למה הברזל בקושי עולה?

למה הברזל בקושי עולה?

הייתי אנמית מאוד הפריטין היה 13 והבי12 184.
מאז התחלתי ליטול בי12 באופן יומיומי ( מתכוונת לסיים שני בקבוקים של אקוסאפ ואז להתחיל לקחת שלוש פעמים בשבוע), ולקחתי חודש פלוס ברזל בערך לפי ההוראות סיימתי בקבוק ועוד חלק מבקבוק שני והפריטין עלה אבל ממש מעט הוא עלה מ13 ל15. כבר אין לי סימפטומים של אנמיה ואני מרגישה טוב לעומת מה שהיה בהתחלה לפני לקיחת התוספים אבל מדוע הברזל עלה כה מעט?
גיליתי לאחרונה שיש לי מעי דולף ושחסרים לי אנזימים ואוכלוסיית חיידקים טובים ואני מתכוונת לטפל בכך עדיין לא יצא לי לטפל בתזונה אבל קניתי ויטמין סי מאיכות טובה אנטיאוקסידנטים שהמליצו לי עליהם מחול וכמו כן מחכה למשלוח של פרוביוטיקה , אנזימי עיכול וגלוטאמין מחו"ל ( יקח קצת זמן אבל יגיע בסוף) האם זו הסיבה לקושי של הברזל לעלות? בעיקרון זה ברזל עדין של אקוסאפ שנחשב לאחד כזה שיחסית נספג. אמרו לי שאולי הגוף צריך להשתמש בברזל לדברים אחרים ולכן זה בא על חשבון הברזל שנאגר.
העניין מטריד אותי כי בעיקרון תכננתי עוד חודש חודשיים לסיים עם נטילת הברזל אבל עכשיו אני רואה שאני צריכה להמשיך כי אני על גבול של להפוך לאנמית ברגע שאפסיק במהירות.

לא משנה הסתדרתי כנראה הגוף

השתמש בברזל שהכנסתי לו בתוסף ליצירת ההמוגלובין ולכן לא עלה הרבה כמו גם הבעית ספיגה. אני אמשיך לעכוב. כעיקרון עד שהבעית ספיגה לא נפתרת אני ממשיכה מבחינתי לקחת ברזל בהתחלה עד למילוי מאגרי הפריטין ( עד ל100 120), ואחר כך כתחזוק כללי. ביררתי כל מה שאני צריכה ומצאתי מומחים לדבר בעצם השאלה היחידה שלי היא למה לאדם עם בעית ספיגה דווקא ברזל מכל הדברים שיכולים להיות חסרים חסר? למה לא מינרלים אחרים? מה הופך את הברזל למיוחד מהבחינה הזו?

תוהה ומטעה

היי
כבר חושב שאת בלוגרית על תוספים ובעיות חברות שונות ומה הכי טוב......
בקיצור כבר בעבר הומלץ לך לפנות למטפלים העוסקים בכל הענינים האלו וחבל על בילבולי המוח ניסיתי, ולמה? ואיך כמה?
עלות טיפול תוזיל לך את כל ההוצאות המיותרות שלך עם שאר התיסכולים שנראים שקיימים והכל אצל מטפל אחד.
וברור מאוד הקשר לברזל, B12 , מעי דולף ותזונה ושאר פרטים שחסרים.....
בהצלחה!

למעלה