למה בעצם אין dvd/וידאו של ההופעות של הצד האפל

למה בעצם אין dvd/וידאו של ההופעות של הצד האפל

המקוריות מהשנים 1973-5, הלווי והיית כאן מ 75-77 ושל החומה מ 79-81 ? כל סיבוב הופעות מהשנים האחרונות מוליד סרט וידאו. גם בשנות ה 70 ואפילו בש/נות ה 60 היו להקות שהסריטו הופעות, הביטלס, הרולינג סטונס ועוד. האומנם אף פעם לא הסריטו הופעה של הצד האפל בשנת 1973 או 1974 או שיש סרטים כאלו שאינם מופצים מסחרית.

The Walrus

New member
הלוואי שהיה צילום של זה

לא ידוע על קיומו של שום תיעוד וידאו של הופעה של פינק פלויד בין השנים 73-80, מלבד כמה תיעודים חלקיים במצלמה ביתית ובאיכות גרועה (יש לי אותם, ממש לא מציאה). לכן אין שום DVD... דווקא קיים צילום מקצועי של הופעת החומה ב81 בearls court. הפילמים נמצאים אצל רוג'ר ווטרס. יש לי את ההופעה על DVD, ואני יכול להעיד שההופעה מדהימה ונראית מדהים... למרות שהאיכות לא מדהימה (אם כי טובה). למה לא מוציאים אותם? תשאל את רוג'ר ווטרס.

תתפלא, אבל

בשנות השבעים לא היה מקובל להסריט הופעות. טכולוגיית הוידאו לא היתה עדיין מפותחת, ולהסריט - בכל מדיום שהוא - היה עסק יקר. לא היתה גם סיבה מסחרית לכך, שכן לא היתה עדיין דרך להפיץ את זה, מלבד סרטים באורך מלא (ע"ע פומפיי, סרטים של לד זפלין, הסטונס וכד', ששווקו לקולנוע).

עדיין, אפילו לפי מה שאת אומרת

פלויד היו בשיא ההצלחה, סרט של הופעה של הצד האפל, הלווי והיית או החומה לא היה מצליח בקולנוע , לא היה מחזיר את ההשקעה שלא לדבר שהם כבר היו עשירים ויכלו להרשות לעצמם ההוצאה ? חוץ מזה מ 1976 ואילך יש מכשירי וידאו ביתיים.

זה לא מדוייק

קודם כל, ל"החומה" אכן עשו סרט, כזכור לך.... סרט הופעה של Dark Side היה, אולי, הגיוני, אבל באותם ימים ממש יצא "פומפיי" לאקרנים - הוא הופק במקור כסרט טלוויזיה, ובעקבות הצלחת Dark Side שווק לקולנוע, במקום זאת. כמדומני שהם לא הופיעו בסביבות יציאת WYWH, אבל הם כן הופיעו עם Animals, בסיבוב מצליח מאוד. בכל מקרה, השקעה בסרט כזה, של הופעה "נטו", לא היתה באה מכיסה של הלהקה, אלא ממפיקים חיצוניים. כמה שהם היו עשירים, הפקת סרט זה עסק יקר מאוד, אפילו בשביל כוכבי רוק. חברות התקליטים לא השקיעו בדבר כזה, אז. אפילו קליפים "רגילים", בקושי היו (הם נקראו "פרומואים" באותם ימים). במקום זאת, חברות התקליטים השקיעו *באלבומים* של הופעות חיות. זה היה השוס הגדול בשנות השבעים, ונועד בעיקר להלחם במכת הבוטלגים, שפשתה אז. אלבומי הופעה כפולים, ומשולשים, ומרובעים, יצאו בהמוניהם. באשר לוידאו, נכון שטכנולוגיית הוידאו היתה קיימת כבר בשנות השבעים, אבל היא לא נהייתה פופולרית עד תחילת שנות השמונים. אני זוכרת את התקופה היטב.

maymeital2

New member
זוכרת את התקופה טוב מאוד

אפשר לשאול בת כמה את ? חשבתי ש-25 משהו כזה

avki

New member
ציף אמנם מבוגרת בהרבה במניין השנים,

אך היא צעירה במובנים אחרים מרוב האנשים בני ה25 ומעלה שאני מכיר.

זאת אף זאת...

במהלך ההפקה של Seven Ages of Rock שלחו המפיקים פניה נרגשת לאתרי הפלויד, עם בקשה שאם למי מהאוהדים יש צילומים מהתור של Animals, הם ישמחו להשתמש בפילמים. למיטב ידיעתי, הם העלו חרס בידם.

RoieL

New member
מה?

אם אני לא טועה הקטע שבו דייב נראה נגעל מזה שרוג'ר ירק על המעריץ, הוא מהסיבוב In The Flesh?, שהוא הסיבוב של אנימלז (שבהמשך היווה השראה לחומה).

The Walrus

New member
זה לא סותר

יש תמונות מצולמות, אין וידאו. בעצם יש וידאו חלקי וביתי באיכות ירודה, לא שווה מי יודע מה.

MrBurns

New member
זה לא מעריץ ירק על רוג'ר?

לא ידעתי שרוג'ר הוא זה שירק על מעריץ.

למעלה