למה האגודה שלנו לא מתחילה להריץ תביעה ייצוגית

m121

New member
למה האגודה שלנו לא מתחילה להריץ תביעה ייצוגית

אנחנו צריכים לתבוע את שר האוצר ואת המרצים! כמה זמן אנחנו נחיה בהמתנה? ואני לא רוצה לחשוב על מה יקרה כשנחזור ללמוד! לאגודה יש עורך דין, שתשתמש בו לייצג אותנו, הסטוד' באוני' חיפה. מה דעתכם?

amitk80

New member
אני מסכים

שצריך לתבוע את שניהם על כך שהם מושכים את כל הסטודנטים באף. אם זה מפריע לעוד סטודנטים יש דרכים מקובלות שאפשר לפנות אל האגודה (עצומות, מיילים). אני בספק אם זה יזיז משהו אבל אם אנשים מוכנים לנסות אז בכיף

stkachov

New member
על מה אתה רוצה לתבוע אותם?

בפעם האחרונה שבדקתי, לא הופיע בקובץ החוקים של מדינת ישראל חוק שקובע ש"משיכת סטודנטים באף" זו עבירה.

טלי1983

New member
על מה? ממממ... בוא נראה...

אולי על זה שאנחנו משלמים שכר לימוד (חלקנו שילמו הכל מראש, ולא בתשלומים) ולא מקבלים תמורה? אולי על זה שאנחנו משלמים שכר דירה לשווא ועכשיו נצטרך להאריך חוזים, שלא לדבר על הוצאות נלוות במהלך תקופת המבחנים? אולי על זה שאנחנו לא יכולים להתחייב לעבודה בזמן השביתה כי אין לנו שמץ של מושג מתי היא תסתיים, ראה ערך שביתת האגודה המטופשת הזאת, שהסתיימה במפתיע, ועל כן מפסידים כסף? אולי על זה שככל הנראה נאלץ ללמוד בקיץ, בעוד שכולנו מתכננים לעבוד ולממן את השנה הבאה? אלוהים יודע איך נשרוד את התואר הזה! אם הייתי אוטודידקטית הייתי הולכת ללמוד בפתוחה! פשוט נשבר לי מהאימפוטנציה של האגודה שלנו! מה זה ההסכם הקיקיוני הזה שהם השיגו? אני משלמת כל כך הרבה כסף, ולא מקבלת תמורה, ולא מעניין אותי יותר מכלום, אני רוצה ללמוד! לא ביקשתי תואר במתנה, ביקשתי ללמוד וגם את זה לא נותנים... אנחנו משלמים ולא מקבלים תמורה, זה לא הכי הוגן, תסכים איתי... ואל תגידו לי ששביתה מטבעה פוגעת בחלשים... אני לא מדברת על עיצומים ברכבת ישראל פה.. שילמנו כסף- הם צריכים ללמד, שישביתו את המחקר שלהם, שיצאו להפגין, למה על חשבוננו? התביעה היא לא כנגד משיכת הסטודנטים באף, אלא כנגד אובדן פרנסה ואי קבלת תמורה בעד כספנו...

amitk80

New member
על מה לתבוע אותם??

תגיד לי ידידי איפה אתה חי? איפה אתה נמצא חודשים וחצי? ? תרשה לי לתאר לך סיפור כדי שתתאפס קצת ותבין על מה מדברים פה. סיפרתי פה בזמנו שאני לומד קורס שנקרא מודלים סטטיסטים א' (קורס שנה שניה בחוג לסטטיסטיקה). בקורס הזה מלמדים שני מרצים. מרצה זוטר ומרצה בכירה. כמו שאתה יודע המרצים הבכירים שובתים כבר למעלה מחודשים וחצי אבל מי שלא שובת זה המרצים הזוטרים. בהחלטת אוניברסיטת חיפה (ואני אומר לך את זה ממקור ראשון - המרצה הזוטר) החליטו שמי לומד אצל המרצה הזוטר יקבל הרצאות ותרגולים (קורסים במקצועות ריאלים כגון מערכות מידע, סטטיסטיקה, מדעי המחשב מקבלים בקורס הרצאה ותרגול). מי שלומד אצל המרצה הבכירה לא יכול לקבל הרצאות כי היא שובתת אלא רק תרגולים. יש חלק מהסטודנטים שרשומים אצל המרצה הבכירה והולכים להרצאות של המרצה הזוטר בנוסף לתרגולים (שכולם הולכים). מי שלא יכול ללכת (כמוני למשל בשל אילוצי מערכת) הולך רק לתרגולים ונאלץ לצלם את ההרצאות ולנסות ללמוד לבד את החומר ולהבין אותו לבד! היום כששאלתי את המרצה מה יהיה עם עתיד המבחן מה היתה תשובתו אתה יודע? ? קיים סיכוי שמי שלא עבר הרצאות לא יוכל לגשת למבחן (שכן המבחן יורכב מתרגולים והרצאות בלבד ולא רק על סמך התרגולים). מצד אחד בשביל מרצי הקורס והמתרגלים זה היה בסדר שמי שלא נכח בהרצאות של המרצה הבכירה יגיש תרגילים למרות העובדה שלא הלך להרצאות וחסר לו חומר. אבל, לגשת למבחן זה לא בסדר ? ? לא בסדר לגשת למבחן על סמך מה שלמדנו (ממש בעיה להרכיב מבחן מותאם, שכן רוב הקורס הוא מעשי ופחות תיאורטי)? שנינו יודעים שהשביתה לא תסתיים בזמן הקרוב וגם אם כן אין שום דרך שהמרצה הבכירה תצליח לסגור פער של 9 שבועות בזמן של 5 שבועות. מעבר לזה יש עוד קורסים שלא למדתי בגלל השביתה הזאת וכל התואר שלי ושל עוד רבים בחוג למערכות מידע וסטטיסטיקה הולך להתקע? רק לסבר לך את האוזן, בקורסים שמרצים בכירים מלמדים במערכות מידע עצרו את ההרצאות והתרגולים (למרות שהמתרגלים הם מרצים זוטרים). רק מי שמרצה זוטר ומתרגל שלא שובת אז הקורס מתקיים בצורה מלאה וזה לא קיים בסטטיסטיקה. איזה היגיון עמד בראשו של הרקטור לתת אישור לקבוצה אחת ללמוד וקבוצה אחת לא ללמוד? מה ההיגיון בכך? שהסטודנטים לא ידפקו? ? מה החוכמה בהרחבת פערים? כי זה מה שהם עושים בדיוק! אז תעשה לי טובה ידידי, תפסיק עם הזלזול והציניות הזאת. משיכת סטודנטים באף אינה עבירה לפי חוקי מדינת ישראל, אבל אי קבלת תמורה בעבור שאתה משלם זאת עבירה חמורה מאד, אם לא להגיד גניבה. שאלה, אם היית מזמין מוצר ומשלם עליו ולא מקבל את המוצר, האם לא היית תובע את החברה בגין אי קבלת המוצר וגזילת כספך? זה בדיוק אותו דבר! ! עמית

אני ענת

New member
עצוב, סיום השביתה לא נראה באופק

אני לא מבינה מה תעזור תביעה ייצוגית אין לי מושג מה צריך לעשות אבל, לא נראה לי שתביעות מסוג זה הן שתגרומנה לשינוי המיוחל עצוב כל חלומותי מתנפצים מול המציאות המזעזעת הזאת...

amitk80

New member
צר לי שזה המצב

תביעה ייצוגית לפחות תפצה אותנו במידה מסוימת על עוגמת הנפש... אני בעד לחסום למרצים את הגישה למחקר. הגיע הזמן שהשביתה הזאת תכאיב להם. הם יושבים במשרד שלהם ומקבלים כסף בעזרת המחקר בעוד אנחנו הסטודנטים נדפקים! !

למעלה