למה החליפו את ה aquadeks softgel ?

nnn007

New member
למה החליפו את ה aquadeks softgel ?

היום הלכתי למרפאה בישוב בכדי להביא את התרופות לבני וגיליתי ששלחו לו טיפות d-drops=אביטול כדורים=abmultivitamins כדורים.היה טוב לילד כדור אחד עכשיו עוד כדורים.האם צריך לקחת הכול הוא רק בן שמונה.

sporTV

New member
ממליץ להפנות השאלה לצוות המטפל בילד

שוחחו עם הדיאטנית או עם הרוקחת הקלינית במרפאתכם ותקבלו את ההמלצה הטובה ביותר לילדיכם.

שולחת קישור תזכורת לדברים של ורדית בנושא

והודעה משמחת- התכשיר אמור לחזור למדפים בקרוב.

chakiv

New member
ה-aquADEKs קפסולות וטיפות כרגע חסרות בשוק

וזאת הסיבה שהחליפו לשילוב של 3 סוגי ויטמינים: ויטמין E + ויטמין D + מולטיויטמין מהקופה. צריכת הויטמינים אינה קשורה לגיל במקרה של CF עם תפקוד לבלב לקוי (Pancreatic Insufficiency). במקרה כזה, אין ספיגה מספקת של ויטמינים מהמזון, בעיקר של ויטמינים מסיסי שומן (ADEK) ולכן צריך לקבל תוספים בצורה של כדור או טיפות. אני יכולה להגיד לכם שמשקיעים מאמצים אדירים בהחזרת המוצרים האלה לשוק. אין סיבה בריאותית לכך שהם חסרים - מדובר בעניינים בירוקרטים ורישום שפשוט מוציאים את המיץ...אני מקווה שהבעיה הזו תיפתר בקרוב. מי שנשאר לו אקווהאדקס, שימשיך להשתמש. מי שנשאר לו ולא לוקח מסיבות כלשהן, שיעביר הלאה למי שצריך (בתנאי ששמר את התכשיר במקום ראוי), יש הרבה שיקחו במקומכם. אגב, אני יודעת שהאקוהואדקס קפסולות האחרון ששיווקו בבתי המרקחת, הוא בעל פג תוקף של ספטמבר 2010. אין שום בעיה לצרוך אותו עד סוף חודש ספטמבר. אם נשאר לכם מעבר לחודש זה, אנא פנו אלי טלפונית (דרך המשרד באיגוד) ואני אנחה אתכם הלאה. שבוע טוב ורדית

orii

New member
לורדית: שאלות על המינון לתחליפים של AQUADEKS

הי ורדית, אנא ראי את הטבלה המצורפת בה השוותי את המינון של AQUADEKS במינונים של שני או שלושה cc לפוליויט 1cc בתוספת 200 יחידות של ויטמין E ו 400 יחידות ויטמין D3. בנוסף מופיע הכמות היומית המומלצת RDA עבור ילד כבן 5. השאלה הראשונה היא כמה פוליויט לקחת? לי נראה ש 1 cc (שזה אומר 20 טיפות) צריך להיות מתאים אבל אשמח לדעת מה את חושבת. שאלה שנייה היא בקשר לויטמינים החסרים (מסומנים בצהוב בטבלה): בטא קרוטן, ויטמין K (וגם קואנזים Q10 ו- ZINC). תודה, אורי

chakiv

New member
מולטיויטמינים אחרים לילדים במקום אקווהאדקס

קודם כל אני אתחיל בזה שעדיף לקבל את ההנחיה מהדיאטנית של המרפאה, כמובן, כיוון שהיא תוכל לעשות את הדרישה התזונתית על פי בדיקות הדם ועל פי ההנחיות השונות בכל מרפאה. ודבר נוסף, אין כמו האקווהאדקס ל- CF במיוחד, וגם למי שיש בעיה בספיגת ויטמינים מסיסי שומן. אקווהאדקס הוא המולטיויטמין היחיד שנבדק בקרב קבוצת האוכלוסיה הזו, הוא מומלץ ע"י עמותת ה- CF האמריקאית, והוא היחידי שבאמת הותאם במיוחד לדרישות המטאבליות שיש ב- CF. לכל מי שיש אותו, נא להמשיך לקחת (אלא אם סובל מתופעות לוואי, שגם להן יש פתרונות שונים). אבל, באופן עקרוני, לאור המחסור בשוק - לילדים - במקום אקווהאדקס טיפות ניתן לתת: פוליויט בנוזל (ללא עלות) - 15-20 טיפות (20 טיפות = 1 מ"ל) ולהשלים עוד 200 מ"ג ויטמין E (בצורת אביטול 200 מ"ג, 1 כדור) ועוד כ- 800-1200 מ"ג ויטמין D (בצורת 4-6 טיפות של טיפטיפות ויטמין D3). אפשרות נוספת, עדיפה - צנטרום ג'וניור (מועדף, מכיל ויטמין K, עולה למטופל) - לילדים, 2 כדורים ללעיסה ביום + תוספת של אביטול 200, 1 כדור ליום, + תוספת ויטמין D בטיפות - 4-6 טיפות ליום מקווה שזה עונה על השאלה, ורדית

למעלה