למה בעצם אנחנו מיתנגדים לסויה שעברה

rastotman

New member
למה בעצם אנחנו מיתנגדים לסויה שעברה

שינויים גנטיים?
.

vegan

New member
הסברים

1. הצמחים אותם אנו אוכלים נוסו על ידי בני אדם במשך אלפי שנים ומכאן יש מידע רב על בטיחותם. מוצרי מזון מהונדסים גנטית קיימים לכל היותר שנים מעטות ויש בכך סיכון רב, בפרט לגבי נזקים אפשריים ארוכי טווח. 2. שימוש נפוץ במוצרים מהונדסים גנטית הוא ייצור חומרי הדברה על ידי הצמח. בעייה אחת היא בטיחותם של חומרים אלה - ראו סעיף קודם. הבעייה השנייה היא החשש שהדבר יאיץ יצירת מוטציה של חרקים שיהיו עמידים לחומרי ההדברה וייגרמו נזקים לגידולים אחרים שמשתמשים בהם בחומרי הדברה. מכיוון שאני לא כל כך תומך בהדברה, נושא זה אינו מטריד אותי במיוחד. הבעייה השלישית היא הדברה של חרקים שאינם מזיקים. ישנו פרפר גדול ויפה הנמצא כיום בסכנת השמדה כתוצאה מכך ומהווה סמל של המאבק. 3. שימוש אחר הוא יצירת זן העמיד לקוטלי עשבים. כך ניתן לקטול באופן סלקטיבי עשבים, חוץ מהגידול הרצוי. הבעיות - שימוש מוגבר ברעלים המזיקים לבריאות ולסביבה והחשש להכלאה שתיצור עשב עמיד שייגרום נזקם לגידולים רבים. 4. עוד שימוש הוא יצירת זנים עקרים שלא ניתן להרבותם. המטרה היא ליצור תלות בתאגידים המספקים את הזרעים ולחייב את החקלאים לקנות זרעם חדשים מדי שנה. הבעייה העיקרית היא חברתית-כלכלית. ישנו גם חשש להכלאות שישפיעו על צמחים אחרים - צמחי בר או גידולים חקלאיים, ויגרמו להכחדתם. בהקשר של זכויות בעלי חיים, שומעים לפעמים על החשש להכללת גנים של בעלי חיים, אבל זו לא הבעייה העיקרית. ראשית, לא ידוע לי על שימוש מסחרי בגנים מהחי בצומח (יש שימוש בגנים מחיידקים). שנית, השתלת גן מבעל חיים אינה הופכתאת הצמח לבעל חיים עם מודעות.

guruyaya

New member
אבל חסר פה הסבר

מדוע ההתנגדות לשימוש בסויה מהונדסת, נוגע לצמחונות וטבעונות (למעט השורות האחרונות, שלפחות אותי לא ממש משכנעות).

vegan

New member
לא מאד קשור

זה יותר עניין של בריאות ואיכות הסביבה. הסיבות שנתקלים בזה אצל צמחונים: 1. צמחונים וטבעונים בריאותיים ובכלל מודעות גבוהה יותר לתזונה בריאה אצל צמחונים 2. מודעות גבוהה יותר לאיכות הסביבה 3. התנגדות לא מאד מוצדקת, המבוססת על חשש משימוש בגנים מבעלי חיים. 4. השימוש בסויה נרחב יותר אצל צמחונים.

sheda0ktana

New member
קשה מאד לעקוב אחרי הגנים

אחת הבעיות העיקריות שנובעות מהינדוס גנטי כמו שפרט vegan יכולה להיות מומחשת ע"י המקרה הבא שקרה בארה"ב (היום קרס לי ההארד=דיסק ונמחקו לי כל הקישורים, אז אין לי קישור לכתבה המקורית אבל אני אשתדל לחפש אותה) - בארצות הברית כל נושא ההינדוס הגנטי מאד מוסדר ומוגדר ע"י חקיקה. יש זנים בעלי גנים של הדברה עצמית שמותרים לאנשים ויש זנים שמותרים רק לבהמות. (שאלה ראשונה שהקורא הנבון צריך להיות מוטרד ממנה - אז מה אם הפרה אוכלת את הרעל ולא אנשים, הרי אח"כ אנשים אוכלים את הפרה, לא?) הבעיה היא שמבחוץ כל הזנים נראים אותו הדבר, והתברר לאחר כמה זמן שזנים שהיו מותרים רק לבע"ח הופיעו פתאום במוצרים לבני אדם, ז"א שאותם חומרי הדברה שכבר כן היו מספיק חשודים בעיני ה-FDA כדי שיאסרו לאכילה ע"י בני אדם בכל זאת הגיעו להם לצלחת, אפילו במוצרים של רשתות מובילות כמו טאקו=בל ודומיהן (המקבילה האמריקאית של תפוצ´יפס). לא ניכנס עכשיו ללמה ואיך קרה הפיאסקו הזה, אבל ה-FDA הורידו מדפים שלמים מהסופרים ובדקו וגילו שהכל היה "נגוע" בגנים שמלכתחילה אסור היה להרשות להם להכנס בכלל לאוכל שלנו. כמובן שטאקו בל ואחיותיה בכו שהן מפסידות כסף, ומה, ולמה, ובכלל לא מסוכן וכדומה, כי מה שמעניין אותם זו השורה התחתונה, ולא הבריאות שלך, חס וחלילה... (במילים אחרות- כשיוצרים מפלצת, לא תמיד היא רוצה להשאר בארון...)

למעלה