למה ג´אז מדהים אותי

~Jazz Girl~

New member
למה ג´אז מדהים אותי

יכול להיות ערב ג´אז של שיר אחד וכל אחד יבצע אותו אחרת, עפ"י מה שהוא מרגיש, התחושות, הרגשות - הקצב שהוא מכתיב לעצמו... יש משהו ג´אז, הפתיחות והחופשיות, אתם חושבים שאולי נגני/זמרי הג´אז הם אנשים פתוחים כדרך חיים? סתם מחשבה..

V.W

New member
דבר אחד אני יודע

הם אנשים מאוד נחמדים כך זה נראה לי ממפשגים עם אומנים שונים לפחות כל פסטיבל ג´אז אני מנסה (ותמיד מצליח) להכנס לאחורי הקלעים ולדבר עם האומנים והם מאוד נחמדים בעיקר הנגנים של הביג בנדס למינהם, בפאסטיבל הבא אני גם מתכוון ללכת לכיתות אומן זה בכלל צריך להיות מדהים

הייתי בכיתת אומן...

של דייב ווקל שהוא היה בארץ וזה היה מטורף הבנאדם גאון על תופים הוא הסביר למה אסור לנגן על גומי איך צריך לאחוז את המקל לדעתו איך לעשות קטעי רוק מורכבים ועם שינויי קצב גדולים בקיצור היה ענק והוא חתם לי על הסנר!!!!!!!!!!!!!! כמובן שזה ממוסגר ותלוי אצלי בחדר.... בקשר לפסטיבל גאז אני עוד לא הייתי בשום פסטיבל גאז אבל בתיכנון שנה הבאה בכל מקרה אח שלי שהוא מתופף גם ובנוסף זמר עם קול באס מדהים (גם לי יש באס סביר) היה והוא דיבר עם הקול באס של טייק סיקס (6) המעולים והוא חתם לו BASS POWER RULES ענק הא????

Sir_Oscar

New member
אני חושב שכן.. (או לפחות מקווה)

בכל המפגשים שלי עם אנשים העוסקים בג´אז ואפילו כאלה ש"רק" שומעים ג´אז תמיד הייתי יכול למצוא את אותה פתיחות וחופשיות - כפי שתיארת אותה. הג´אז הוא אכן מדהים!

root

New member
אני חולקת על שלושתכם..

תראו, יכול להיות שהאנשים שפגשתם באמת כאלה - אני לא מזלזלת בכך... חלילה. אבל.. מפה ולצאת בהכללה די מטופשת, שתמיד מציקה לי, במיוחד כשזה נוגע בדבר כל כך חופשי וסובייקטיבי כמו מוסיקה, קצת מפריע לי. אנשים פתוחים?.. כמה מכם שומעים עוד דברים פרט לג´אז והתוספות שלו? מנהל יקר, השארתי לך אותה תגובה בערך גם בפורום של מוסיקה שחורה, ההכללה שעשית, זה לא נקרא אדם פתוח... אני מציעה קצת למתן את הענין.. ולעניין המוסיקה - בשבילי ג´אז זה תמיד מזכיר את ההתחלה, את הראשוניות, את הפשטות ועם זה כל כך מורכב. יום טוב.

V.W

New member
באתי בפתיחות למוזיקה הזאת

אבל מה שיש היום באמ טי וי שלטענתכם נקרא מוזיקה שחורה, זה לדעתי בושה למוזיקה השחורה המקורית והאמיתית...

root

New member
אתה מוכיח את טענתי...

מנהל יקר, שמע, אני לא יודעת אם קראת את התגובה שהשארתי לך בפורום מוסיקה שחורה..אם כן, כנראה שלא הבנת אותה. א. כשאתה אומר "לטענתכם" - תגיד לי, זה נקרא פתיחות או הכללה או פשוט משהו מביש? ב. בושה למוסיקה "האמיתית" - מי קבע מה זה אמיתי?... זה פתיחות? ג. מה זה מה שיש באם טי וי? מה אתה מכליל?... גם קומון בMTV, והוא משובח בצורה בלתי יאמנת ממש... ומוסיקה שחורה?... תגיד לי, מאיפה באת? ד. אני לא מאמינה שבאמת באמת בפתיחות, כי היית רואה דברים אחרת, אני חושבת שאתה תקוע בדעות שלך וסליחה שאני אומרת לך, אבל כנראה המוח שלך נעול מלראות דברים אחרים... היפ הופ וג´אז זה דברים שונים שהמוצא שלהם זהה... פחות או יותר. ושוב, לך תקרא את התגובה שכתבתי לך שם... ועוד כמה אנשים. אני מקווה שבתור מנהל פורום, לא תכליל כאלה דברים, ושוב, במיוחד כשמדובר במוסיקה, במיוחד עניין הסטריאוטיפ המגעיל "לטענתכם"... מה זה צריך להיות? יום טוב. רוט, שקצת מעוצבנת..

magic jam

New member
תראי..

זה דיי נכון שבערוץ MTV אין מזוקיה איכותית ועל רמה, אפשר ללמוד שם יותר מסחר מאשר מוזיקה, זה בטוח... אבל כמובן שאי אפשר להחליט מה יותר יפה, זה כבר עניין של דעה.

שוקי.

New member
MTV ממוסחר,וגאז לא?

ילדים תחזרו לקרקע מוצקה,למה נגן גאז מנגן לשם שמיים? הכניסה למועדונים היא חופשית? הם מחלקים דיסקים בקרנות רחוב כדי שתלמדו לאהוב גאז? מוסיקת גאז היא ככל מוסיקה רק שהאמן נגיש יותר מעצם ההופעה במועדון קטן לעומת נומר נגן פילהרמונית שמנגן בהיכל התרבות.ובמה הם פתוחים יותר? שמעתי לפני זמן מה רביעיה קמרית על גבעה בגליל והם היו נחמדים ופתוחים להדהים ,הקרבה לקהל עושה את זה ולא סוג המוסיקה.

MuffinMan

New member
יש הבדל בין מסחור לפרנסה

אז אתה רוצה שכולם יעבדו בחינם... בלי כסף.. בן אדם חייב פרנסה. ויש הבדל גדול בין זה למוזיקה שממוסחרת שזה מויזקה רק בשביל כסף

greblin

New member
יש אמנים ויש אמנים

יש אמנים כמו Kenny G הסקסופוניסט שהתמסחר יותר מדי וכמו צ´יק קוריאה, שאני חושב שהוא בין הפסנתרנים והמוזיקאים הגדולים שפגשתי (כן כן פגשתי כשהוא היה בארץ, ודיברתי איתו) שגם הוא קצת התמסחר בשנים האחרונות. אבל אמנים כמו מקס רואוץ´ הוותיק שהגיע לארץ או ביל אוונס (בתקופתו), או מייק שטרן או פאט מתיני שעושים את זה בעיקר בשביל האמנות ולא בשביל הכסף (לא שאני חושב שיש להם מינוס בבנק) אבל הם לא התמסחרו כמו רבים וטובים.

magic jam

New member
מייק שטרן

אני לא בטוח שיש לו הרבה כסף.. וגם את המוזיקה זה לא רק בשביל האמנות.. נראה בזמן האחרון זהוא לוקח את כל הקרדיטס לעצמו, בכל הראיונות בכל הסרטים, הבנאדם אגואיסט !!! למרות שאני לא מכיר אותו אישית.. דוגמק לזה שאין קשר בין נגן ג´אז לבין נחמד.

MuffinMan

New member
ונחזור לאמ טי וי

נגיד שגם ג´אז ממוסחר... אז איך אפשר להשוות לאמ טי וי - חוץ מהעובדה שזה סדנון שונה לחלוטין - ג´אז זה המוזיקאים הכי טובים, אמ טי וי זה פשוט 5 בנים זצירפו אותם לאולפן והם "יודעים לשיר" למרות שרוב הזמרות וזמרי הג´אז יש קול יותר יפה לדעתי... אז גם עם ג´אז ממוסחר הוא הרבה יותר טוב מאמ טי וי!!

greblin

New member
מייק שטרן

מייק שטרן בלי קשר לשום דבר הוא חולה נפש (יש לו משהו במוח באמת.) מייק שטרן ישב בברקלי שבבוסטון וכתב שעות על גבי שעות פרזות בכל מקום, והסאונד המסריח שלו (לטעמי) כל אלה זה לא למסחור או משהו כזה אלא לעצמו. והוא גם הצליח, למרוץ שהוא שחצן

greblin

New member
לא אמרתי שיש קשר

בין נגן ג´אז ובין נחמד אני מכיר כמה נגני ג´אז שהם פשוט מניאקים. אחד מהם אפילו עבד עליי כשקניתי גיטרה.

magic jam

New member
פגשתי כמה אמנים

הם היו דיי נחמדים, למרות שאני בטוח /שלא הספקתי ממש להכיר אותם.. חוץ מזה יש את המורה שלי שאותו אני מכיר, אפשר לדבר איתו על חוץ ממוזיקה והוא בנאדם אחלה, אבל אני לא חושב שיש הרבה קשר בין שני הדברים, אני בטוח שיכולים להיות אמנים שבחיים הם לא יהיו כ"כ נחמדים...

untitled

New member
לדעתי אין קשר

יש דוגמאות לזה ודוגמאות להפך ככה שזה אומר שבעיקרון זה לא ממש שייך. קחו לדוגמא את רוג´ר ווטרס, אמן שאני אישית מאד מחזיק ממנו, למרות שבתור בן אדם הוא לא משהו (הוא השתלט על ההרכב, ואחר כך תבע את חבריו על הזכויות לשם "פינק פלויד")

למעלה