למה דן בבאר שבע מתייחסת לנוסעים כאל גנבים?

נסעתי היום נסיעה עירונית קצרה באוטובוס מקרטע בבאר שבע. אולי 4 תחנות.
הרמקול לא הפסיק לגעור בי וביתר הנוסעים (רובם קשישים) "שהנסיעה כרוכה בתשלום" . ש"צריך לתקף את הרב קו או לרכוש כרטיס" ולאיים בקנסות למי שלא משלם (אולי טעיתי בניסוחים המדוייקים, זו היתה רוח הדברים).
אמנם תזכורות מעין אלה קיימות בגוש דן, אבל לא בתדירות כזו, ולא בהתנסחות כזו. אני בטוחה שאפילו בקנטינה של בתי הסוהר לא צורחים על הלקוחות בתדירות של דקה וחצי שעליהם לשלם על המוצרים.

DAVIDADATO

Well-known member
נסעתי היום נסיעה עירונית קצרה באוטובוס מקרטע בבאר שבע. אולי 4 תחנות.
הרמקול לא הפסיק לגעור בי וביתר הנוסעים (רובם קשישים) "שהנסיעה כרוכה בתשלום" . ש"צריך לתקף את הרב קו או לרכוש כרטיס" ולאיים בקנסות למי שלא משלם (אולי טעיתי בניסוחים המדוייקים, זו היתה רוח הדברים).
אמנם תזכורות מעין אלה קיימות בגוש דן, אבל לא בתדירות כזו, ולא בהתנסחות כזו. אני בטוחה שאפילו בקנטינה של בתי הסוהר לא צורחים על הלקוחות בתדירות של דקה וחצי שעליהם לשלם על המוצרים.
בגלל שיש הרבה אנשים שעולים לנסיעה ולא משלמים והנה דוגמא לכך שזה מגיע לצורה של אלימות:

בגלל שיש הרבה אנשים שעולים לנסיעה ולא משלמים והנה דוגמא לכך שזה מגיע לצורה של אלימות:
בשביל זה יש (אין) משטרה.
לא נראה לי שכריזה מעין זו תשכנע אנשים "בעייתיים" לשלם באוטובוס. רק גורמת הרגשה לא נעימה לכולם. זה והקפיצות של העגלה הזו.

raya

Well-known member
בשביל זה יש (אין) משטרה.
לא נראה לי שכריזה מעין זו תשכנע אנשים "בעייתיים" לשלם באוטובוס. רק גורמת הרגשה לא נעימה לכולם. זה והקפיצות של העגלה הזו.
בתור אחת שנוסעת לא מעט באוטובוסים של דן באר שבע, אני יכולה להעיד שאכן- לא מעט אנשים עולים ולא מתקפים את הכרטיס.
מצד שני - יצא לי פעם לדבר עם מבקר (פקח) שהמכשיר שלו לא פעל, ולכן התיישב לידי.
הוא סיפר לי שיש קוים בשכונות מסוימות שהפחים מסרבים לעלות ולבדוק כרטיסים, האלימות חוגגת שם.
זה קצת הפליא אותי, אבל היות ואלה קוים שאני לא נוסעת בהם, נותר לי אלא להאמין לו.
ועוד משהו, אני לא נתקלת בכריזות צפופות כל כך כפי שאת מתארת.
אולי נסעת באחד הקווים ה"בעיתיים" שאותו פקח דיבר עליהם.
ודן באר שבע טוב בהרבה ממטרודן שהיה לפניו, אם כי עדיין יש מקום לשיפור.
יותר מדי פעמים מחכים לאוטובוס, בינתיים מצטברים נוסעים רבים, ואז מגיעים ביחד 2 אוטובוסים ולפעמים גם 3.
רעיה

למעלה