למה הדגים שךי שוכבים על הקרקעית?

Im The Sun

New member
למה הדגים שךי שוכבים על הקרקעית?

לא, הם לא מתים... הם פשוט "נחים" למטה ועולים רק מתי שאני שם להם אוכל... למה זה?

גלעד cool7

New member
מניסיון שלי

זה קורה כאשר הם חלשים מהסיבות הבאות- החלפת מים שגורמת לשינוי טמפרטורה מהר. ניקיון אקוריום מתיש (בשבילם לא בשבילך
). זרמי פילטר חזקים מידי. בנוסף לאלו יכולים להיות עוד הרבה גורמים, העיקרון הוא שיש משהו שמחליש אותם באקוריום. האם זה קרה רק עכשיו או שזה מאז ומתמיד?

Im The Sun

New member
החלפתי להם מים היום אבל עקרונית

תמיד יש מצבים שהם על הקרקעית ולא עולים עד שאני דופק להם 3 פעמים על האקוריום (חלש).. על איזה זרמי פילטר דיברת? יש לי 'מכונת חמצן' אם אתה מתכוונן לזה.

גלעד cool7

New member
../images/Emo13.gif

אוקי, קודם שכחתי לשאול איזה סוג הדגים שלך (סוגים שונים של דגים חיים באזורי מים שונים מבחינת גובה)? האם כל הפעמים שהם נשארים על הקרקעית הן לאחר החלפות מים?

Im The Sun

New member
יש לי 4 דגי זהב, 1 דג זהב גדול עם

כרס ומנקה קטן אחד... יש לי אותם בערך חודש ככה שהחלפתי את המים פעמיים והם לא שוכבים על הקרקעית רק אחרי החלפת המים, יש מצבים, אפילו עכשיו שאחד או שניים שוכבים שם... מה עושים?

גלעד cool7

New member
טוב עכשיו דיברת....

דגי זהב, קודם אנא כתוב את מידות האקוריום (ליטרים\מידות אורך, גובה ורוחב). בנוסף דגי זהב אלו דגים מאוד מלכלכים שמורידים את טיב המים ע"י הפרשות שומניות. אתה זקוק לסינון טוב, ככה שאם אין לך פילטר ואתה מסוגל לאפשר-תקנה. - ייתכן שהבעיה נעוצה במים כמו שאמרתי בנוגע לפילטר או שהיא יכולה להיות קשורה בגודל האקוריום (דגי זהב צריכים אידיאלית 40 ליטר לאחד, כמובן שאידיאלית וניתן גם לכווץ אותם בפחית-לא שאני תומך ברעיון).

Im The Sun

New member
האקווריום שלי הוא בגודל

של 0.50X0.20 מ'. אין לי מערכת סינון ככה שאולי זאת הבעיה... בעיה נוספת, היום גילית על 3 דגי זהב שלי מעין נקודות לבנות על הזנבות, זאת מחלה? זה מדבק לדגים האחרים? ממה זה נגרם? אני מבין שבמילים "נקודות לבנות" אתם לא תבינו הרבה אבל אולי אם יש מישהו שמכיר אז שבבקשה יענה. תודה מראש.

גלעד cool7

New member
אנשים כנסו להודעה בבקשה.

אנא עיזרו בנושא, אני לא חזק במחלות והאדון זקוק לעזרה. יש לך נקודות לבנות, אמורים לעלות במעט את הטמפרטורה כדי שהנקודות ירדו מהדג כדי להתרבות ואז כאשר הן ירדו ממנו שמים תרופה שמשמידות אותן (את הטפיל). אני לא יודע כמה לעלות וכמה זמן לוקח, לכן אודה למי שיתערב בשירשור. - כנראה שזה נבע מתנאים לקויים (חוסר במערכת סינון חזקה, המשאבת אויר מחמצנת את המים אבל אינה דואגת לסינון וסילוק חומרים מזיקים לדגים) ויכולות להיות לא מעט סיבות נוספות כגון הכנסה לקויה לאקוריום, אי החלפות מים סדירות או החלפות מים לא נכונות וכו' ובקשר לגודל האקוריום הוא קטן ב3 מהגודל האידיאלי לדגי זהב, האם זה הפריע להם אני לא יודע אבל בטוח שהנושא לא הועיל. - תתמקד בלטפל במחלה בנתיים, אח"כ טפל בנושא חוסר מערכת סינון. לא נורא קורה להרבה מגדלים וגם למקצועיים ביותר, בהצלחה.

גלעד cool7

New member
בקשה, מכאן יעזרו לך אנשים שיותר

מבינים בנושא המחלות, כמו DZ108. שבוע טוב.

dz108

New member
רגע אחת.

נקודות לבנות רק על הזנב? לא על כל הגוף? האם על כל הדגים או רק על חלק? -- לגבי השאלה למטה: מחזור חיים של טפיל "נקודות לבנות" הוא שלושה ימים. בד"כ צריך 2-3 מחזורים ע"מ להיפטר ממנו (בסיבוב הנוכחי); כלומר - 6-9 ימים.

dz108

New member
בעצם אני צריך עוד קצת מידע...

האם מדובר בדגי זהב מסוג "דגי זהב"... או שיש לך דגים "זהובים" - ואתה קורא להם בשם כללי "דגי זהב"? (אל תצחקו על השאלה....הרבה אנשים קוראים לדגים שלהם דגי זהב...ויש להם בכלל תוכים...). שאלה שניה - האם הנקודות הן ממש זעירות (1 מ"מ) או שמדובר בנקודות יותר גדולות (2-3 מ"מ)? האם כולן באותו הצבע? כמה אתה מאכיל אותם ביום? האם חוץ מהרביצה על הקרקעית, יש לדגים איזו שינוי בהתנהגות? (התחכחות בקרקע לדוגמא) האם אצל כל הדגים הנקודות בדיוק באותו האיזור?, אם כן - תן תיאור מיקום מדוייק על הדג. אני מבין שאין לך פילטר כלל. כל כמה זמן אתה מחליף מים, ואיזו כמות?

Im The Sun

New member
או קיי אז ככה:

כן, הדגים ה"חולים" הם אכן דגי זהב, סגור. אלו נקודות ממש זעירות בצבע לבן על הזנב, לכולם על הזנב. את המים אני מחליף אחת לשבועיים שלושה.

dz108

New member
נקודות לבנות?

אני לא מכיר, ולא מצאתי בספרים שלי מחלה שתוקפת רק דגי זהב בזנבות. מה שמוזר הוא שכל הדגים "נתקפו" במחלה בבת אחת, ולא היתה תקופת "הדבקה" מדג לדג; מה שגורם לי לחשוד באיכות המים. אם זו אכן המחלה "נקודות לבנות" - חפש באינטרנט / בפורום המקביל דיאגנוזה וטיפול ל- Ichthyophthirius Multifiliis, הטיפול פשוט למדי, וסיכוי ההצלחה גבוהים יחסית (כעיקרון - חימום של האקווריום, והוספת חומר שקוטל את הטפיל כשהוא יורד להתרבות על הקרקעית). מכיוון שרק אתה רואה את הדגים, רק אתה יכול לזהות את המחלה. אם המצב מחמיר/משתפר - תעדכן. מצטער שלא יכלתי לעזור יותר.

Im The Sun

New member
עוד בעיה... ../images/Emo10.gif

שמתי לב היום שהזנבות שלהם מתחילים לשנות צבע, זאת אומרת הופכים להיות בצבע כתום כמו שאר הגוף, הצבע מגיע פסים פסים מהגוף ומתפשט לכיוון הזנבות, זה טבעי? מאחר ואין לי גוף חימום כי דגי זהב לא צריכים גוף חימום וחמצן (אבל יש לי חמצן) וגם מסנן אין לי כי גם את זה אמרו לי שלא צריך אז בינתיים אני שם ליד האקווריום את המפזר החום כדי להעלות את הטמפ' (במרחק גדול כדי שלא יהיו בעיות...) וגם תרופה זאת בעיה כי לא חשבתי שיתקוף פתאום את הדגים שלי משהו ככה שאין מצב שהשבוע אני יכול לשים להם את התרופה, אפשר אנא עארף לשים להם משהו אחר בינתיים?

למעלה