למה בני אדם זה species מטומטם

pieceofmadness

New member
למה בני אדם זה species מטומטם

את השאלה הבאה הפניתי לעשרים אנשים שצמו ביום כיפור, בשעה חמש (שעה לפני צאת הצום): "מה נראה לך עדיף, להיות עכשיו - שעה לפני צאת הצום, או אתמול בשעה הזאת, כשהצום רק התחיל?" 19 מתוך הנשאלים ענו "ברור שעדיף להיות עכשיו, עוד שעה כבר נוכל לבלוס את כל המקרר!" 1 מתוך הנשאלים לא ענה תשובה ברורה, פשוט משום שלא הבין מה אני בכלל רוצה ממנו. ------------------------------------------------ אני חושבת שזה ממש מדהים! כלומר, שעה אחרי שהתחיל הצום, אף אחד עדיין לא רעב או צמא, והתחושה הפיזית היא אחלה. אתה רק *יודע* שמצפות לך 26 שעות צום. למחרת, שעה לפני צאת הצום, אתה כבר מת מצמא ומרגיש חרא, אבל *יודע* שעוד מעט תבוא הגאולה. אז אנשים מעדיפים ידיעה שכלית ע"ג נוחות פיזית, באופן גורף!!!!!!!! נכון שזה מגניב?

מתן4ל

New member
היית רוצה ליהיות אייזק ניוטון?

Q: דמייני לעצמך עולם בו לפתע היית אייזק ניוטון, והוא היה את. A: אוקי אז הייתי גבוהה ומכוערת... Q: לא! כאילו כן, היית גבוהה ומכוערת אבל זה לא הנקודה - היית עולה על דברים שהיום לומדים בכל בית ספר. A: אני כבר יודעת דברים שלומדים בכל בית ספר. (רק לצורך הדוגמא כן, זה לא שאני חושב שתלמיד בית -ספר יודע מה לומדים בבית ספר או משהוא כזה...) Q: אבל היית חיה בעבר שם אף אחד לא היה יודע את חוץ ממך. A: אבל אני לא אוהבת לא להתרחץ בשמך שנה ולשאוב מים מהבאר לבד... Q: לא היית מכירה דברים כאלה כמו ברז היית נולדת כשאת רגילה לזה וזה הדבר היחיד שאת מכירה - גם לא היית מכירה את החברים שיש לך היום. A: אוקי נשמע מגניב! מעניין מה הייתי עושה. Q: כן אם היה חי בתקופה של אייזק ניוטון מדען שיודע כל מה שאייזק ניוטון ידע והיה מתנהג כמו אייזק ניוטון, ובמקביל אם הייתה חיה היום במקומך ילדה שנראת כמוך ומתנהגת כמוך העולם היה נראה שונה לגמרי! A: טוב שיכנעת אותי אז אני רוצה להתחלף. Q: <שולף שרביט קסמים:> אברא קדברה <זיקוקים> <עשן>. קוראים לך איזק ניוטון? A: לא! מגניב זה פעל אני עדיין חושבת שקוראים לי טלי! A: <ממששת את הידיים שלה> מגניב אני חלקה כמו בחורה! A: ואני זוכרת את כל השיחה המפגרת של טלי על להחליף עם אייזק ניוטון - וואו זה ממש מדהים! A: וואו, אני הולכת לחברות שלי לשאול אותם אם אני אפילו לא נראת טיפה דומה לאייזק ניוטון. Q: חכי זה עוד לא הכל <שולף ספר הסטוריה> - תסתכלי "החוק הראשון של *ניוטון*" זה השפיע גם על העבר - יש חוק על שמך! A: אה החוק השני של טלי? Q: לא, החלפתם גם שמות. אז החלטת לקרוא לחוק שהמצאת "החוק הראשון של ניוטון" כי ניוטון הוא השם שלך אחרי ההחלפה. A: מגניב - חוק בפיסיקה על שמי! A: תוכל להחליף אותי גם עם אינשטיין? בקיצור, אני לא בטוח שהם הבינו את השאלה כמו: אם הייתי מעבירה אותך לאתמול והיית שבע כמו אתמול אבל מפחד כי היית צריך לצום יום אחר-כך אם היית יותר שמח מאשר עכשיו. אלא יותר כמו: אם הייתי מעבירה אותך לאתמול והיית רעב כמו עכשיו וצריך לצום יום אחר-כך אם היית יותר שמח מאשר עכשיו. שאז ברור שלא. חוץ מזה ברור שאף אחד שפוי לא ירצה לצום עוד יום לא? הרעב קטן יותר בתחילת הצום אבל למחרת תצטרך לעבור שוב את החוויה הזו לא? (או אולי ההחלפה היא: "אם הייתי מעבירה אותך לאתמול והיית שבע כמו אתמול ומפחד כי היית *חושב שאתה* תצטר לצום יום אחר-כך אבל לא *ברצינות* צריך לצום יום אחר כך אלא רק תחשוב שתצטרך"). בקיצור אני מניח שהתשובה של זהה שלו של זה שלא ענה תשובה כי הוא לא הבין מה את בכלל רוצה ממנו

pieceofmadness

New member
אל תזלזל באינטליגנציה של קבוצת המחקר שלי

הסברתי לאט, והם הבינו מהר. הבינו בדיוק מה אני רוצה! להיות אתמול במצב של אתמול, לא להיות אתמול במצב של היום ולצום עוד יממה, זה הרי מגוחך! (עובדה שהם חככו בדעתם, אחרת לא היה בכלל מה לחשוב) בקיצור, חזיז ורעם!! כלומר, אין בניסוי הזה בשורה, אבל יש בו המחשה מדהימה! לא?

מתן4ל

New member
זה לא האינטילגנציה של קבוצת המחקר זה האינטילג

(טוב שאין מקום בכותרת
) השאלה הזו מנוסחת דפוק, ולא, אני ממש לא בטוח שהם הבינו בדיוק למה התכוונת. אם היית נותנת להם *לבחור* בין 2 האופציות בפועל (היה ממש קורה להם מה שהם בוחרים) התוצאות היו שונות. ובתור התחלה נראה אותך מוצאת ניסוי שמתחיל ב: "אם תבחרו בדרך א' אני יעשה כך וכך, ואם תבחרו בדרך ב' אני יעשה לכם כך וכך(למשל תצומו יום)" בלי "אם הייתי אתמול" (בהודעה הקודמת קיבלת מספיק דוגמאות למה זה גרוע...) אגב, אם הבנתי למה את מתכוונת אין אפילו דרך מעשית לבדוק את השאלה שלך...

pieceofmadness

New member
אל תהיה כזה מעיק!

לא התיימרתי לעשות כאן משהו מדעי, זאת בסך הכל שאלה פשוטה שאנשים הבינו ישר ולא עקום כמו כולם כאן, וגם אם יש לי חורים בהסקת המסקנה (מה שכמובן אין לי, אבל אני מושפעת מהחברה
) זה עדיין מגניב בעיניי. קח את זה איך שאתה רוצה.

מתן4ל

New member
היטלר תציל אותי...

(שגיא, תודה על התירוץ - לא הייתי עולה על השיטה הזו להיכנע בלעדיך) טוב בסדר הפסקתי ליהיות מעיק - אין לי בעיה עקרונית עם זה שמחשבה משפיעה יותר מהמצב הגופני. אני אשתדל לפתוח שרשור אחר על משהוא מעניין אם יהיה לי.

pieceofmadness

New member
אולי הייתי בוחרת באותה צורה, אבל זה לא רלוונט

זה מוביל לנוחות פיזית בסוף, אבל כרגע אתה מתענה!! אתמול לא הרגשת את זה בכלל!! זאת הנקודה שלי, אנשים העדיפו ידיעה על נוחות ע"פ הנוחות עצמה!

sagima

New member
תחשבי על זה ככה

מישהו הולך לדפוק לך פטיש ביד, מה עדיף רגע לפני שהו פוגע ביד או רגע לפני שאת שמה את היד במים קרים? הוא בכל מקרה הולך לדפוק את הפטיש ביד שלך, את לא יכולה לעצור את זה, אז לא עדיף שהחלק ה"קשה" יהיה כבר מאחוריך?

pieceofmadness

New member
זה בדיוק העניין!!

אני הוכחתי שכל מה שבעצם חשוב לאנשים זה הידיעה השכלית, ולא ההרגשה הפיזית. הבהרתי לאנשים שהשאלה מכוונת על "באיזה *רגע* עדיף לכם להיות, איזה *רגע* יותר טוב מבחינתכם!" הרגע של לפני הפגיעה הוא עדיף פיזית, אבל יש לך stress מנטאלי. לעומת זאת אחר כך אין לך את זה, אבל היד שלך מחורבנת לגמרי! וזה כואב!! אז זה מגניב! אנשים מעדיפים שקט נפשי ע"פ שקט גופני מעשי.

sagima

New member
לדעתי את לא מבינה נכון את ממצעי המדגם

זה לא שאנשים מעדיפים שקט נפשי, הם פשוט מסוגלים לחשוב ""מה יקרה" הם מבינים שיש סיבה ותוצאה, בגלל זה הם מעדיפים את הרגע שממנו ועד ש"הכל נגמר" יעבור הכי קצת זמן ככה שסה"כ הסבל שלהם יהיה מינימלי. אם היית שואלת אותם באיזה רגע אתה מעדיף להיתקע לנצח התשובה הייתה שונה.

pieceofmadness

New member
אוף איתכם!

הקטע לא היה על להיתקע לנצח, בזה אין שאלה בכלל!!! השאלה היתה על מצוקה פיזית מול מצוקה מנטאלית רגעית. ובגלל שלדבריך אנשים "פשוט מסוגלים לחשוב מה יקרה הם מבינים..." וכו וכו וכו, הם בחרו באפשרות הראשונה. יש בזה פואנטה, כי אם הייתי שואלת אותך מה יותר חשוב לאנשים, נוחות פיזית או מנטאלית, לא בטוח שהיית יודע.

sagima

New member
אןף איתך!

זה לא קשור לנוחות פיסית או מנטלית, זאת הידיעה שעוד רגע זה נגמר (גם הפיסי וגם המנטלי).

pieceofmadness

New member
מה יהיה??

A : "הידיעה שעוד רגע זה נגמר" - נוחות מנטאלית. B : בטן רגועה - נוחות פיזית. אתמול בלילה היה B, ולא היה A. לפני סוף הצום היה A ולא היה B. מסקנה: אנשים מעדיפים A על B. מה כל כך קשה??

prefect

New member
השאלה היא מה כל כך מפתיע?

גם לאדם שנפל מהצוק צריך להיות נחמד ונוח, לא? יש מתנדבים?

sagima

New member
יהיה טוב

A: "מה נראה לך עדיף, להיות עכשיו - שעה לפני צאת הצום, או אתמול בשעה הזאת, כשהצום רק התחיל?" B: אתמול היה לי עוד יום שלם לסבול (מנטלית ופיסית), ועכשיו זה הולך להיגמר בעוד שעה. "עדיף את עכשיו". and... scene הבחירה היא לא בין סבל מסוג א או מסוג ב, אלא כמה זמן הוא ימשך, וכולם מעדיפים את המשך הקצר יותר (טוב לא כולם, יש מזוכיסטים גם)

pieceofmadness

New member
נו!!

"אתמול היה לי יום שלם לסבול, מנטלית ופיזית" - ככה אתה חושב בשכל. אבל איך אתה מרגיש *ברגע זה*? פיזית? טוב!! למחרת כבר לא יהיה לך לחשוב על "יום שלם לסבול מנטלית ופיזית" אבל המשקעים שלו מעיקים עליך באופן מעשי. מה נסגר איתכם?

sagima

New member
...

מה ה משנה מה אני מרגיש מתי? את הבחירות שלי אני עושה אחרי שאני חושב. אני מרגיש כאילו זה דו שיח חרשים, אז דיי, ורק כדי להיות בטוח שזה יגמר - זה ממש כמו היטלר (ולא איכפת לי מי הפסיד עכשיו בוויכוח).

מתן4ל

New member
תקרא את האותיות הקטנות...

"כל שימוש מכוון בחוק גודווין למטרת סיום פתיל הדיון אינו תקף" (אבל זה אכן דיון חסר טעם)

למעלה