למה דוחים את יום השואה

למה דוחים את יום השואה../images/Emo35.gif

חדשות תפוז: 04/02/2007 12:25:00 הרבנות: ימי השואה, הזיכרון והעצמאות יידחו מועצת הרבנות הראשית לישראל החליטה לדחות ביום אחד את יום השואה, את יום הזיכרון ואת יום העצמאות. על ההחלטה מסר הרב הראשי לישראל יונה מצגר, במכתב ששיגר (יום ד', 31.1.07) לרבני העולם ולמנהיגי הקהילות. גורם ברבנות מסר ל-Nfc, כי למעשה מדובר בהחלטה ישנה, אך הודעה עליה ניתנה למנהיגים בחו"ל, מפני שרוב לוחות השנה שלהם אינם מעודכנים.

הדחיה נעשת לא מהיום

בלוחות של שנת תשס"ז כבר רשום התאריך הנדחה. נראה לי שהסיבה מניעת חילול שבת בגלל ההכנות. זכור לי בשנים עברו שימי הזכרון חלו בימי א', ההכנות של הבמות ומערכות ההגברה הכינו ביום שישי, העמידו שומר מיוחד לכל השבת. ישנם אירועים בעם ישראל שנדחים או מקדימים בגלל השבת. לפעמים מקדימים את יום העצמאות בגלל שה' אייר יצא ביום ו'. כל מדינה עם התקנות שלה.

בישי89

New member
לפי מיטב הבנתי

הדחייה לא נעשת משום ההכנות אלא משום המשפחות הדתיות שצריכות לנסוע מרחק רב בשביל הארועים האלה והן לא יכולות להספיק להגיע לאירוע מבלי לחלל שבת (הדחייה נעשתה כבקשה שלהן). לפחות כך אני סיפרו לי...

ישרון

New member
לא דוחים דבר

אחת לכמה שנים קורה ויום השואה או לחלופין יום העצמאות ששניהם "מועדים"חילוניים במהותם נופלים בימי שישי או לחלופין שבת ואז עושים תיקון טכני ומקדימים או מאחרים את המועד לימי חול . התיקון נעשה באופן קבוע וידוע מראש על מנת לתת למועד את הכבוד הראוי לו ולא לחלל שבת במדינת היהודים. אין מקום למישהו להרגיש ניפגע או לעלות על באריקאדות של סיסמאות קלושות כמו"כפייה דתית" הכל נעשה לכבוד ולשם מהלך חיים תקין והגיוני.

deebeebee

New member
לא נכון בישי

חגים מסוימים מקבלים הקדמה או דחיה מזה שנים רבות בגלל שהם נופלים בשבת או סמוך מדי לשבת, אבל לא בגלל מה שסיפרו לך...............

תותח9

New member
במקרים רבים מקדימים

כאשר יום השואה אמור להיות ביום ששי דחיית יום השואה קשורה גם לשעון הקיץ שכבר נהוג בזמנים אלה; היות שאין טקסים בשבת, וצריך זמן להכנות, הטקסים עלולים להידחות לשעה מאוחרת ולא נוחה

למעלה