למה החמין לא השחים?

אלינקה

New member
למה החמין לא השחים?

הוא יצא חיוור למדי יש עצות? שמתי פפריקה פלפל התבשל מ5 אחהצ אתמול עד היום על פלטה היו בו שוקיים עצמות בקר וקצת נתחי בשר שטוגנו לפני שהוכנסו לסיר
 

רינת103

New member
החמין שלא הצליח../images/Emo4.gif

גם אני פיקששתי הרבה פעמים עם החמין שלי עד שהעברתי אותו לתנור,מאז החמין לא מפשל אף פעם,תנסי. חמין מעולה בתנור: המצרכים: 4-ביצים 4-תפו”א רגיל מקולף 2-בטטות מקולפות 1-בצל חתוך לפרוסות 4-שוקיי עוף קציצה מרוקאית עטופה בנייר כסף(אם לא אוהבים לא חייב) 1/2-כוס חומוס מושרה או משימורים תבלינים לסיר חמין: 11/2-כפית מלח 11/2-כפית מרק עוף 1/2-כפית פלפל שחור 1/2-כפית כורכום 1/4-כוס שמן מרוקאי=שמן אדום (בצנצנת של דבש ריקה ושטופה לשים 2-כפות פפריקה עם שמן עד סוף הצנצנת,לערבב ולשמור לעת הצורך) 1-כוס מים רתוחים 1-כוס חיטה התבלינים לחיטה: 1-כפית מלח 1-כפית מרק עוף 1/4-כפית פלפל שחור 1/4-כפית כורכום 1/4-כוס שמן מרוקאי 2-כוסות מים רתוחים אופן ההכנה: בסיר מתאים להניח את פרוסות הבצל,מעליהם את התפו”א,בטטה,ביצים,שוקיים וקציצת החמין. בקערית קטני לערבב את כל התבלינים של החמין ולצקת מעל כל המרכיבים,להוסיף מים (בזהיהות על הביצים שלא יתפוצצו) בשקית קוקי לשים את החיטה,בקערית לערבב את התבלינים של החיטה לצקת לתוך שקית הקוקי,להוסיף מים ולסגור את השקית ללחוץ עם היד קצת שלא יהיה אויר בשקית,להניח את השקית בתוך סיר החמין. להרתיח,להנמיך להבה,לבשל שעה ולהעביר לתנור על חום נמוך 100 מעלות מכניסת שבת עד למחרת בצהריים. (אני שמה אפילו לפני כניסת שבת כי אנחנו אוכלים כבר בשעה 12/00 ככל שהחמין יותר זמן בתנור הוא יותר חום וטעים) *לבדוק בלילה או בבוקר מוקדם אם חסר מים אז להוסיף 1/2-כוס. בהצלחה.
 

litzuf

New member
תכניסי רסק עגבניות....

זה גורם להשחמה...
 
כדי שהחמין יקבל צבע חום שמים דבש

שמים שמן בסיר כשרותח מוסיפים דבש ומערבבים עד שהופך לחום כהה וממשיכים כרגיל . הדבש נותן את הצבע.
 
למעלה