למה בעצם צריכים מטוסים?

LucidGuess

New member
למה בעצם צריכים מטוסים?

לא מצאתי פורום יותר מתאים לשאלה שלי
היום בעידן שבו אפשר לשגר טילים ממרחק רב וליפגוע בדיוק של חצי מטר במטרה המרוחקת מאות קילומטרים ממקום השיגור, למה בעצם עדיין אנחנו צריכים לישלוח מטוסי קרב ולסכן את חיי הטייסים?? האם במקום לישלוח שישה מטוסי F-15 להפציץ מטרה כלשהי בסוריה או באירן אי אפשר פשוט לשגר טיל שיעשה את אותה עבודה בדיוק ובלי לסכן חיי אדם? למה בעצם אנו זקוקים כיום למטוסי הפצצה כשיש טילים מאד מדוייקים? לוסי(ד)
 

arifell

New member
יכול להיות שיש מקומות בהם דרושה

החלטה של יצור אנוש ולא של מחשב
 
אני אנסה להסביר

מטוסים הם יותר מרתיעים ומוחשיים. ולא לכולם יש טכנולוגיה לשיגור מדוייק של טילים...(עירק לדוגמה) דבר שני טילים הם לא עסק זול בעוד שפצצות של מטוס יחסית יותר זולות. שלא לדבר על טילים בליסטיים (בין יבשתיים) שמספר מדינות יחסית מצומצם מחזיק. למטוס יש אפשרות בקרה יותר טובה על כל פעולה שיבצע. ולכל מערכה בימנו חייבים שליטה אווירית איווקס שחייבים מטוסים שיגנו אליהם. מה לעשות שלווין נע במסלול ולא תמיד זמין. (בספר הדב והדרקון קלנסי מביא מערכה בשדה קרב עתידי שמראה את חשיבות השליטה האווירית, מזל"טים ויכולת לראות כל תנוע און ליינ ולהגיב) אם יש צורך בסיבות נוספות הסמך לספק.
 

LucidGuess

New member
גם אני חשבתי שזה בעיקר כסף....

למרות שזה מאד יקר, עדיין נראה לי שעדיף לשגר כמה טילים יקרים ומאד מדוייקים ( ואני בטוח שלצה"ל יש כאלו ) לעבר מטרות בעומק שטח האוייב מאשר לישלוח לשם מטוסים ולסכן את חיי טייסינו וחיילינו. בכל מקרה, זה טוב כנראה רק עבור מטרות נייחות כמו מפעלים או תחנות כוח שיודעים את המיקום המדוייק שלהן ואפשר לשגר להם טיל, אך עדיין יש צורך כנראה במטוסי קרב ( ומסוקים ) כדי להשמיד לדוגמה טנקים ואמצעים ניידים אחרים של האוייב שתנועתם דינאמית והם זזים כל הזמן. ביי, לוסי
 

Henryf

New member
מיקום מדויק.

הרי מה שרואה טייס במטוס, יכול גם לראות גם המפקד בחדר הפיקוד, דרך מצלמת הווידאו. המצאה חדשה: למצלמות הווידאו יש גם זום. המצאה עוד יותר חדשה: יש מצלמות ווידאו המצלמות רק פליטת חום, או אינפרא אדום. אפשר לשים מספר מצלמות, כאשר כל בקר בקרקע אחראי על זווית ראייה אחרת. וכל זה ניתן לניתוח מיידי, בראייה יותר אובייקטיבית. בשיתוף מספר אנשי מקצוע בו זמנית. אין לי ספק שזה העתיד (אם לא ההווה), לא רק מטעמי איכות אינפורמציה, חיי אדם, גם מטעמים תקציביים. רמת ביטחון הטיסה לא צריכה להיות כה גבוהה, כי אין חיי אדם להציל. זו הורדה דראסטית במערכות טיסה, ציוד חרום, מערכות הגנה וחילוץ, אמון טייסים. צריך מספר ילדים בני 14 עם נסיון בנינטנדו.
 
כדי שהמפקד בחדר הפיקוד יראה...

צריך להיות משהו באוויר שם...לווין לא יכול להיות שם כל הזמן לכן צריך מזלטים וכדי שלא יפילו אותם (יש טילי נ"מ בעלי טווחים של עשרות ק"מ) אז צריך שיהיו מטוסים להגן עליהם והטכנולוגיה היום עדיין לא מאפשרת למחשב לעשות את זה.
 

Henryf

New member
למה לא מזל"ט?

אם יש חשש מהפלה, אפשר לשלוח 50 מזל"טים. סטאטיסטית יש סיכוי רב שלפחות אחד ישרוד. יש יותר סכוי לביצוע המשימה, בעלות הרבה יותר נמוכה, ללא סכון חיי אדם.
 

Deathatred

New member
כבר משתמשים במלט"ים

חיסול אנשי אל-קעידה בתימן בוצע ע"י הPredetor, מטוס-קרב-ללא-טייס בעל יכולת של שיגור טילי הלפייר. כרגע, הפרדטור מסוגל לשאת רק שני טילים אך ארה"ב בשיתוף ישראל (אלא מה?) כבר עובדים על דור חדש של מל"טים בעלי יכולת נשיאת חימוש גבוהה יותר וטווח פעולה רחב יותר. טכנולוגיית המל"טים המשגרים טילים עדיין בחיתוליה וכרגע רק לארה"ב יש את היכולת הזאת.
 

Deathatred

New member
הסיבה העיקרית

טילים בליסטיים יקרים למדי והם נשק חד-פעמי בעוד שבמפציצים אפשר להשתמש מספר רב של פעמים ולבצע הפצצות מרובות באופן רציף לאורך זמן. בקשר סיכון חיי הטייסים, בד"כ משימות הפצצה לא מלוות בסיכון רב ותמיד נשלח ליווי של מטוסי קרב להגן על המפציצים. בקשר להפצצות במדינות כמו סוריה או עיראק או איראן - העליונות האוירית של צבאות המערב כמעט מוחלטת כנגדן. בנוסף, מטוס מסוגל לפגיעה כירורגית מדויקת יותר (כמו נגד טנקים ומבנים בודדים) מאשר טיל בליסטי בעיקר כי הוא נושא חימוש בעל פחות חומר נפץ (אף אחד לא יבנה טיל בליסטי עם פחות מטון חומר נפץ - זה לא משתלם).
 
גם כדי

ליירט מטוסים מעל שטח אויב. טילי קרקע אוויר הם בעלי טווח מוגבל מאוד ודיוק נמוך, מטוסים הם תחליף מאוד יעיל לשם כך.
 
טילים.

טילי תווח ארוך גדולים, יקרים ולא מדויקים. טלי תווח קצר צריכים להגיע איך-שהוא לתווח פגיעה.
 

alomm

New member
בקשר לפרזטור

אז יש גירסה 2 היא תחומש כבר ב 8 טילים ובמערכת קטנה שיוצאת ממנו שיכולה להיכנס לבתים ולסמן מטרות לנעילה בליזר
 
למעלה