למה הבי מטאל?

Jagged chaos

New member
למה הבי מטאל? ../images/Emo12.gif

למה תמיד אומרים שלד זפלין מייסדי ההאבי מטאל?... הספקתי לשמוע כמעט את כל החומרים שלהם (כל ששת הראשונים כבר מכיר טוב, ההמשך קצת פחות, אבל שמעתי הופעות שהביאו לי כיוון ואני לא מדבר מבורות) והם לא נשמעים לי כמו מטאל ובטח לא הבי... הם עשו הרבה פולק ואקוסטי וגם השירים המהירים יחסית שלהם - communication breakdown, dazed and confused, black dog, Immigrant song לא נשמעים לי כבד... אני בכלל לא התחברתי למטאל, אפילו לו לדבר הכי נגיש - מטליקה לא התקרבתי, אבל מהתמונה הכללית שיש לי על הז'אנר זה לא נשמע לי כמו לד זפלין...
אז מישהו יכול להביא לי השקפה אחרת שתסביר לי פחות או יותר? ועוד שאלה ככה בקטנה, ראיתי ב-musicaneto שכתוב ב"אהבתם את זה? תאהבו גם את..." ומתוך שלושה בחירות שמו את פרל ג'ם
... ואת החומרים של פרל ג'ם אני מכיר הכל...ואני לא מוצא שום קשר...לד זפלין הרבה יותר רוקנרולים/בלוז' ופרל גראנג'..

AeroTom

New member
פעם זה היה יותר מתאים

אבל כמו סגנונות אחרים - גם זה מתפתח עם השנים. וכיום המוזיקה של הלהקה לא נשמעת מתאימה להאבי מטאל של היום. אבל סגנונות מתפתחים ומשתנים עם השנים, והרבה זמן עבר מאז תקופת זפלין...כמו שהרבה להקות רוק היום, ממש לא נשמעות כמו להקות הרוק של שנות ה-60\70. סגנונות מתפתחים, וכך היה גם עם זפלין בתקופה שלה, ובתקופה עכשיו.

Mena Rea

New member
הסבר

יצא לי להתווכח כבר עם אנשים בפורום לגבי נושאים שקשורים לשאלה האם לדזפ הם רוק כבד. קודם-כל, זכור שהם התחילו לפעול בשנת 68. הרוק אז היה הרבה פחות מפותח, המטאל (רוק כבד, לצורך העניין) עוד בחיתוליו, עם להקה אחת שסחבה אותו, פחות או יותר, והיא בלאק סאבאת'. אז בעצם לא היה מטאליקה, מגהדת' ודומיהם, שהושפעו בעיקר מבלאק סאבאת', שבעצמם עוד לא היו מוכרים. לדזפ היום מוגדרים כקלאסיקות רוק, הגדרה שמתאימה לימים האלו, אך בטח שלא הייתה קיימת אז. מה שקורה זה, שפעם לא היה דיסטורשן, אז הרכבים שרצו סאונד רועש וכסאחיסטי היו שמות אוברדרייב עד הסוף במגברי הגיטרה, ומגבירים את הווליום לרמות מטורפות. כך היה בין היתר בהופעות של לדזפ. בהשוואה לרוק הכבד של היום, הלהקה בכלל לא עונה על ההגדרה. ולכן אתה צודק. אבל פעם החשיבו אותם כמאד כבדים. ובאמת לא היה משהו הרבה יותר רועש מהם, לצורך העניין.

FunkyMonk

New member
לד זפלין

מוגדרים כ Heavy Rock. ההגדרה הזו מגיעה בגלל השימוש המסיבי (כן, מסיבי יחסית לתקופה) שלהם באוברדרייב ודיסטורשיין (ד"א, דיסטורשיין זה בערך האפקט הראשון ש"הומצא" [יותר נכון התגלה]). הם פחות השתמשו באפקטים מסובכים ובעריכות אולפניות, אלא יותר כסאח עם הגיטרות. למרות הוירטואזיות של ג'ימי (מה שהכניס ללד זפלין את הסגנון שלהם), הם הצליחו ליצור רוק יחסית פשוט ובסיסי. הבס המלא, עבודת הקלידים המצומצמת (דבר שלא היה כל כך נפוץ אז), גיטרת רית'ם מלאה שהיא לא אך ורק ליווי לליד, שירה "צעקנית", תופים עמוסים, כל אלו ועוד הם דברים שתרמו לפיתוח הסאונד הכבד של לד זפלין. לד זפלין היא אחת מתוך שתי הלהקות (יחד עם בלאק סאבאת') שתרמו לפיתוח סגנון המטאל (לד זפלין שלא במתכוון, בעוד שבלאק סאבאת' התיימרו לכיוון הזה). הרבה אמני מטאל מושפעים משתי הלהקות הללו בעיקר.

Mena Rea

New member
לא היה אז דיסטורשן

רק אוברדרייב. ואין כזה דבר האבי רוק. זו סתם טרמינולוגיה שגויה/טעות ניסוחית שקיימת רק בארץ. אותו דבר כמו הארד רוק. או מחשבה שיש הבדל בין מטאל לבין האבי מטאל (כשבעצם אין, זה כמו להגיד שיש הבדל בין רוק לבין רוק אנ רול, זה פשוט קיצור של ביטוי ארוך יותר). קיצר, יש רוק, ויש רוק כבד (ומטאל/האבי מטאל הן מלים נרדפות לזה).

FunkyMonk

New member
ההודעה שלך מלאה בטעויות..

הדיסטורשיין, כפי שכתבתי, לא בדיוק המוצא, אלא התגלה. כאשר מגבירים את הווליום במגבר כמעט עד הסוף, ומעלים את מכוון הבס, נוצר דיסטורשיין. דיסטורשיין, כמו השם שלו, זה לא יותר מהפרעות בתדר הנקי של הקול. האבי רוק זה ממש לא "מושג שהישראלים המציאו", אלא להפך, "רוק קלאסי" הוא מושג לא ברור, מעורפל ופשוט לא נכון.

Mena Rea

New member
מה אתה אומר?

מה זה שייך אם הוא הומצא, או התגלה? ילד, אני לא התעסקתי בשאלה הזו, רק ציינתי עובדה, שבניגוד למה שטענת, ובאופן שגוי לחלוטין, לא היה אז דיסטורשן. ולא שמעתי אמריקאי אחד שאומר האבי רוק. נכון שפשוט אפשר לכנות את לדזפ רוק אנ רול, ודווקא מכנים אותם רוק קלאסי, שזה מושג עמום, ולא נחוץ. אני רק ציינתי איך מכנים אותם. לדזפ זה רוק וזהו. פעם קראו להם האבי מטאל (הגדרה לא מתאימה למונחים של היום), היום קוראים להם רוק קלאסי, הגדרה חסרת תועלת. בכל מקרה, מקווה שהבנת את הטעויות שלך, אני אישית משתדל לא לכתוב דברים שאני לא בטוח בהם. אומנם זה פורום, ומה שאתה אומר לא מחייב אותך בד"כ, אבל להגיד שאחרים טועים כשאתה לא צודק, זה סתם חסר טעם.

FunkyMonk

New member
אמנם לא הוספתי מקורות,

כי הייתי קצר בזמן, וכך גם עכשיו. אבל תהיה בטוח שכשיהיה לי זמן אני אראה לך שבויקיפדיה ובהרבה מקומות אחרים מציינים שהם הבי רוק. מוזר שאתה מציין שקראו להם הבי מטאל, באמת לא הבנתי מה הז'אנר הזה מוזכר בערך עליהם בויקי.. בהחלט לא קשור למושגים של היום.

Mena Rea

New member
אבל זו בדיוק הבעיה, מבין?

שמקורות כאלה לא יכולים להיות מדויקים. יודע מה? יותר מכך-קח להקה שאתה מכיר, קרא עליה בעיתון. אני בטוח שתמצא טעויות בעובדות. וזה למה? כי בהרבה מקרים, הכתבים, או מי שכותב בכל מקרה, לא מכירים את הלהקה, ואולי אפילו לא את הז'אנר, לפני זה. ואז הם עושים מחקר קצר. שלא נדבר על הרצון העז של התקשורת לנפח דברים מעניינים לכאורה (זו בעיה שכבר יותר קיימת בעיתונים, לדעתי).

FunkyMonk

New member
ברור לי לחלוטין...

אבל (אפילו עם סלידתי מתחום זה של המתמטיקה), אם הסטטיסטיקה אומרת שזה נכון, רוב הסיכויים הם שזה נכון.

למעלה