה שהיא פאתטית !
לקנא מותר ולפרגן אסור פירגון היא בכלל לא מילה בעברית כנראה בגלל זה אף אחד לא מכיר אותה.... וחבל!

אוי ואבוי ......./images/Emo7.gif

איזה סלט עשית מכל ההודעות , לפני שיפרוץ עוד משבר דיפלומטי עם אמריקע, בוא נעשה הפרדה בין הדברים. קודמכול ,לא כדאי להיות עצוב בשל התבטאויות של גולש זה או אחר , כל עוד אדם הביע את דעתו בצורה תרבותית , ללא השמצות או ניבולי לשון זכותו המלאה לחשוב אחרת , כי לשם כך נוצרו הפורומים השונים ובכלל.....ממה שזכור לי לגבי הופעתה של מדונה ולאונרד כהן , חילופי הדברים כאן בפורום נעשו בדרך זו. תסכים איתי שטעמם של אנשים שונה במוזיקה כפי שהוא שונה בבגוד, באוכל וכו' , וברגע שמישהו מצהיר אני לא אלך להופעה של X בגלל שסוג המוזיקה שלו לא אהובה עלי , או בגלל מחירי הכרטיסים היקרים , אין זה אומר שהוא מתנשא. זו דעתו הסובייקטיבית בלבד , ושוב אני חוזרת מותר לו להביעה, זכותך להסכים או שלא. עכשף נגיע למחירי הכרטיסים - נכון שבמושגי לאס וגאס הם זולים ומחירי מציאה ממש אבל במושגי ארצנו לדעתי הם שוד לאור היום! והופעה של זמרים מחו"ל הפכה להיות נחלת עשירים בלבד.
אני יכולה להבין , שלצורך הופעת חוצות של מדונה ולאונרד כהן נדרש ציוד הגברה מיוחד ויקר , אבל גם אם מסכמים את השורה התחתונה, השניים האלה גזרו כאן קופון של מליונים, בשעה שמצד אחד הם מדברים על צדק חברתי , שויון , ומדונה רצה לסייע לעניים באפריקה וכהן מסייע לפליטים בשטחים, ומצד שני מחירי הכרטיסים שלהם הם בגובה משכורת שבועית בשכבות מסויימות. לדעתי זו הצביעות במיטבה! אין ולא היתה לי בעיה כספית לקנות כרטיס להופעתו של פול אנקה , אם תקרא שוב את הפוסט שכתבתי תבין שלא זו היתה הנקודה. בשקול קר אני מעדיפה להשקיע בתרבות בארץ, בהופעות, בהצגות של מיטב האמנים כאן ועכשיו .כי הם גורמים לי להנאה רבה יותר . פול אנקה הוא קטע נוסטלגי לגבי , התקופה ההיא היתה הסתיימה. והנה הגענו לטיבה ולגזרתה של המדונה ,
ותרשה לי לומר לך כמעריץ מושבע של הגב' הנ"ל ,הבנתי שאתה מנהל מועדון המעריצים של פצצת האנרגיה הזו ( כן, רק בנקודה זו אני מסכימה אתך) שבינינו..... יש זמרות בסדר גודל עולמי שטובות ממנה
טינה טרנר למשל, שכבר מזמן שקחה איך נראה גיל 60! ויש לה גוויה סוף הדרך
וכשהיא מנענעת בייבי מדונה יכולה רק לקחת שעורי עזר ממנה.( זו עובדה ,תצטרך להפנים אין ברירה) וברברה סטרסיינד עם המנעד הקולי השמיימי, של פעם בדור.....
וסלין דיון ..... ואתה יודע מה , בחשיבה של כחול לבן , תן לריקי גל שלנו את קיסריה או את נוקיה , עם פרסום מתאים ויחסי ציבור משומנים ושטיפות מוח והיא תרים שם את הגג. אבל לריקי גל אין מאמן כושר צמוד, טבח, מעסה, ו4 טירות , וממה שאני יודעת היא חיה בצמצום רב כי אנחנו לא מפרגנים לאמנים שלנו , אבל רצים לשלם מאות שקלים למשהו שיש בו ניחוח תוצרת חוץ , והיא לא הכשרון היחידי שהולך כאן לאבוד. ולשאלתך "למה נראה לך שאותו פול אנקה מגיע לארץ במיוחד בשבילך ?." מזתומרת .....ברור שהוא הגיע בשבילי , אתה מכיר עוד מישהי בארץ ששמרה כמעט 50 שנה מחברות מכיתה ח' עם המילים של השירים שלו?
וואלה החזרת אותי שנות דור ..........לתקופה שמעריצי אלביס כיסחו את הצורה למעריצי קליף ריצ'ארד...
אבל הלוואי שאלו יהיו כל הויכוחים בנט נכון?

למעלה