למה האלכוהול מחק לי מהזיכרון חצי ער

למה האלכוהול מחק לי מהזיכרון חצי ער

קרה לי כבר כמה פעמים שלא זכרתי דברים אבל אתמול היה השיא ההיתי באירוע שתיתי בהתחלה כמה וודקה רדבול וההיתי בהכרה זוכר הכל ואז באמצע הערב נתנו לי ברחבה כמה שוטים של אבסניט שזה משקה הכי חזק שיש וזהוו מאז אני לא זוכר כלוםםםםם היום סיפרו לי מלא דברים שהדהימו אותי עכשיו למה זה קורה יש הסבר לזה?

shanhen

New member
איבוד זכרון

אנסה הסבר תיאורטי. אני מניח שיוכל להתאים למצב האישי שלך. האלכוהול משפיע על תאי המוח. יש לו יכולת חדירה גבוהה לתחומים רגישים במוח, בין השאר הוא פוגע בתאי זכרון. ככל ששותים משקה חריף יותר, מהר יותר, בכמות גדולה יותר, כך ההשפעה גדולה יותר. מן הסתם, המשקה הראשון או השני ששתית לא הגיע לכלל השפעה גבוהה. ברגע ששתית משקה נוסף, חריף במיוחד, ההשפעה על המוח היתה מהירה והגעת למצב של שכרות. שכרות זה לא רק לדבר שטויות או להשתולל, שכרות זה מצב בו ניטלת מהאדם היכולת לקבל החלטה, לחשוב וגם לזכור דברים. אתה מאד מוטרד מעניין האלכוהול ובכל זאת לא מוכן לוותר על כך. האמנם אין דרכים בטוחות ופחות מסוכנות כדי ליהנות? נחום

אז ככה..

בגלל הגימגום שלי כל הזמן בעצם אני לחוץ וטרוד וכל והמון חרדות ועוד פעם האלכוהול משחרר לי תגוף ומרפה אותו ופתאום הכל מתגמד ולא ניהיה מפחיד כזה ובמצבי כיום קשה לי לוותר על הבילוי השבועי של לשבת לשתות לשכוח מהכל לא חשוב ולהשתחרר ובקשר לאתמול באמת הגזמתי מאודד וזה לא קורה לי כמעט בעבר זה קרה לי פעם אחת וגם ממזמן אני תמיד יודע לשים גבולות אבל למרות הכל יש מצב שזה נהפך להתמכרות ?

shanhen

New member
סכנת ההתמכרות

סכנת ההתמכרות תמיד קיימת ברגע שמאמצים נוהג קבוע של שתייה. בפועל רק כ-20% מאלה ששותים באופן קבוע יתמכרו. השאר יישארו בגדר שתיינים, בעלי יכולת שליטה. קבוצת הסיכון בה אתה נמנה, נובעת מהסיבה שאתה שותה לא כדי ליהנות ממשקה עצמו, מאכותו כחובב אלכוהול ממוצע. אתה שותה אלכוהול כדי לקבל רווח נוסף שאינו קשור לטעם או לאיכות. הסכנה היא שכאשר הגוף שלך יסתגל לאלכוהול, יתכן ומה שאתה שותה כבר לא ישפיע ואז תחפש חומר חזק יותר, מהיר יותר וזו תכלית ההתמכרות - כשאתה צורך יותר חומר כדי לקבל את אותה הרגשה. אז תזהר. נחום

למעלה