אז ככה זה היה אצלנו...
בעלי שיחיה ואני החלטנו עוד לפני שממש החלטנו להתחתן שאת החתונה שלנו נשתדל לממן ככל שניתן מכספנו ומהמתנות, שזה כמובן גם השליך על התקציב די אוטומטית... אנחנו לא רצינו שההורים שלנו ירגישו צורך להתחייב בחובות כדי לממן את החתונה, כך שלא ערבנו אותם ממש בכמה עולה מה - למעט הגן. עירבבנו כמה גישות, כדי לא להגיע לפיצוצים: בכל מה שקשור לגן וטעימות לקחנו אותם. גם לסגור מחיר ותוספות לקחנו אותם. פרוייקט ההזמנות היה פרויקט משפחתי: קנינו אביזרים, הכנו סט צילומים (כמו של צילומי דוגמנות ממש) צילמנו (הצלם במשפחה כמובן) (זה תועד בוידאו וגם ההורים ראו) ואת כל עניין העיצוב הגרפי עשינו בשלט רחוק כי היינו בטיול. אז שם הם היו מעורבים. על השמלה שלי דיברנו הרבה, והיה ברור לכולם מה אני רוצה. אמא שלי גם אהבה, ולא ניסתה לדחוף לי את הדברים שממילא אחרי 26 שנים של היכרות איתי היא יודעת שזה חסר סיכוי. בכל מה שנוגע לצילום, לעיצוב, לתאורה ולמוסיקה - הבהרנו חד משמעית שזה אנחנו עושים כמו שאנחנו רוצים ולא שואלים אף אחד (כמובן שבעניין העיצוב נתנו תיאור כללי ואמרנו שזה הפתעה, ועל המוסיקה אמרנו שלקחנו את אחי לראות כי הוא מבין קצת יותר והוא יותר בראש) אני חייבת לציין שזה ברוב המקרים עבד, אבל לפעמים גרם גם לקצת מריבות (אחת די גדולה) אבל העקשנות השתלמה. הכל היה מושלם - בדיוק כמו שרצינו וההורים עד היום אומרים שזה היה כמו בסרטים, ושהם עוד לא ראו דבר כזה - בקיצור זה היה שווה. אז ההצעה שלי - תבחרו את הדברים שאתם לא מוכנים לזוז מילימטר בהם ממה שאתם רוצים, ותעמדו על שלכם. בהתחלה בדיפלומטיות ואח"כ בתקיפות, אך בנימוס. אם יש לכם איזו דודה שיכולה להשפיע על ההורים, תצרפו אותה לצד שלכם במאבק, זה יכול לעזור. על מה שאתם מוכנים לערב אותם - תערבו, ותתנו להם כל הזמן להיות עסוקים - או ברשימות מוזמנים, או באיסוף טלפונים וכתובות, באישורי הגעה, בסידור שולחנות וכו. ככה לא יהיה להם הרבה זמן לבלבל לכם במוח. גם שבת חתן ו/או עראב מקווה שבו לא תתערבו ותתנו להורים לעשות כטוב בעיניהם יכול להוריד אותם מהגב שלכם. אצלנו זה עזר. כשעולה מנקודה רגישה תסויטו את הנושא לדברים אחרים - השמלה, הבגדים של ההורים וכו. אולי כדאי גם לנקוט בשיטה של להתערב להם בכל דבר - בגדים שלהם, מוזמנים שלהם וכשהם יכנסו לאטרף, להבהיר להם שגם לכם זה לא נעים. זה שלל העצות שלי. מקווה שעזרתי. בכל מקרה - לא שווה להתעצבן מזה. חבל על האנרגיה. זה מה שאנחנו השתדלנו לעשות (זה לא תמיד עובד) המון מזל טוב! ובהצלחה...