למה דווקא "אמילי"?

למה דווקא "אמילי"?../images/Emo107.gif

בואו נפתח באנקדוטה קצרה: כשמכר אחד שמע שלכלבה שלנו קוראים אמילי, הוא אמר "איזה מן שם מוזר זה לכלבה!" (ולא משנה שלכלבה שלו קוראים אביגיל...) אז ספרו בבקשה איך בחרתם את השם של החיות שלכם. אצל אמילי זה היה די מוזר: קיבלנו אותה ממכרים שמצאו אותה ברחוב, נטושה ועם סימני התעללות, אך לא יכלו להחזיק אותה אצלם. בימים הספורים שהיא היתה אצלם הם קראו לה "עדינה" כי היא כזו עדינה ושקטה ומתוקה, ולמרות שהשם לא מי-יודע-מה החלטנו להשאיר אותו. אבל, מהרגע שהיא הגיעה אלינו הביתה, בכל פעם שרציתי לקרוא לה, במקום עדינה יצא לי "אמילי". לא יודעת למה, אין שום סיבה מיוחדת לכך, זה לא שם שתמיד אהבתי או משהו כזה, זה לא שם של מישהי שהכרתי וכו´. אז הגענו למסקנה שזה כנראה השם האמיתי שלה, ומאז (כבר 3.5 שנים) ככה היא נקראת.

Pagra Baleben

New member
ג´ימי ואווה ../images/Emo185.gif

למה ג´ימי? תאמת, אני לא ממש יודעת אבל מה שאני כן יודעת הוא שהיו לי כבר ארבע כלבים שחורים וחמודים כמו ג´ימי שקראו להם ג´ימי ונראה לי שכל הכלבים שיהיו לי בעתיד יקראו להם ג´ימי חוץ מהנקות ולמה אווה? כי כשקנינו אותה קראו לה ככה, והיא הייתה רגילה לאווה והיא הייתה מעולפת (לעלף כלבים זה אכזרי לפי דעתי, אבל וואטאבר) אבל אחרי חודש בערך החלטנו להפוך את השם לאביבה אולי היא תתרגל
וזהו בעצם תהנו בהביי
ענבל

liti

New member
החתולה ../images/Emo108.gif שלד!

ואני לא צוחקת... היתה לסבתא שלי חתולה לבנה מקסימה שמצאנו ברחוב נטושה ומורעבת לגמרי. היא הייתה כל כך רזה, שהעור נצמד לה לעצמות, כך שממש התבקש לקרוא לה שלד. האמת, שסבתא שלי די צחקה מהשם, אבל ליד אנשים הייתה קוראת לה שלג- שזה כמובן גם דומה וגם מתאים לחתולה צחורה.

טליה ג

New member
תולה ופיוטר

תולה - ממש לא מקורי. פשוט קיצור של "חתולה". כשהיא הגיעה אלינו לפני יותר מעשר שנים לא היו לנו התלבטויות בכלל ומיד קראנו לה תולה. פיוטר - על פיוטר, הבן של תולה, לא ידענו מה המין שלו הרבה זמן וכמעט 3 חודשים לא היה לו שם. בשלב מסויים כבר היה די ברור שהוא זכר ואמא שלי הציעה לו את השם הצרפתי פְּייֶר, אבל סבתא שלי הייתה קוראת לו משום מה בגרסה הפולנית-רוסית של השם: פְּיוֹטֶר, אז החלטנו לקרוא לו כך באופן קבוע.

כיצד בחרנו בשם

פחדיה של בתי הקטנה מכלבים, היו כה חזקים, שהגיע השלב בו היא סרבה לצאת מפתח הבית (גרנו בישוב בו לא היו גדרות בין הבתים, והכלבים חגגו). החלטנו לקחת גור כלבים, כדי שתתרגל ותראה את הכיף הגלום בהם. בחרנו בגזע הידוע בטוב ליבו, סבלנותו וסובלנותו - לברדור. נתנו לה את האפשרות לבחור בשמו של הכלב, כדי לחזק את הקשר בינהם. השמות שהיא שלפה היו שניצל ופסטה. מן הסתם היא חשבה, שאם תבחר בשמות מגוחחים, נרד מהרעיון "הנורא" של כלב בבית. זרמנו עם קו המחשבה שלה והצענו את השם פטל, כשמו של המשקה האהוב עליה. היום, שנתיים וחצי לאחר אותו יום, אין חברים טובים מבתי ופטל ואנחנו תמיד מודים לה, שבזכותה הגיע פטל לביתינו.

natalyrst

New member
אצלי הרשימה קצת ארוכה../images/Emo70.gif

אהבתי את הטופיק
אז אצלי זה קצת מסובך: תותי-הייתה לנו כלבה פקינזית ממש דומה לה לפני שקראו לה תותי כי כשהבאנו אותה והיינו בדילמה של שמות, פתאום סבא שלי אמר: תותי-פרוטי. ומאז קראנו לה תותי. אז תותי של היום היא על שם תותי שלנו. פקו-אבא שלי מאוד אוהב את השם הזה, פקו, אל תשאלו למה
אז הוא נורא התעקש פקו, פקו כל היום פקו פקו פיצי- זה קצת אירוני, כי פיצי הוא דני ענק מאוד גדול! אז בשביל ההומור פומה-כלבת מאסטינו שקיבלנו אותה עם השם, ואהבנו את השם! סול\טובה´לה- אני קוראת לה סול, כי זה שמש בספרדית וזה שם מאוד חמוד, אבל כל שאר המשפחה שלי קוראת לה טובה´לה כי יש לה אופי מדהים... ממש של בנאדם זה הכל! יש גם את הסוס והארנבונים, אבל זה לפעם אחרת

זיו25

New member
למה דווקא "טולי" ../images/Emo107.gif ?

השם טולי ניתן בדרך כלל לחתולים, אבל כשאישתי ראתה את הגוש הצהוב הזה יושב בתוך כלוב ב SOS חיות, היא הצביעה, אמרה "את זה" ובחרה את השם טולי. לשאלתי, מדוע טולי - היא ענתה : "אתה לא רואה שהיא טולי? " ובאמת היום, אין יותר טולי ממנה. מי היה לנו עוד? הייתה את סינדי. סינדי זה שם של בלונדיניות, והיא הייתה כלבה שחורה לגמרי, אבל עם פס של שערות בלונדיניות על הגב. היה את בוני, שהוא הגור של סינדי ונקרא כך על שם חיבתו לעצמות. היה את טלטל הפודל , שנפטר בגיל 17 (
) , ונקרא טלטל מכיוון שהיה... מטולטל. מושמוש הייתה חתולה סיאמית שאין לי מושג מה פשר שמה, זה היה ממש מזמן. פרלה הייתה חולדה כחולה בעלת אופי מיוחד. וזהו...
בברכה, זיו.

R750-Girl

New member
סהר

הבן הטייס שמעולם לא היה לאמא שלי. ואם היה - הוא היה בדיוק כמו הכלב: שמן, מפונק וחמוד

shaililo

New member
סרז´,אינזאגי,תותי,מייקי../images/Emo39.gif

מייקי- לפני 12 שנה אח שלי הביא לנו מהמשק חי של הקיבוץ כלבה קטנה. הוא התעקש לקרוא לה מייקי למרות שאמרנו שזה שם של בן... עד היום קוראים לה מייקי וגם עוד איזה 200 שמות חיבה. תותי- לקחתי חתולה קטנה ולא מצאתי איך לקורא לה... עבר חודש, עברו חודשיים ופשוט כולם התחילו לקרוא לה תותי. עכשיו כולם קוראים לה קסי שזה בעצם שם חיבה אבל ממש מתאים לה. סרז´ - השם המקורי שלו זה דבק, כי יום אחד שהלכתי לבית ספר נדבק אלי חתול מנומר בן שנה בערך ולא מאד גדול, כשחזרתי מהבית ספר הוא עדיין חיכה לי... אחדי מכה זמן ראיתי את הסרט "שוקולד" והיה שם מישהו שקראו לו סרז´ וזה כל כך התאים לו אז קראתי לו ככה. אינזאגי - בגלל שאחותי אוהדת את נבחרת איטליה ובמיוחד את השחקן המפורסם פליפו אינזאגי, היא החליטה שככה יקראו לחתול, עכשיו שהוא רק בן חצי שנה יש לו עוד שמות, שכל אחד קורא לו איך שמתחשק לו... למשל: נישנושים, זיני, אינזים... ועוד...

אחריות בלתי מעורערת לשמות על הבת

החתול הנוכחי הוא פונפון. אני קורא לא פומפון והבת שלי מתרגזת. הוא... לא איכפת לו איך קוראים לו אבל מכיר את המילה "בוא" כי אז אני נותן לו אוכל. חוץ מזה הוא מלווה אותי קבוע לגן ילדים (כי לשם אני הולך ברגל). מסביב יש עוד חתולים אבל הם עוד פחדנים ומן הסתם לא יאמצו אותי. הסיפור של פונפון הוא קצת היסטורי. בלי יותר מדי שמות. האמא שלו היא חתולה היסטרית למדי. אף פעם אי אפשר ללטף אותה יותר משלושה ליטופים. כי אחרי זה היא מתחרעת על היד ושורטת כמו משוגעת. בקיצור - חבל על הזמן. פונפון הוא הגור היחיד ששרד לה (מי משוגע לקחת לעיקור חתולה מופרעת כזו). הסבתא של פונפון עדיין מסתובבת בבית הקודם שלנו ואומצה על ידי הדיירים החדשים. אז הבת שלי אחראית על השמות. צריך לשאול אותה למה החליטה על שם מסויים.

קטיפה

New member
אז ככה..

אני לא אספר את הכל כי היו לי יותר מ30 חתולים חלקם נפטרו ח לקם הלכו חלקם עדיין פה וחלק מסרנו השושלת מתחילה מאליזבת אליזבת היתה חתולה מקסימה עם שם של מלכה ואז היה את אליזבת2 הבת של אליזבת ואז את ליז הבת של אליזבת2 ואז היה את גורי כי ...הוא גור ואת ארנבון כי הייתי בת 5 ורציתי ארנב... ואת בימבה כי ...לא יודעת למה..זה היה בערך הגיל שנתיים. ואז את ג´י ג´י אחוחתי בחרה על איזה שם אמצעי של זמר... ואת קימי כי אני הייתי קטנה וראיתי שהיא כל הזמן קמה
ואת צפי הכלב שאבא שלי בחר.. את השם ואז היתה בטי לא זוכרת למה.. ואז את בזי הבז שהייתה של אחי ואת ג´אקו הג´קו של אחי השני ואז את אלפא הכלבה של אחי השני... ואזת היו 9 עכברים שאני לא זוכרת את שמם ואז היה חמור שאת שמו שחכתי ואז היה נחש של אחי לא יודעת איך קראו לו ואז היה את שחורית כי היא הייתה שחורה.. ואז היה את שישמיש שזה באיזה שפה עכבר..אבל הוא היה חתול.. גור שאמא שלו לא רצתה אותו ואני טיפלתי בו.. ואז את רחש היא הייתה חתולה מדהימה!!! רחש כי היא הייתה כל הזמן נדבקת אלינו.. ואז היה את קודי שהוא נפטר בשיבה טובה לפני שנתיים בערך.. ואז את ליידי שנפטרה גם לפני שנתיים לצערי.. ואז את ג´ינג´ר האוגרת שנתתי אותה ואת ז´ז´ו הגרביל ואז את הדגים שעדיין יש לי ועכשיו ישש לי את מיילו חבלן בן כמעט חצי שנה ואת מיקי נסיך בן 12 את תולי נסיכה בת שנתיים את צדי שובב בגיל לא ידוע והיה לי את עדי אבל גנבו אותו ויש לי 4 תוכים 2 פינקים בשם זוליאנה ומתיאו על שם שחקנים באיזה סידרה.. ויש לי עוד כמה חתולים רחוב שאני מטפלת בהם מקווה שלא שיעממתי אתכם..

ד ו ר י ס

New member
שלום לכולם! אחל´ה פורום!

למה צ´יקו? סיבה מצויינת... צ´יקו החליט לאמץ אותי ואת בנזוגי זמן קצר אחרי שהשתחררתי מהצבא. שמו של המפקד שלי בצבא היה צ´יקו, וכמשוחררת צבא טרייה חלום חיי היה להגיד "צ´יקו! בוא הנה! שב!", או במילים אחרות - לנהל את חייו של צ´יקו... וכך זכה העכבר החולדתי הקטן בשמו של המח"ט הגדול והאימתני, דבר שעורר הדים לא קטנים ופרצי צחוק בלתי נשלטים אצל אנשים שהיו איתי בצבא ושמעו על כך. בנתיים, במקום לנהל את החיים לצ´יקו - יש לי עוד צ´יקו שמנהל לי את החיים...

למעלה