למה הורים יחידים שלא מקבלים קצבאות לא

סיוולה

New member
למה הורים יחידים שלא מקבלים קצבאות לא

זכאים להשתתפות בכל מיני "מבצעים" של המדינה. עד שיש איזה "מבצע", הפעם לעניין צהרונים, זה שוב מתייחס למקבלי קצבאות "הבטחת הכנסה או מזונות" מהתקופה האחרונה. איפה ההגיון? שאם אני יוצאת לעבוד, ורוב המשכורת נופלת על תשלום למעון/צהרון, זה אני נענשת מתוקף כך, שאני לא מקבלת קצבאות ביטוח לאומי. זה מה זה תמוה.... למי אפשר לכתוב מכתב לעניין כך שיש הורים, שאינם מקבלים קצבאות ביטוח לאומי,וגם זקוקים לעזרה נואשת בצהרון/מעון. נראה לכם שיש למי לכתוב, ויש גם טעם, להזכיר הורים שעובדים בלי להיות נטל על המדינה, וזקוקים לעזרה כדי להמשיך לעבוד, או כדי שישתלם להמשיך ולעבוד..... לילה טוב בשורות טובות ורד

בהחלט צודקת

אך שימי לב , ההכרה בפעוטונים ובצהרונים הינה לשנה אחת בלבד וזה על מנת לעודד אמהות לצאת ממעגל האבטלה ולהתחיל לעבוד , כל זאת כדי שיפסיקו לקבל את קצבאות הבל"ל. אם אני לא טועה, יש גם סיוע לנשים שנמצאות שנים במעגל העבודה , אחפש ואוסיף קישור.

../images/Emo3.gifרד יקירתי,,מתי תפסיקי לקטר...??

מה שלומך?? אצלנו הכול בסדר,,,אני,,מ ת א ק ל מ ת . נראה לי שתוכלי לפנות למשרדי התמ"ת,,, ועוד דבר,,האמיני לי,,שאני מאד לא רוצה להיות נטל על המדינה אבל,,כרגע זהו המצב, בחודש ספט' המצב ישתנה,,אני עכשיו פועלת בנושא המעון של ליאם שמערימים עליי קשיים,,ואני לא עובדת,, וגם כשעבדתי לפני 3 שנים לערך הייתה התוכנית להורים יחידנים שמי שעובד מקבל סכום מסויים,,ידעת על זה? אם תחפשי כל הזמן מה בסדר ומה לא,,,,זה רק יתיש אותך, נסי לפעול בעיניניך לרווחה/לשכת השר למשל,,,שלחי אימיילים,,,,אצלי זה עובד,,הנחישות!!!! שבוע טוב,,, אילנה

סיוולה

New member
אילנה יקרה, אני פועלת בכל המישורים

אפילו הגעתי ללשכה האישית של אולמרט, ויש לי קשר עם מישהי מאוד מקורבת אליו, בהוראה אישית של אולמרט, והיא עושה ככל יכולתה ועוזרת לי. את יודעת מה המלכוד אילנה, שאני לא מקבלת קצבאות של ביטוח לאומי והחוק הוא יבש, לא אנושי וקר..... אז למה להפסיק לקטר? איפה ההגיון, אם רוצים שנשים, במיוחד חד הוריות, יצאו ממעגל העוני ורוצים שנשים ישתלבו במעגל העבודה. את בעצמך אומרת שאת רוצה לא להיות לנטל על המדינה, אבל המציאות מחייבת אותך, כי את יודעת שלצאת לעבוד למול זה שכל ההכנסה הולכת לשכירות (ומי כמוך יודעת.....), מה זה גורם לנשמה, ומה זה עוד יותר לצאת לעבוד בשביל בעצם להוציא את כל מה שיש לך על מקור אחד..... הנה את פועלת בנושא המעון של ליאם, כי את יודעת שאת תצטרכי את העזרה, כי למרות שתצאי לעבוד, הרי לא יתכן שהמשכורת שלך תפרנס מעון/צהרון, כי יצאת לעבוד, וגם אותה משכורת, כשאת יוצאת לעבוד, אמורה גם לפרנס שכירות/משכנתא וכו'. ההבדל בין הקיטורים שלי למציאות, שאני עובדת, אני כרגע אמורה להיות בחופשת מחלה, בגלל בעיות הגב שרק מחמירות (הייתי מאושפזת ב"אסף הרופא" שבוע שעבר), עם הוראה למנוחה מוחלטת, ללא כל הפעלת מאמץ, אך אני נלחמת בטפשות ובשניים, וממשיכה, דוחה פעם נוספת את הניתוח בגב, כי אני רוצה להמשיך ולעבוד, ואני אחכה, כמו שהרופא אמר "שהגוף יכרע תחת הנטל". אילנה יקירתי, אני עובדת, אני גאה לצאת לעבוד, ומי כמוני יודעת שגם את גאה ומאושרת במקצוע שלך ובעבודתך (כשתמצאי), וכדי לצאת לעבוד ולעבוד קשה - ואני עובדת קשה, והראיה, בעיות הגב החמורות והמחמירות, מעבר לזה יש לי עוד שלל אינסופי של מחלות, שכדי לעמוד על הרגליים, אני נאלצת לקחת תרופות ב- 1,000 ש"ח - לחודש. לא רוצה לקטר, רוצה תוצאות בשטח, רוצה שמי שמצהיר שהוא רוצה ש"אנשים יצאו ממעגל הקצבאות", גם ידאגו להם אחרי שהם יצאו. או רוצה לפגוש את האדם, שידאג שאנשים שלא נכנסים למעגל הקצבאות - שבכלל לא יכנסו לשם. אני מקוה שתמצאי עבודה ובהצלחה ובמהירות עם משכורת נפלאה. אני מקוה שיהיה לך המון בהצלחה ותשלבי את ליאם המתוק והמקסים במעון, בתנאים וביכולת הכלכלית שלך. לסיום, אילנה יקירתי, מהלשכה של אולמרט, כבר נדהמו ממציאות החיים שלי, שיש לי מציאות "משולשת", ובאמת הפעילו בולדוזרים, אבל כרגע עם כל הבולדוזרים, החוק היבש - בועט לי בפנים - "שאני לא חיה מקצבאות, אלא ממשכורת שמעל ל- 2,600 ש"ח". אני מקוה שיהיו לי בשורות טובות אני מקוה שיהיו לך בשורות טובות נשיקות ורד

../images/Emo3.gif../images/Emo140.gifורד יקרה,את יודעת שזה היה בהומור ,,,,,

אבל את מאד צודקת,,החוק היבש. למה את לא מתקדמת עם הנושא עם לשכתו של אולמרט מעורבת??? אצלי גם הייתה מעורבות והנושא רץץ,,,,, אני מקווה בשבילך שהדברים יסתדרו על הצד הטוב,, ואגב,,זה טוב לקטר מידי פעם,,ככה מוציאים את הקיטור מידי פעם,, בהצלחה למעשה לכולן אילנה

את רוצה להגיד לי

שאינך מקבלת הנחה במעון יום אם תציגי את תלוש המשכורה?? זה אבסורד... אלא אם כן מדובר במעון פרטי ולא ממשלתי כמו נעמ"ת או ויצו. זה נורא תשלום למעון הוא כמו משכנתא..

הייתי רוצה לדעת קצת יותר

על פיתרון של מעון לבן שלי אני נכה אם חד הורית אחרי ניתוחים בראש, מתקיימת מקיצבת נכות שחלק נכבד מהקיצבה אני עדיין משלמת הלוואה שלקחתי לצורך הניתוח ועוד כל מיני הוצאות שהולכות וגדלות מיום ליום. רציתי לשאול על סידור של מעון-מה הזכאות למישהי במעמדי(גם כן "מעמד") אני פשוט אהיה חייבת לצאת לעבוד ואין לי את מי לשאול אני נתקלת בדלתות סגורות כגון העובדת הסוציאלית שלי שבחופשת לידה(אולי עכשיו היא קצת יותר תבין את הקושי שבאימהות),וסיוולה כל הכבוד לך, אני קוראת את ההודעות שלך ושולחת לך מכאן טפיחה על השכם שלך תרתי משמע...

m i c h a l i

New member
מעונות יום

הורה יחיד זכאי לקדימות בקבלת ילדיו למעון יום; השר יקבע בתקנות כללים מיוחדים לענין התחשבות בהכנסת ההורה היחיד לענין דמי האחזקה במעון. זוהי לשון החוק מצרפת לך קישור לחוק משפחות חד הוריות בנוסף, כדאי פשוט לצלצל או לגשת למעון (של ויצ"ו או של נעמ"ת) ולבדוק מה תנאי הזכאות שלך. אין צורך לפנות לעו"סית.

סיוולה

New member
באתי עם התלוש, ואמרו לי שאצטרך לשלם

בין 530 ל- 800 ש"ח, אבל אין מקומות. למה? כי יש שם ילדים "בסיכון", שההורים לא עובדים, אז הקדימות לילדים בסיכון. אני מאוד מקבלת את הרעיון ומאוד מפרגנת לרעיון הנפלא הזה שדואגים לילדים בסיכון, אבל כשיש 3-4 מעונות על מספר רב של ילדים, מתעוררת בעיה של מקום. כשבאתי מלאת שמחה לרשום את הילדה למעון של ויצו, עם הסכומים הנפלאים האלו שאמרו לי שאשלם, המנהלת הודיעה לי שהיא מתנצלת אין מקומות, כי הם "מלאים", כנ"ל בנעמ"ת. אז מה עושים. חוזרים לשוק הפרטי, ומשלמים הון תועפות. בוקר טוב ויום טוב, ורד

אכן מאד נכון שאם תלוש שכר בויצו ו/או נעמ"ת

יש לך הנחה משמעותית יקירתי,,,אלא אם זה פרטי כמו שציינה קודמתי,, לי הייתה מלחמה עם נעמ"ת שלבסוף המימון היה מאד נמוך תוך כדי מציאת עבודה כמובן ולאחר הצגת התלוש נקבע לך השכר,,גם פה יש לי "מלחמונת" ואני מקווה שזה יסתדר,,בלתי אפשרי לשלם 1700ש"ח מעון ללא הכנסה גבוהה,ואין הצדקה לכך, אילנה

m i c h a l i

New member
ידיעה טרייה בנושא : כל הכבוד להרצוג ../images/Emo45.gif

"השר יצחק הרצוג, שר הרווחה והשירותים החברתיים, הודיע בדיון שייחד לנושא מצבן ומעמדן של משפחות חד הוריות, על גיבוש תוכנית שתתן מענה לחסמים המונעים היום יציאתן של חד הוריות לעבודה. מסקירה שהוצגה בפני השר הרצוג עלה כי קיים סקטור שלם של אוכלוסייה (משפחות חד הוריות, בעיקר אמהות חד הוריות) אשר מפסיד את זכויותיו עם יציאה לעבודה". לכתבה המלאה בין השאר נוגעים גם ביציאה ללימודים של חד הורים שמאבדים את הקיצבה בשל כך. נותר לעקוב אחר המהלך ומעניין אם באמת יצא לפועל את רואה סיוולה? יש כאלה בממשלה שגם מקשיבים... (האמת אני גם בשוק שמישהו העלה את זה)

אני משוכנעת שלבסוף הדברים ישתנו,,,וכמדומני,

שהייתה צעה להעלות את שכר המינימום לחד הוריות ל 6000ברוטו,,,האם זה נכון?? בגלל השכר הנמוך שלהם,כביכול ביטוח לאומי משלים מאד מעט לשכר של 3400ש"ח,,, הביבי הזה...רק נזק כלכלי עשה. אבל "מתנות" בדרך לא שכח לקחת,,, אילנה

סיוולה

New member
אני עוקבת אחר כל שרי הרווחה, ולא משנה איך

קוראים לו, כל פעם הם יוצאים עם רעיון "מהפכני" לטובת חד הוריות, ומשום מה או שקורות בחירות או שכל הרעיונות וההצעות נעלמים מסדר היום. השאלה שאני רוצה לשאול - ושוב אני שואלת - את מי, אולי אתן יודעות, את שלי יחימוביץ, שאני מקוה שההתרשמות האחרונה שלי מוטעית, שהיא דבקה בכיסא ושמטה את האידאולוגיה, אבל אולי באמת לפנות אליה. מה אתן חושבות? למה שלי יחימוביץ, כחד הורית, לא דואגת לאינטרסים של החד הוריות. מתוך מה זה בא? ולעניין ההצעות שמועלות פה ושם לטובת החד הוריות, זה מזכיר לי את הפרסומות בטלויזיה "מבטיח גדולות ונצורות" ובשטח - אכזבה. מה שמעניין שכל ההצעות לטובת החד הוריות, הולכות לאיבוד בדרך, אבל כל מיני הצעות חוק מעוותות ורשעיות עוברות בשניה. בעיקר כל הסכומים וההטבות שכולם שם למעלה מרוויחים, את זה הם יכולים להחליט בשניה להעביר הצעה ראשונה, שניה וכו', וזה עובר. למה הזכויות של החד הוריות נמחקות? למה? בוקר טוב ויום טוב, ורד

למעלה