למה דווקא שלומי
אשמח לעזרתכם

MikMercury

New member
למה דווקא שלומי ../images/Emo35.gif אשמח לעזרתכם

כפי שחלקכם אולי יודעים, פורום רוק ישראלי כאן בתפוז מציע למנהלים של פורומי האמנים השונים להעלות פוסט שמציג את האמן בו עוסק הפורום, ומזמין את הגולשים להגיב עם דיעותיהם וחוויותיהם בנוגע אליו. ביום שני הקרוב אני אמורה להעלות פוסט כזה עבור שלומי ופורומנו הקט. אני יושבת ומנסה לנסח אותו בצורה הכי ממצה שאפשר, אבל זה לא פשוט. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולשרשר לכאן את התשובות שלכם לשאלה הנשאלת לגבי כל אמן בפרויקט הזה: למה דווקא שלומי? מה בו כ"כ עושה לנו את זה? מה גורם לנו להקשיב לדיסקים, ללכת להופעות ולכתוב בפורום? תרגישו חופשי להתפלסף ולחפור כאוות נפשותיכם (קחו דוגמא ממני
). אני אשתדל לכלול תמצית מכל מה שיכתב, וכולכם כמובן מוזמנים להגיב להודעה שתעלה ביום שני... זמננו קצר! מצפה לתגובותיכם...

bleeding guitar

New member
למה דווקא שלומי? ../images/Emo168.gif

כי הוא פסנתרן מדהים אבל ממש!!! ויש לו אחלה שירים ומנגינות וכיף בהופעות שלו והוא עושה רושם של בחור נחמד יש עוד הרבה סיבות למה

IkMfNiY

New member
למה דווקא שלומי? ../images/Emo42.gif../images/Emo205.gif

כי למרות שהוא נהנה לנתח נשים ולהציג אותן בצורה שלילית, הוא גם יודעת להלל אותן ולהיות רומנטי ולעשות את זה בצורה כ"כ מקסימה. יעל

uk8

New member
למה?

כי עוד לא היה אמן בישראל שהיה לו כל כך הרבה כריזמה. כי כששומעים אותו בהופעה אתה טס יחד עם המוזיקה שלו לאן שהוא מוביל אותך. כי הוא כותב על הדברים של החיים שלו ומספר אותם בשירים. כי כל אחד יכול למצוא את עצמו בכל שיר של שלומי. כי ככה אני אמרתי. :)

sjarjar

New member
כי אין עוד שנסורנים כמוהו כיום בעברית

כי אין עוד פרפורמרים כמוהו בעברית, בטח של יצירה עצמית. כי הוא מצליח להיות בעת ובעונה אחת הממשיך של יוסי בנאי, ניסים אלוני, מאיר אריאל, דיוויד ברוזה, בוב דילן, ז'ק ברל, ברסנס, ועם זה עוד לשמור על ייחודיות משלו. זה בקצרה. אולי מחר אוכל להרחיב יותר.

Anabol

New member
כי רק

- שלומי יכול בו בזמן להחזיק איכותיות של נגן בפילהרמונית ובו בזמן להיות נגיש לקהל כל כך רחב - שלומי יכול מצד אחד לשחרר לרדיו/סינגלים של השירים הפחות טובים, אבל יותר קליטים שלו ומצד שני לשמור על כזאת מורכבות ועומק בשאר השירים באלבום - שלומי יכול (בהופעות חיות) לגרום להרגיש כאילו אתה שומע שיר מסוים בפעם הראשונה - הוא ווירטואוז כל כך גדול בהשוואה לכל שאר האמנים בנישה שלו, שפשוט אין מה להשתוות איתו בהופעות חיות - שלומי יכול לעשות שירים על מוטיבים כל כך קטנים ולנבור אל תוך נפשו של אדם. בעצם זה לא רק שלומי, מאיר אריאל עשה את זה יותר טוב

למה דווקא...

אז אחרי שכתבתי ומחקתי וכתבתי ומחקתי בערך 20 פעמים הגעתי למסקנה הפשוטה שיש דברים שאי אפשר לתת להם הגדרה ממשית ואולי בעצם גם לא ממש צריך. לשלומי הגעתי בטעות אחרי שכבר הכרתי כמה שירים שלו שרצו פה ושם ברדיו ("אריק ו"כולם אומרים") ובזמנו אפילו לא טרחתי לברר של מי הם. יום אחד החלטתי לתת לבחור צ'אנס כי... מוזיקה חדשה זה תמיד טוב ולהורים שלי נמאס מהמוסיקה הקלאסית שלי :) בכל אופן כמו רובכם כאן אני מניחה, שמעתי והתאהבתי. לא היתי צריכה יותר מידי לחשוב כדי להבין שהוא משהו מיוחד. בהזדמנות הראשונה שהיתה לי קיפצתי להנאתי להופעה של השבן והחוויה היתה בלתי נשכחת. לא כמו ההופעות שהורגלתי אליהן. הוא פשוט היה משהו אחר. יצאתי ממנה מרוצה עד בוהנות הרגליים וכמובן שטרחתי ליידע את שלומי שהגיב בחיוך ובאמירת תודה מחוייכת ומנומסת. וזהו מאז אני שבוייה בקסמו. וכמו שטרחתי לומר לחברה טובה שלי שגם היא התלהבה משלומי דרכי "הוא ממש כמו החלילן מהמלין, צריך רק לעצום עיניים ולתת למוסיקה להוביל אותך." היא טוענת שמה שמושך אותה בשלומי דווקא (מור תרשי לי לצטט אותך..) הוא שהוא לא רק ווירטואוז וגאון מוסיקלי אלא שלפני הכל הוא קודם כל בנאדם. גם אחרי ההופעה הכי מתישה והכי לחוצה תמיד יש לו זמן לומר תודה ולחייך ולשוחח איתך בגובה העיניים. זו גם המוסיקה היחידה שאחותי מיכל מוכנה להקשיב לה יחד איתי (מנסה לעצב לה טעם מוסיקלי.. לא כ"כ הולך לי.) ואפילו אבא שלי לא טורח לכבות אותה כשהוא מתיישב אל מול המחשב. אחרי תחקיר קצר הוא אמר שזו פשוט מוסיקה רגועה שלא עושה לו חור בראש אז הוא מוכן לשמוע. בקיצור, בעיניי אם אפשר לתאר מוסיקה בשתי מילים היתי אומרת ללא היסוס "שלומי שבן." אז.... זה בעיקרון ובתמציתיות ה "למה דווקא שלומי שבן?" שלי. שיהיה לכולם שבוע טוב ומוצלח

sjarjar

New member
הנה הזכרת לי עוד סיבה

כי הוא מהבודדים (לא מתחייב על היחיד, פשוט כי המדגם שלי לא מספיק גדול) שקהל המעריצים שלו, וקהל ההופעות שלו, גדול מאות מונים מחלקו היחסי בהשמעות ברדיו. נזכרתי בהופעה הראשונה שלו שראיתי. ההופעה שאחרי הדיסק הראשון, עם הלהקה, באיזה מועדון שהיתה לו תקרה מתפרקת וחורקת. כבר אז היה ברור שזה זה.

animal bar

New member
למה דווקא שלומי? ../images/Emo211.gif

בגלל המילים. בגלל הנגינה. בגלל האילתור. בגלל ההומור. בגלל העומק. בגלל המקוריות. בגלל האישיות. בגלל שהוא לא כותב רק על אהבה. בגלל ניו אייג' וומן!!!

sivanm82

New member
למה דווקא שלומצ' ? ../images/Emo13.gif

ואו אחרי כל הדברים שכתבתם..קטונתי..
הכל נכון ואני אעצים את הדברים ולא אחדש.. מבחינתי שלומי הוא סוג של עילוי שזכינו לו פה בארצנו הקטנה.. קודם כל-לפני האמן המוכשר ,הוא בן אדם מקסים. רק שבוע שעבר נחכתי לראשונה לדעת זאת על בשרי- והוא פשוט בן אדם מקסים:) כבר בפעם הראשונה שהאזנתי לו נשבתי בקסם ובצורת ההגשה המיוחדת שלו.הדרך שבה הוא גורם לך להקשיב לו ולטקסט,ולהיות חלק מזה..זה פשוט בלתי מוסבר..
ההופעות שלו אף פעם לא נמאסות,כל פעם מגיעות לשיאים חדשים, לעוצמתו ולחוויות חדשות שלי עם עצמי. רמת ההתרגשות שלי בהופעה מגיעה לרמות גבוהות יותר בכל פעם.. הצורה שבה הוא מבצע שירים ומעביר אותם לקהל היא יוצאת דופן..הוא וירטואוז ופרפורמר ענק.
הוא מצחיק ושנון מאוד..בהופעות החיוך נתקע לי על הפנים וזה די טפשי אני מודה חחח.
באופן די ברור(לדעתי) אני חושבת שהוא גבר מושך וסקסי( אבל זה בטח לא קשור לדיון.
) לא נמאס לי להאזין לדיסקים שלו, ול'אני שוקעת' בפרט חחח בנוסף לכל אלה הוא תמלילן מוכשר ,לדעתי בדרך ל'משורר'..מפתיע כל פעם מחדש.
והפסנתר.....(
) אחח הפסנתר, אני יכולה להקשיב לו שעות על גבי שעות רק שישים את ידיו על הפסנתר.. נגן מוכשר ומחונן .
ופשוט כי זה שלומצ'

animal bar

New member
הוא בטח יסמיק אם הוא יראה את זה. ../images/Emo13.gif../images/Emo211.gif

ivis

New member
סיבה סובייקטיבית מאוד -

למה שלומי? כי המוזיקה שלו תמיד עושה לי טוב על הלב.
.

למעלה