למה הדרך כל כך קשה????

נע מה

New member
למה הדרך כל כך קשה????

בס"ד בבית כל כך מקבלים את זה יפה הכל בד"ץ אמא שלי יודעת שאני לא אוכל אם זה לא בד"ץ בהתחלה היה לי בעיה עם הבשר אבל היא עכשיו גם את הבשר היא קונה לי בד"ץ ותבינו בית חילוני לגמרי
הדבר שהיא לא מקבלת בשום אופן זה להטביל את הכלים
נגמר הסיפור !!! אין לה בעיה לקחת מי גשמים ולעשות הטבלה , אני מסבירה לה שיש קדושה בזה שהולכים למקווה או לפחות למים של הים... אמרתי לה שוטפים את הכלי אחרי שמביאים אותו מהמקווה לא עוזר... אמרה לי שהיא הכניסה את כלללל הכלים של פסח למדיח שזה 100 מעלות חום רותח!!!! ואת הסירים קירצפה עם צמר פלדה... אני מסבירה לה בעדינות שמה שלא תעשי זה לא כמו מקווה הטהורה והקדושה.... והיא לא תסבול מזה עכשיו אלא שאני התחתן בכלל בעלי לא ירצה לאכול בצורה כזו, וכמובן שבבית שלי אני יעשה מה שאני רוצה אבל בכל זאת לבוא להורים זה כיף.... טוב אני לא רוצה להגיע למצב כמו שכולם עושים לבוא אם פלסטיק זה מאוד מעליב!!! שכנים שלי שהם דתיים אמרו לי שזה לא מקובל עליהם גם!! לא רוצה!!!! אני לא יעשה דבר כזה לאמא שלי כתוב בהלכות "כבד את הוריך " אבל אם הם לא מקבלים את הדרך שלכם אז אתם יכולים לעבור על ה"חוקים" לא רוצה לעשות דבר כזה הם לא מבינים מזה בכלל... יגידו שאני לא מכבדת בכל זאת.... בקיצור אני חוסכת לי את הכל עוד כמה שבועות הם נוסעים לארה"ב לאח שלי תיארו מזה מהשמים ואז אני יעשה את כלללל הבית כשר.... שאחרי שהיא תחזור לא תהיה לה ברירה תכשיר כל כלי שהיא קונה
אמרו לי שזה לא גזל!!!! שאלתי רבנית! הדברים האלה מציקים לי שאני לא נרדמת בלילה אווף!!!! ושלא נדבר על זה שאני מחפשת מדרשיה אני מרגישה ממש מצוברחת ואף אחד לא עוזר לי עם זה!!! פניתי לערכים לא חוזרים אליי (וזה בלי שום קשר לחג)
ואחרי זה מתפלאים למה אנשים חסרי אונים !!!!! לא אכפת לאף אחד!!!!!

נע מה

New member
אגב מי שעדין לא מכיר....

בס"ד אני חזרתי מערכים בינואר 4 חודשים ..... חזרתי עם אורות וניצצות דתיה כבר שנה וחצי..... אני עוד חודשים בת 29 רווקה כמובן גרה באיזור השרון... אני בת כהן אז לא להתעסק איתי
(סתאםםם) ורוצה להגיד כמה שיותר למעמקים של התורה
אוהבת את זה
עושה את מכל הלב: אם זה תפילות, בכל יום, בכל שעה, כאילו נולדתי לבית חרדי
אני מבית חילוני לגמרי.... לא טעמתי מהדת בחיים שלי .... אבל אבא שלי בא מבית דתי ... בזה לא הרגשתי כמובן .... הוא היה בחור ישיבה אז יש איזה שהיא הבנה בבית בגלל זה חלק מהדברים קל לי בבית
ואגב איך החתימה שלי

"לפום צערא אגרא"......

והיינו, לפי מידת הצער - קושי, להשיג מעלות רוחניות כך גדול השכר. והשכר הינו לעתיד לבוא, ומעבר לכך, הסיפוק הנוכחי על ההתגברות על קשיים. והצמיחה והגדילה הנובעת מהשגת מעלות, תוך דחיקת קשיים..... ברכה והצלחה.

למעלה