למה בלון הממולא מיים מתכווץ ?!

polop

New member
למה בלון הממולא מיים מתכווץ ?!

למה בלון שממולא במיים מתכווץ עם הזמן ? איך אפשר לעשות כך שלא יתכווץ ? תודה רבה נ"ב: אמרו לי, שאם מוסיפים מעט שמן בתוך הבלון הממולא מיים, הבלון לא יתכווץ , האם זה נכון? למה ?

its moi

New member
כנראה

שמים מתאדים דרך הדפנות שלו, ואולי גם קצת דולפים דרך הקשר. לגבי התועלת של שמן- אין לי מושג.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אפשר לחשוב באילו טמפרטורות מדובר שהמים יתאדו?

אני לא חושב שהוא מרתיח את הבלון הזה. אם הוא ירתיח את הבלון, אז הוא יתרחב בכלל ויתפוצץ ולא יתכווץ. ואם המים יתאדו הרי שהבלון צריך להתרחב, לא כך? כלומר חלק מהמים מתאדה ותופסים יותר מקום בבלון. אם נקח בחשבון שהבלון אינו ממולא רק במים, אז הייתי אומר שהסיבה היא אותה הסיבה לכך שבלון רגיל ממולא באוויר מתכווץ, ניסוי מעניין הוא לנפח שני בלונים אחד באוויר והשני במים בעזרת חיבור לברז מים, כמובן שגם בבלון יהיה אוויר, תבדוק כמה זמן לוקח לכל אחד להתכווץ, אם נניח שהקשר אינו מאפשר בריחת מים אז אני חושב שאחת מהמסקנות צריכה להיות שהבלון ממולא האוויר יתכווץ מהר יותר.

its moi

New member
מים מתאדים גם ב-0 מעלות

לא אמרתי שהמים רותחים. אמרתי מתאדים. תשאירי כוס מים בחוץ במשך שבוע ותאי שהמים יעלמו. לאן ? הם התאדו. רתיחה היא מצב שבו יש אידוי מכל נפח הנוזל.

אחמס1

New member
באופן כללי, אם המיכל אטום אז לא

אבל גם המיכל עצמו מתאדה
אז בסוף כן. מישהו הגדיר פעם את הנצח כך: "אם ביקום היה רק כדור ברזל בגודל של כדה"א וזבוב, והזבוב היה נוחת על כדור הברזל פעם באלף שנה. ביום בו כדור הברזל יימחה כולו מהחיכוך עם הזבוב, הנצח רק יתחיל" אני לא זוכר את הציטוט המדוייק, אבל המשמעות הייתה "הנצח עוד רחוק" או משהו כזה. בכל מקרה, הפואנטה היא שמעט אטומים של מוצק בכל זאת ממריאים. אם המערכת פתוחה והם פשוט עוזבים אותה, בסופו של דבר כל מוצק יתאדה. הקצב, כאמור, איטי כך שזה לא ממש ריאלי לראות תרמוס עם מים לאט לאט נעלם.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
באופן תיאורטי גם הפרוטון אמור להתפרק...

למה בדיוק אני לא יודע (הבנתי שהוא מורכב מקווארקים וקווארקים לעולם לא נמצאים לחוד בטבע, אז אני לא מבין כיצד הוא יתפרק ולמה בדיוק).

arye9

New member
אולי

אולי למלא מים יותר קרים מהטמפרטורה החיצונית?

למעלה