קשה מאד לעקוב אחרי הגנים
אחת הבעיות העיקריות שנובעות מהינדוס גנטי כמו שפרט vegan יכולה להיות מומחשת ע"י המקרה הבא שקרה בארה"ב (היום קרס לי ההארד=דיסק ונמחקו לי כל הקישורים, אז אין לי קישור לכתבה המקורית אבל אני אשתדל לחפש אותה) - בארצות הברית כל נושא ההינדוס הגנטי מאד מוסדר ומוגדר ע"י חקיקה. יש זנים בעלי גנים של הדברה עצמית שמותרים לאנשים ויש זנים שמותרים רק לבהמות. (שאלה ראשונה שהקורא הנבון צריך להיות מוטרד ממנה - אז מה אם הפרה אוכלת את הרעל ולא אנשים, הרי אח"כ אנשים אוכלים את הפרה, לא?) הבעיה היא שמבחוץ כל הזנים נראים אותו הדבר, והתברר לאחר כמה זמן שזנים שהיו מותרים רק לבע"ח הופיעו פתאום במוצרים לבני אדם, ז"א שאותם חומרי הדברה שכבר כן היו מספיק חשודים בעיני ה-FDA כדי שיאסרו לאכילה ע"י בני אדם בכל זאת הגיעו להם לצלחת, אפילו במוצרים של רשתות מובילות כמו טאקו=בל ודומיהן (המקבילה האמריקאית של תפוצ´יפס). לא ניכנס עכשיו ללמה ואיך קרה הפיאסקו הזה, אבל ה-FDA הורידו מדפים שלמים מהסופרים ובדקו וגילו שהכל היה "נגוע" בגנים שמלכתחילה אסור היה להרשות להם להכנס בכלל לאוכל שלנו. כמובן שטאקו בל ואחיותיה בכו שהן מפסידות כסף, ומה, ולמה, ובכלל לא מסוכן וכדומה, כי מה שמעניין אותם זו השורה התחתונה, ולא הבריאות שלך, חס וחלילה... (במילים אחרות- כשיוצרים מפלצת, לא תמיד היא רוצה להשאר בארון...)