למה היא בוכה רק בלילה?

למה היא בוכה רק בלילה? ../images/Emo7.gif

יש לנו סצנת בכי נורא בלילות האחרונים. שיר (8 שבועות) ממש נכנסת להיסטריה של בכי שנמשך כמה שעות ונרגעת ללא סיבה נראית לעין. דבר ראשון שחשבנו זה גזים אבל עד היום היא היתה מתפתלת ממש כשהיו לה כאבי בטן וזה לא המצב בלילות האחרונים. גם התכשירים להקלה על גזים לא עוזרים (ניסינו למרות שהיינו בטוחים שזה לא זה כשהצרחות קרעו את עור התוף שלנו) זה נראה כאילו היא נורא רעבה. אני מציעה לה את הציצי והיא מתנפלת ברצון רב (תוך כדי אנחות קטנות של סוף בכי), יונקת כמה שניות ושוב מתחילה לבכות. אין לי יותר רעיונות חוץ מאשר לבכות יחד איתה. אחרי כמה שעות של בכי כשאנחנו מנסים את כל מה שעולה בדעתינו כדי להרגיע אותה (אתמול זה היה מ 21:00 עד 1:30) היא נרגעת ונרדמת כאילו כלום לא קרה. בבוקר היא מתעוררת שמחה וטובת לב, מלאת חיוכים ומאושרת. אם כואב לה משהו אז למה רק בלילה? דבר אחד טוב יוצא לי מהעניין - אחרי בכי כזה היא ישנה 6 שעות ברצף ואני מצליחה לאגור כוחות לקראת הלילה הבא... חנה המתוסכלת

odeia

New member
חנה, קודם כל - בלילה תמיד המחלות

וכאלו מתגברים. תבדקי מה את אוכלת ושותה, בעיקר לקראת הערב. כמו כן, תבדקי אולי בערב היא צריכה תוספת אוכל של תמ"ל. אולי שווה התייעצות עם רופא ילדים. תרגישו טוב

חייבת, עם כל הכבוד, לחלוק על אודיה

לא הייתי ממהרת להוסיף לה פורמולה. לא מאמינה ולא חושבת שזו הבעיה. בגיל חודש וחצי בערך יש קפיצת גדילה שזה אומר שהתינוק יונק יותר כדי לשדר לגוף להגביר את ייצור החלב. אבל קפיצת גדילה זה במשך כל היום ונמשך יום יומיים ולא ממש מתאים לתיאור שלך. בכל מקרה, גם אם היא רעבה יותר בלילה, תציעי לה ציצי כל הזמן ותוך יומיים שלושה העניין יסתדר (יהיה לך יותר חלב וישביע אותה יותר). הנקה זה עניין של היצע וביקוש. אם תוסיפי פורמולה - הגוף יקבל מסר שהוא צריך לייצר פחות חלב (או לא לייצר יותר ממה שהוא מייצר כעת) וזה יכניס אותך למעגל שסופו גמילה מהנקה מוקדם מהצפוי, יהיה אשר יהיה ה"צפוי" של כל אחת ואחת. וכעת לשאלתך - ליובל שלי גם היה קטע דומה, בכי היסטרי רק לפני השינה. אני לא זוכרת מתי זה היה בדיוק, אבל בטוח לפני גיל 4 חודשים (אז עברנו דירה ואני זוכרת שזה היה בדירה הקודמת). תבדקי מה משתנה בין הימים ללילות. אולי אתם משכיבים אותה במיטה שלה והיא לא רוצה להתרחק? אולי הפיג´מה לא נוחה לה? זה מה שעולה לי בראש כרגע...

odeia

New member
פשוט, יש עניין אחד, אולי החלב לא

מספיק ולא משביע אותה? לי אין נסיון עם זה, אבל יש לי שכנה עם נסיון מר בזה, שכמה שהניקה זה לא הספיק עד שהיתה חייבת לתת תוספות. ולזה כיוונתי, כי אם ההנקה לא פותרת את הבעיה ותוספת תפתור אז הבעיה היא עם החלב ולאו דווקא עם הכמות שלו, ולכן גם אמרתי לבדוק מה מכניסים לפה.

zimes

New member
אם יש בעית חלב בלילה,

עדיף לפתור אותה ע"י שנ"ץ (שנת צהריים) של אמא, או ארוחת ערב משביעה, או מנוחה כלשהי - אולי לצאת להליכה, משהו שמתאים לאמא. עוד אפשרות - טיול בחוץ לפני השינה. הילדים שלנו נרדמים כך נהדר. בערבים בהם הם יונקים-עוזבים-בוכים-כועסים, בעיקר אם אני שפוכה, זה הפתרון. נכון אמרה odeia שאולי את אוכלת בערב משהו שהיונק רגיש לו. גזים, כאבי בטן, יכולים להתבטא ב "תופסת-עוזבת" (הביטוי המיואש שלי במצבים אלה). ואז - גם לבדוק מה את אוכלת, וגם, תכלס - טיול. תוספת בקבוק, רק תגביר את הבעיה של אין מספיק חלב, ועלולה ליצור בעיות חדשות עקב המפגש עם הפורמולה. עוד דבר, שבקבוק כזה הוא בד"כ התחלה של הפסקת ההנקה (גם אם זה תהליך מאוד ארוך). לא כל אחד רוצה את זה. ועוד משהו - אחד הדברים שממש לא כיף לשמוע, כמיניקה, זה דברי עידוד שכאלה "אין לך מספיק חלב, תתני פורמולה".

שירי ל

New member
יכול להיות שהיא מתעצבנת

משום שהחלב בלילה סמיך הרבה יותר מהחלב הדליל- ומעצבן אותה לאכול כך? עובדה שהיא נרדמת כל כך טוב אחרי כן- סימן שהיא מקבלת מספיק חלב!

אוי חנה´לה

זה לא נשמע כמו גזים אבל גם לא כמו אוכל. אולי משהו אחר שקשה לאתר אותו לבד. אני הייתי פונה לרופא שיבדוק אותה. כל כך מזדהה ומבינה אותך, קבלי
גדול. גאיה

פישון

New member
חשבתי על שני דברים:

חברה שלי היתה מעירה קצת לפני התקפת הבכי (לפי שעון אתמול, כמובן) ומניקה. היא טענה שלפעמים הילד מתעורר נורא רעב וקשה לו להתרכז. אצלי זה עבד כמה פעמים. היו לי גם תקופות של יובש אחה"צ ואז הייתי נותנת בקבוק עם חלב שאוב מהבוקר, שגם עזר. אולי בגלל הכמות ואולי בגלל הנוחות. דבר דומה גם קרה לנו עם רגישות באזניים שעלולה להחמיר בשכיבה. אם את נותנת אפילו מים או כל דבר אחר שהוא לא ציצי, צריך להרים את התינוק כמעט לתנוחת ישיבה (עד גיל שנה) כי אחרת עלולים להגיע נוזלים לאזניים דרך הפה. אולי כדאי שהרופא יסתכל עליה וישלול את זה, לפחות.

תודה על התגובות

תוספת של פורמולה אני לא אתן לה בשלב זה כי אני לא רוצה להתחיל גמילה. העובדה שהיא נרדמת בסופו של דבר ל 6 שעות מעידה, לדעתי, שהיא אוכלת מספיק. חשבתי מה שונה בין הלילה ליום ונדמה לי שזה אולי קשור לאמבטיה שאחריה מתחיל הבלגן. החלטתי להעביר את האמבטיה לאחה"צ ונראה מה יקרה. גם הרעיון של טיול בחוץ נשמע לי נהדר. שינוי אוירה אולי ירגיע אותה. מקווה שהפתרון ימצא במהרה או שהתופעה תעלם כמו שהגיעה. שוב, תודה חנה

מתוסכלת יקרה!

אני מסכימה איתך שפומולה היא לא הפתרון. ההנקה שלך הולכת מצויין טפו*3, ושיר לא רעבה. עד כמה שזכור לי, זה גיל הגזים, לפעמים הם רק גורמים לחוסר נוחות, ולא לכאב בטן מתפתל, אבל חוסר נוחות בתוספת עייפות של תינוקת קטנה, מביאים לבכי גדול. צימעס נתנה את העצה הכי טובה- טיול. תעמיסי את שיר על עצמך או על ליאור, במנשא, ומהנענועים והצמידות לגוף הגדול והחם, ירגיעו את הקטנה. לילה שקט שיהיה לכם.

דניעל

New member
למה? את רוצה שתבכה גם ביום?../images/Emo8.gif

האם היא מותחת רגליים? זו גם תופעה שמצביעה על כך שהיא סובלת מגזים. לא רק התפתלויות. תינוקות בגיל הזה מבלבלים בין התחושה הבלתי נעימה שמסבים להם הגזים, לתחושה הבלתי נעימה שמסב להם הרעב, לכן הם מבקשים כל הזמן לינוק, גם אם אינם רעבים. את העצות כבר קיבלת מקודמותי. גם אני לא תומכת ברעיון הפורמולה. יכול ליצור בעית כאבי בטן חדשה.

גלי88

New member
מאוד מאוד מוכר

גם אצלינו זה היה ככה (רק כפול שתיים). הן היו בוכות ואני איתן. הרופא אמר לנו שזה גזים וכל כאב כואב יותר בלילה (והוא השווה את זה לכאבים שאחרי הניתוח הקיסרי שבאמת היו חזקים יותר בלילה). עוד חודש וחצי והכל משתנה (עד השיניים...) אני הגעתי למצב של בכי. אחרי שכל כך רציתי אותן וכל כך חיכיתי להן זה מה שאני מקבלת? לא לזה חיכיתי... 3 חודשים לא ישנתי כי אצלי גם אחרי ההתקפי בכי הן היו ישנות 3 שעות וזהו (כמובן לא ביחד ככה שימים שלמים לא ישנתי). זה עובר (למרות שעכשיו זה לא נראה לך ככה) תחזיקו מעמד גלי

למעלה