למה גלי לא כותבת לעצמה שירים ?

willo1

New member
למה גלי לא כותבת לעצמה שירים ?

או שהיא כתבה ואני לא יודעת על זה?

לא שידוע לי...../images/Emo12.gif

אולי היא ניסתה, ראתה שזה לא הולך לה... רק לאחרונה (נראה לי מגלידה) היא התחילה להלחין
והיא עושה את זה ממש טוב (ע"ע "גרגר אחד יכול")

עדי 345

New member
היא כן!

זה גם מופיע בחידון מס' 1 באתר. היא הלחינה 12 שירים עד היום (פעם ראשונה היתה בתקליט "ביום שאחרי" בשנת 1992). אני באופן אישי אוהב את רובם הגדול, והנה רשימה של השירים האהובים עלי, שגלי הלחינה: "יש מנגינה", מתוך "ביום שאחרי" 1992 "לו הייתי", מתוך "ביום שאחרי" 1992 "סימנים", מתוך "סימנים" 1994 "אחריה", מתוך "סימנים" 1994 "חברות", מתוך "סימנים" 1994 "גלידה", מתוך "גלידה" 1998 "במקום אתך", מתוך "גלידה" 1998 "פני ילדה", מתוך "גלידה" 1998 "גרגר אחד יכול", מתוך "חבק אותי לאט" 2003 "מקום של אהבה", מתוך "חבק אותי לאט" 2003 ולשיר אחד בלבד היא כתבה את המילים: "משהו", מתוך "סימנים" 1994 אני ממליץ בחום שמי שעדיין לא מכיר, ישמע את השירים הנ"ל. אני חושב שיש לגלי יכולת הלחנה טובה מאוד, לחנים פשוט יפהפיים!

שרית7

New member
לעדי לא מאמינה שתפסתי אותך על טעות

שכחת שהיא כתבה גם את מילות השיר "קח אותי הביתה" - שיר הנושא של אלבום הרוק שלה שיצא בשנת 81' (אינפורמציה למי שלא יודע)

כתבה אני לא בטוח..

אבל הלחינה את אלה ואולי עוד: 1. אחריה 2. במקום איתך 3. גלידה 4. גרגר אחד יכול 5. חברות 6. יש מנגינה 7. לו הייתי 8. מפני כל העולם 9. מקום של אהבה 10. סימנים

עדי 345

New member
תיקון קל...

קודם כל, כל הכבוד על השליטה וההתמצאות!! רק תיקון קל: את "מפני כל העולם" היא לא הלחינה (מילים: אסתר שמיר, לחן: דריו מלכי) חסרים ברשימה: "בפעם הבאה", מתוך "סימנים" 1994 "בועת הפחדנות", מתוך "גלידה" 1998 "פני ילדה", מתוך "גלידה" 1998 ו"משהו", מתוך "סימנים" 1994 (היא כתבה את המילים)

עדי 345

New member
באמת???

את זה ממש לא ידעתי, אני מודה!! הייתי בטוח שכל הנושא של כתיבה והלחנה התחיל לא מזמן אצלה... תודה על העדכון וטוב שחזרת, היית חסרה!!! בי, עדי

שרית7

New member
גם אתם חסרתם לי

תן לי להיות לבד תעזוב לי את היד רק הלילה יש לי בלב מן חוסר מנוחה אל תתעצב אני קצת מתוחה לא אני לא חותכת חם לי, בא לי ללכת קח אותי הביתה אל תכריח הלילה אל תבטיח כדאי לך קח אותי הביתה אל תטרח יותר מדיי אל נא תתקרב אליי לא הלילה... אל תתיאש אולי קצת עייפות אל תתעצב לבד זה לא למותתתתת תן חיוך זה לא נגמר בטח נתראה מחר... מקווה שגלי לא תתבע אותי על זכויות יוצרים - רשמתי את מילות השיר שהיא כתבה... יש לציין שלא רע בכלל... בושה לי, בושה לי, בושה לי חביבה... לא מצליחה לזכור לגמרי את כל המלים לפי הסדר למרות שזה שיר הנושא מתוך האלבום האהוב עליי ביותר. יש לו גם קצב משגע.

10 הגרי

New member
בקשר לשירים שגלי הלחינה...

האם גם אתם חושבים שהלחן של "גרגר אחד יכול" ממש מקסים? בכל פעם שאני שומעת את השיר הזה,אני נדהמת מחדש. קטע הנגינה של הפסנתר לקראת סוף השיר כל כך יפה בעיניי.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הכי מצחיק זה לדעת שהיא לא כותבת וקוראת תווים. היא מלחינה שירים בד"כ באמבטיה... לוקחת טייפ וממציאה מנגינות, מזמזמת ומקליטה את עצמה ואח"כ מתרגמים את זה לתוים ואקורדים...

עדי 345

New member
בהחלט מסכים!!

יש עוד הרבה שירים יפים שגלי הלחינה, כתבתי אותם קודם, ואני מחכה כל תקליט שיהיו עוד שירים שהיא תלחין. כששמעתי את השיר החדש, "והאדמה לא ידעה" הייתי בטוח ב- 100% שגלי הלחינה אותו. הוא די דומה ללחן של "גרגר אחד יכול", וגם שניהם שירי שכול...לבסוף, זו תלמה אליגון (שכתבה את המילים של "דרך ארוכה").

שרית7

New member
אחד הלחנים היפים ביותר

לחן מדהים ואיכותי גלי ממש התעלתה מעל עצמה בשיר הזה אני מכירה כמה שחשבו שזה לחן של ברי סחרוב (זה נשמע קצת כמו הסגנון של ברי) ועל הכישרון המוזיקלי שלו אין עוררין זו מחמאה גדולה לגלי כמלחינה. שני לחנים שלה שאני מאוש אוהבת שהם יפהפיים בעיניי הם "גלידה" ו"סימנים"

10 הגרי

New member
גם אני אוהבת מאוד את "סימנים"

זה שיר ממש יפה.הקטע שבו היא שורקת את המנגינה בסוף השיר ממש חמוד.

קראתי פעם ריאיון עם גלי והיא אמרה

שהיא כתבה פעם אלבום שלם אבל גנזה אותו כי היא ראתה שזה "לא זה". בכל זאת היא מלחינה כמו שכבר נאמר, וכנראה שפה ושם עוד מרשה לעצמה לכתוב. השיר האהוב עלי שגלי הלחינה הוא "חברות". הייתי בהלם כשלראשונה ראיתי שזו היא הלחינה, לחן מוצלח מאד לשיר מקסים ומרגש על חברות רבת שנים. אני מ-א-ד מערכיה זמרים שגם יוצרים לעצמם. נכון שזה לא הכרח וזמר שיש לו קול טוב זה די והותר, אבל לא יודעת, יש לי מין כזו תחושת הערכה למי שגם מוכשר להתעסק בעוד תחום כמו כתיבה או הלחנה. מעניין, אבל יש המון זמרים שעל אף ותיקותם במקצוע לא כתבו/הלחינו אפילו רבע שיר...הבנתי שזה די בוער באצבעות באזישהו שלב בקריירת זמר אבל כפי הנראה, לא לכולם. שבת שלום!!!

שרית7

New member
הלחן של "חברות" לא מוצלח לטעמי

המילים מאוד יפות את הלחן אני ממש לא אוהבת ואני גם לא אוהבת את הלחן של מקום של אהבה הוא אפילו מעצבן אותי ואני מעבירה אותו קבוע...

למעלה