למה בעצם ללמוד פסיכולוגיה קלינית?

למה בעצם ללמוד פסיכולוגיה קלינית?

עברתי כאן על כמה שרשורים וממה שראיתי בשורה התחתונה ללמוד עבודה-סוציאלית קלינית או קרימינולוגיה קלינית זה יותר קל כי לא צריך לעשות מתא"ם והתואר עצמו פחות מפרך ובתכלס אין הרבה הבדלים בין ההכשרות האלה.
אז למה בעצם לעשות את כל המסלול של פסיכולוגיה קלינית, רק בגלל היוקרתיות?

beltal8

New member
עוד רעיונות

יש את עניין ההתמחות, שהוא מבאסי אבל בתכלס מאוד מאוד תורם ונחוץ ומעשיר לעבודה טיפולית.. יש גם את עניין האבחונים שרק פסיכולוגים יכולים להעביר.
&nbsp
ואני לא בטוח בקשר לזה, אבל יש מוסדות (מחלקות פסיכיאטריות) שלא יקחו עו"סים קליניים, אלא רק פסיכולוגים. אני לא יודע אם זה באופן גורף, אבל אני יודע שבכמה מחלקות זה ככה.

sense9

Member
מנהל
איפה הקרימנולוג הקליני שהגיב אליי לא מזמן?

לדידו אין הרבה הבדל באמת בין קר' קליני לפס' קליני, אם כי לפי מה שאני יודעת קר' קליני מטפל באנשים נפגעי נפש או עם הפרעות אישיות ולא מוסמך מעבר לזה.
+ ממה ששמעתי, לקר' קליני יותר קשה להשיג עבודה במקומות מסויימים אא"כ יש לו פרוטקציה. אבל..לא יודעת עד כמה זה נכון. מצד שני, לפעמים גם בפס' קלינית זה ככה.
&nbsp
&nbsp

bennyhemo

New member
כנראה שזה הבדלים רק בגישות, זה מה שאני מנסה לברר, אבל ו...

בסופו של דבר תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ותואר שני בעבודה סוציאלית מגיעים לאותו טיפול בשיחות פסיכותרפיה וכנראה שיש לעבודה סוציאלית יתרון קטן, לפחות ככה אני מאמין..
&nbsp
הבנתי מצב אחר בכלל שאם עושים תואר ראשון בעבודה סוציאלית עם קורס פסיכותרפיה אפשר לטפל גם, אז למה בכלל להתעקש על פסיכולוגיה אם הכיוון לטפל בשיחות.

sense9

Member
מנהל
בכל זאת

היקף ההכשרה הוא אחר לגמרי. א"א להשוות מסלול של פס' קלינית למסלול מקוצר. מן הסתם זה גם משפיע על בחירת המטופל, בתוספת ה'יוקרתיות' של המקצוע.
יתרון נוסף זה שפסיכולוג רשאי לאבחן בניגוד לעו"ס.

ELLA1992

New member
היי, אני מכירה מישהי שעשתה תואר שני בקרימי' קלינית

ולאחר מכן למדה סקסולוגיה ופתחה מרפאה פרטית ואפילו עובדת כסקסולוגית דרך קופ"ח כללית, מטפלת בעיקר קורבנות נפגעות תקיפה מינית- שילוב מעולה של סקסולוגיה עם קרימינולוגיה.
תמיד ניתן באמצעות קצת יצירתיות למצוא רעיונות נהדרים לשילוב.
פסיכולוגיה קלינית - הסיבה שיותר קשה להתקבל ויש מתא"ם היא בעקבות הביקוש הרב.
מה שיותר קשה להתקבל אליו לא בהכרח יותר קשה ויותר "יוקרתי".

שני המקצועות נפלאים ומדהימים בעיניי.

ELLA1992

New member
"איפה הקרימינולוג הקליני"

נשמע שאת כאילו מנסה להוכיח כמה שפסיכולוגיה הוא תחום יותר יוקרתי, חבל
אין כאן תחרות
ואין לך למה לנסות להוכיח שזה יותר "שווה"
כל מקצוע הוא עולם ומלואו ויש לתייחס לכל אחד מהמקצועות בכבוד הראוי לו ובשווין

קושי להתקבל והכשרה קשה אינם מדד ליוקרה.

למעלה