למה דילגנו על דיון ביום האהבה?

• פותח הנושא msch
  • פורסם בתאריך

msch

New member
למה דילגנו על דיון ביום האהבה?

יום האהבה נחוג בישראל כאילו אנחנו ככול העמים .מבחינתי זה עוד יום של אהבה כמו שאר הימים ,למי שאין אהבהת אמת צריך יום אהבה מי שחי מאהבה לא צריך ולנטיין דיי. אז שיהיה לכולנו הרבה ימים של אהבה...

tamarhp

New member
ממממ מסכימה.. :)

ואם זוג צריך ציון מיוחד של האהבה שלו אפשר להשתמש ביום הנישואין.. אנחנו לא חגגנו את חג האהבה מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא זקוקים לו (מעבר לעובדה שזה חג לא יהודי) - ב"ה אנחנו עוד זוג צעיר וטרי וחוגגים את האהבה שלנו כל יום.. בעלי לא צריך חג מיוחד בשביל לקנות לי פרחים לשבת או להשתתף בעבודות הבית או סתם לפנק אותי...

tamarhp

New member
אני אסביר את עצמי..

יש כביסה על החבל. היא יבשה כבר יומיים, לאף אחד אין כוח להוריד, לקפל, למיין, לסדר.. ויש המון כלים בכיור, אבל אין כוח לשטוף. אז כשכל אחד דואג לעצמו, ברגע שהוא צריך כלי הוא שוטף, משתמש, ומחזיר לכיור. צריך גרביים? קח זוג מהחבל, תשתמש, וכל שאר הכביסה תישאר שם. אבל כשחיים יחד ואיכפת אחד מהשני - חושבים גם על האחר. וכשאני מורידה כביסה אני עושה את זה גם בשביל בעלי, שיהיה לו יותר נוח למצוא זוג גרביים בשליפה. וכשבעלי שוטף כלים הוא עושה את זה גם בשבילי -כדי שלא אצטרך בכל פעם להשתמש בכלי רטוב שהרגע שטפתי. וכן הלאה. דוגמה אישית: לפעמים הבית מתבלגן ומתבלגן, ואני יודעת שבעלי נורא אוהב להכנס לבית מסודר. אם אני אסדר את הבית אפשר לראות בזה משהו "אגואיסטי" - הרי סה"כ צריך מתישהו לסדר את הבית, ואפשר לראות בזה הצהרת אהבה - "אני יודעת שאתה אוהב להכנס לבית מסודר, וסידרתי בשבילך". וכן הלאה (כמובן גם מהצד שלו יש דוגמאות, העבודה מתחלקת שווה בשווה..) אנחנו משתדלים להסתכל על כל העבודות השוטפות והיומיומיות (ניקיון, סידור וכו') לא כדברים המובנים מאליו, אלא כפעולות נפרדות שכל אחת מהן ראויה ל"תודה" בפני עצמה - בין אם הוא מבצע אותן ובין אם אני מבצעת. וכן - זה הרבה יותר כיף לשטוף כלים ולקבל אח"כ חיבוק, נשיקה ותודה על זה ששטפתי כלים, מאשר להסתכל על זה בתור "זו המחוייבות שלך לשטוף כלים, את/ה צריך לעשות את זה ממילא".

lollapalooza

New member
סחתיין. גישה טובה ../images/Emo45.gif.

(אני חייבת לציין שזה לא היה נראה ככה מההודעה המקורית שלך
)

באמת, למה לא עושים רדיפות

לחוגגי ולנטיינס, כמו שעושים רדיפות לחוגגי השנה החדשה? הרי גם ולנטיין היה איזה קדוש קתולי אנטישמי, לא? והחוגגים בחו"ל דווקא מכירים את השם שלו- להבדיל משמו של סילווסטר, שאף אחד לא יודע מי זה, ובטח שלא חוגג חוגג לכבודו. אני חושבת שיש פה רדיפה עדתית, ושום דבר מעבר לכך.

תריג

New member
אחי רדיפה - מקה חרדי הרביץ לך אתמול

מי רודף אחרי מי ?מי מכניס לחיים שלנו כול מני קדושים נוצרים ?.אם אני הייתי מכריז על יום ה"בבא אהבה" כולם היו קופצים עלי כאילו מי יודע מה קרה!!. אז ככה אני יהודי ורוצה להתחבר לאהבה שלי דרך התרבות שלי ולא דרך איזה קדוש נוצרי -ולנטי... או משהו כזה. אחי אני חי את חיי לפי הגלים של הנשמה שלי שזה תדר על קולי משובח ולא נוצרי ....

אסביר: ישנה תעמולה שמופצת

כנגד אנשים הנוהגים לחגוג את השנה החדשה. כחלק ממנה, קוראים לחג "סילווסטר"- למרות שאף אחד מהחוגגים בארץ ובחו"ל לא שמע על הסילווסטר הנ"ל ולא חוגג לכבודו. חוגגים את החג כאזרחי, וזהו. בלי סממנים דתיים. ומאידך- יום ולנטיין, שכל החוגגים מזכירים את שמו של הולנטיין הזה- לא נאמר עליו כלום. ואני תוהה מאיפה האפליה? וגם: למה לא להגיד דברים נגד המימונה, שזה חג ששורשיו באיסלאם? לי זה נראה לא פייר.

למעלה